En çok tercih edilen segmente Japon oyuncu: Mitsubishi Attrage…

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı efedesign

  • FO-Usta Üye
  • *
    • İleti: 1,326
    • Puan +49/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Mehmet Niyazi ALADAĞ
  • Marka: Peugeot
  • Model: 301 Active 1.6 Hdi
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin
Hemen hemen her segmentten araç ülkemiz otomotiv pazarında satılıyor olsa da sedan araçların hele de küçük sınıf sedan araçların piyasadaki yeri her zaman ayrıdır…


Bu segmentteki araçların hem fiyat etiketleri makuldür, hem donanımları iyidir, ebatları çok büyük olmasa da bagajları her türlü yükünüzü alacak kadar büyüktür… Hal böyle olunca da Türk, Japon, Alman, Fransız, Kore ve Amerikan tüm markalar bu segment için sağlam oyuncular yaratıyor. Bu furyaya en son dahil olan oyuncu da Mitsubishi Attrage.
Test aracımızı teslim almak üzere Ulugöl bayisine gidiyoruz. Satış müdürü Yeşim Hanım bizi karşılıyor. Tamamen yenilenen hatta hala yenilenmeye devam eden showroomlarında bizi misafir ediyor… Hem Citroen hem de Mitsubishi markaları hakkında uzun uzun sohbet ediyoruz… Yeşim Hanım bünyelerindeki modellerin karakteristik özelliklerini keyifle anlattı, adeta çocuklarından gururla bahseden bir anne gibi tüm araçları tanıttı… İlerleyen zamanlarda kendisi ile yapacağımız keyifli sohbetleri sizlerle paylaşıyor olacağız…


Gelelim test aracımıza… Test edeceğimiz model, 1.2 benzinli motorlu ve CVT şanzıman ile donatılmış bir Attrage. Attrage’a baktığımızda hemen hemen her çizgisi ile bir Japon otomobili olduğu belli oluyor. Ön farlardan bagaja uzanan çizgisi, arka kısımdaki sadelik, kaportada sacın kullanılış şekli, kapı kolları… Kısacası duruşu ile Attrage kimliği hakkında ön bilgiyi veriyor. Aracın genel hatları şirin çizgilerden oluşuyor. Özellikle aracın ön bölgesinde bulunan krom ön panjur, sis farlarının kenarındaki krom çerçeveler araçtaki kalite hissini artıran detayların başında geliyor. Aracın burun kısmından başlayarak arkaya doğru yükselerek giden omuz çizgisi de tasarıma genel bir hareket katıyor. Aracın arka kısmı da yine gösterişten uzak bir tasarıma sahip fakat krom çıta yine kalitenin sinyallerini veriyor. Ayrıca bu segment bir araçta görmeye alışık olmadığımız karartılmış arka camlar da beğenimizi kazanıyor. Özetle, fazla iddialı olmayan garantici bir tasarım felsefesi benimsenmiş. Ortaya çıkan araç herkes tarafından bir şekilde kabul görebilecek, yadırganmayacak şirin bir tasarıma sahip.


Fazla zaman kaybetmeden direksiyona geçmek üzere aracın içine giriyoruz. Kendi segmentinde görmeye alışık olmadığımız anahtarsız giriş ve çalıştırma ile Attrage bir artı puanı daha hanesine yazdırmayı hak ediyor. Kapıyı açtığınızda sizi ferah bir iç mekân karşılıyor. Aynı dış tasarımda olduğu gibi içeride de sadelik ve kullanışlılık ön planda tutulmuş. Rakiplerinin keskin çizgilerden ve bir sürü düğmeden oluşan kokpitlerine karşın Attrage minimum sayıda düğme ve basit bir tasarım sunuyor. Vites konsolu ve torpido bölgesi birbirinden bağımsız olarak tasarlanmış. Aracı kullanırken ihtiyaç duyacağınız tüm kumanda birimleri en az sayıda düğme ile elinizin altında konumlandırılmış. Çift renkli kokpit ve piano black kaplamalar ile içerideki kalite hissi artırılmaya çalışılmış. Aracın kokpitinde sert plastik malzemelerin tercih edilmesi benim gözümde bir eksi puan fakat kendi segmenti göz önünde bulundurulduğunda bu durum kabul edilebilir seviyelerde kalıyor. Ülkemiz pazarında sadece tek donanım paketi ile satılan Attrage’ın standart donanımı hayli iyi bir seviyede. Attrage dışarıdan bakıldığında çok büyük bir araç gibi görünmese de iç mekânda hayli cömert. Ne ön ne de arka bölümde diz-baş mesafesi anlamında bir sıkıntı yaşanmıyor. 4 yetişkin çok rahat rahat uzun yolculuklar yapabilir. Ayrıca iç mekânda bolca yer verilen cepler, gözler, bardaklıklar da günlük kullanımı kolaylaştıran detayların başında geliyor. Aracın 450 litrelik bagajı, kendi segmentinin bir numarası olmasa da düşük yükleme eşiği ve yapısı sayesinde kullanım kolaylığı sağlıyor.


Haydi, düşelim yollara… Direksiyonun solunda duran “Engine Start” butonuna basıp test aracımızı çalıştırıyoruz… Attrage, aynı donanımda olduğu gibi motorda da tek seçenek ile ülkemize geliyor. Kullanıcı olarak tercih yapabileceğiniz tek nokta manuel şanzıman ya da CVT şanzıman. Aracın kalbindeki 1.2 litrelik 80 beygir gücündeki benzinli motor sessiz bir çalışma karakterine sahip. Özellikle şehir içi kullanımlarda bu motor hem kıvrak hem de ekonomik yapısı ile kullanıcısının yüzünü güldürmeyi başarıyor. Bununla birlikte motorun CVT şanzıman ile uyumu da gerçekten çok başarılı. Vites geçişleri gayet seri ve sarsıntısız. Bu motor ve şanzıman, sakin ve ekonomik kullanımlar için ideal. Bu profil haricinde bir kullanımınız varsa, başka markalara bakmanızda fayda olacaktır. Attrage için kullanım kolaylığı ve ekonomi her daim ön planda.


Aracın kadranındaki ECO lambası, Attrage’ı ne kadar ekonomik kullandığınızın göstergesi. Bu lambayı takip ederek daha ekonomik ve haliyle daha çevreci bir şoför haline gelebilirsiniz… 100 km’de yaklaşık 4.9 litrelik yakıt tüketimiyle Attrage, çoğu dizel rakibine bile meydan okuyor! Çok fazla bozuk zeminlerde yol almadığınız sürece Attrage’ın süspansiyonlarının darbe emişi gayet başarılı ve konforlu. Bu segment araçların hemen hemen hepsinde olan, yüksek hızlarda içeri giren yol ve rüzgâr sesinin artması Attrage’da da mevcut. Dar, yerden yüksek yapısı ve hafif ağırlığı sebebiyle Attrage çok ani manevralardan haz etmese de, ASTC ( Aktif Denge Kontrolü ve Kaymayı Önleyici Sistem) ile sürücüsüne ve yolcularına güven vermeyi başarıyor.


Sonuç: Attrage, rekabetin en yoğun ve acımasızca yaşandığı bir segmentin en yeni üyesi. Rakipleri uzun yıllardır yollarda olan, birçok konuda tanınmış, başarılı araçlar. Motor ve donanım seçenekleri hayli geniş… Bu durum göz önüne alındığında Attrage’ın işi zor gibi görünse de eli hayli güçlü. Attrage’da abartılı hiçbir şey yok. Özetleyecek olursak Attrage “yalın bir araç”, yani her şey yerli yerinde, abartılı hiçbir şey yok. Düşük yakıt tüketimi, yüksek standart donanımı, konforlu ve kolay kullanım özellikleri ile Attrage; güzel bir satış stratejisi ve kampanyalar ile hem şirketlerin hem de ailelerin yeni gözdesi olabilir…


Önümüzdeki ay görüşmek üzere, keyifli sürüşler…


Kaynak: Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Dünyanın En Büyük Haber Alma Teşkilatının Adı DEDİKODU'dur...




Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Attrage tanıtımı iyi yapılması gereken bir model. Ne zaman ticari takside kullanıldığını görürsek işte o zaman oldu bu iş derim ;)



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33