Araba döşeme temizliği nasıl yapılır?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Araba döşeme temizliği nasıl yapılır?

Temizlik ile ilgili sorular/sorunlar

1. Koltuk temizliği nasıl yapılır?
2. Koltuklarda kullanılması gereken solüsyon ve kimyasallar nelerdir?
3. Araç içi tavan temizliği nasıl yapılır?
4. Kapı iç döşeme temizliği nasıl yapılır?
5. Klima-Havalandırma ızgaraları nasıl temizlenir?
6. Direksiyon ve Vites kaplaması nasıl temizlenir?
7. Deri döşeme temizliği ve kumaş döşeme temizliği arasında fark var mıdır? Varsa bu farklar nelerdir?
8. Kumaş ve deri döşemeler için kullanımı uygun olan kimyasallar nelerdir?
9. Ön konsolda oluşan kılcal çizikler nasıl onarılır?
10. Temizlik işlemi hangi mevsimde yapılmalıdır?



Çevrimdışı cdogu

  • FO-Özverili Üye
  • *
    • İleti: 309
    • Puan +58/-1
    • Cinsiyet:Bay
  • Everyday I'm Detailing
  • Ad Soyad: Cenk Doğu
  • Marka: Citroen
  • Model: C2
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Motorin
1. Koltuk temizliği nasıl yapılır?

Koltuk temizliğini iki aşamaya bölelim. Bunlardan birisi deri koltuklar,diğeri de bildiğimiz kumaş koltuklar olsun.

Deri koltuk işlemi kısmen kolay ancak dikkat ister. Şayet uygun olmayan kimyasallarda derinin boyasını sökebiliriz. Lazım olan edevatlar ise bellidir, All Purpose Cleaner dediğimiz APC karışımları kullanılabilir. Bir detay fırçası ile derinin damarlarına kadar tatbik edildikten sonra kuru bir bezle kir yüzeyden arındırılır. İşlem bittikten ve deri tamamen kuru olduktan sonra,deri koruyucu ürünler kullanabiliriz.

Kumaş koltuklar için ise iş biraz daha zor. Öncelikle Kosla ve evde kullandığımız materyalleri burada kullanmamak gerek. Agresif yapıları ile otomobil için üretilmiş tekstil ürünlerine kesinlikle zarar verirler. Sert bir halı fırçası,temiz mikrofiber bez ve halı yıkama makinesi gerek. Halı yıkama özellikle ıslattığımız koltukların tam olarak kuruması ve yüzeyde kimyasal kalmaması açısından çok önemlidir. Kimyasallara ve uygulama talimatlarına aşağıda değineceğim.

2. Koltuklarda kullanılması gereken solüsyon ve kimyasallar nelerdir?

Ben koltuklarda her zaman Valet Pro Carpet Cleaner'ı şiddetle tavsiye ederim. Bu ürün 1/80'e kadar sulandırılabilen oldukça ekonomik bir ürün. Kendim 5 litreliğini dolabımda tutuyorum. Koçtaştan alınabilecek basınçlı bir şişeye karışımı 1/40 oranında ayarlayıp,koltuğa tatbik ediyorum. Ardından sert banat fırça ile,yumuşak bir şekilde koltuğu fırçalıyorum. Buradaki önemli nokta fırçanın sert olması ancak uygulayan kişinin baskı yapmamasıdır. Öteki türlü,koltukta tüylenme oluşur ve uzun bir süre de geçmez. Tüm koltuk fırçalandıktan sonra,halı yıkama makinesi ile , su sıkarak çekmek gerek. Bu sayede yüzeydeki kimyasalı da çekmiş,kısacası durulamış olacağız. Tek seferde,çok kirli koltukları tertemiz çıkarmak zor olabilir. Bu iş kesinlikle zaman isteyecektir.

Temizlikten sonra kumaş koruyucu ürünler kullanabilirsiniz. Ben Gtechniq I1 'i tavsiye ediyorum.

3. Araç içi tavan temizliği nasıl yapılır?

Tavan temizliği pek çok kullanıcının yaptığı hatalarla dolu aslında. Tavan kumaşı ıslatılmadan temizlenmeli ki içerisindeki yapıştırıcı çözünüp tavanı sarkıtmasın. Bu sebeple Würth veya Berner'in döşeme temizleme köpüklerini tavsiye ederim. Kendileri hem güzel kokar,hem de kötü kokuları öldürme gibi bir özelliği vardır. Ek olarak uygulaması da son derece kolaydır,beze sıkıp tavana tatbik eder,köpük geçene kadar hafif baskıyla tavanı silersiniz ve işlem tamamlanır.

4. Kapı iç döşeme temizliği nasıl yapılır?

Bunun için de tavanda kullanacağınız döşeme köpüklerini kullanabilirsiniz. Yine Würth veya Berner kullanılabilir. Döşemelerin içinde de yapıştırıcı mevcut bu yüzden aynı şekilde hassas uygulamalıyız. Kesinlikle fırça ve sıvı temasından kaçınmalıyız.

5. Klima-Havalandırma ızgaraları nasıl temizlenir?

Bu işlem için detay malzemeleri satan dükkanlarda sünger aplikatörler bulunur. Şu resimdeki gibi ;



Bu aplikatörlere All Purpose Cleaner sıkarak menfezlerinizi temizleyebilirsiniz. Yine aşağıdaki gibi bir detay fırçası ;



işinizi gayet güzel görecektir. Ardından mikrofiber bez ile elinizin yettiğince kurulayabilirsiniz.

Temizlik işleminden sonra antibakteriyel bir temizlik te isterseniz,klima bombalarını tavsiye ederim. Atas'ın klima bombaları bu iş için en uygun fiyatı size sunar. Kokuları iyi değildir,ancak araçtan 2 günde zaten gider kokuları. Bu bombayı aracınızın iç kısmında kolçak hizasına koyarsınız,klimanızı ve iç sirkülasyonu açarsınız. Bombayı patlatıp aracı kapalı kapı terk eder ve takribi 10 dakika beklersiniz. İşlem tamamlanmış olur. Bu işlemin sonunda polen filtresini de yenisiyle değiştirmenizi tavsiye ederim. Böylece kanalların tamamen temizlendiğinden emin olursunuz.

Ek olarak temizleme köpükleri mevcuttur ancak teknik bilgi gerektirir. Çünkü bu köpükler evoparatör dediğimiz parçadan sıkılır ve tüm kanalların gezmesi sağlanır. Belli aralıklarla tatbik edildikten sonra da su çıkış haznesinden köpük çıkışı beklenir. Kullanıcı dostu olarak klima bombaları daha işlevseldir.

6. Direksiyon ve Vites kaplaması nasıl temizlenir?

Aracın tüm plastik aksamlarında olduğu gibi All Purpose Cleaner dediğimiz APC'ler ve detay fırçaları kullanılabilir. Deri direksiyonlar özellikle kimyasal açısından daha hassastırlar bu sebeple sulandırma oranları daha da artmalı ve her temizlikten sonra düzenli olarak deri koruma ürünü uygulanmalıdır. Bu hem güneşe hem de sürtünmeye karşı az da olsa bir dayanım sağlar bize.

7. Deri döşeme temizliği ve kumaş döşeme temizliği arasında fark var mıdır? Varsa bu farklar nelerdir?

Yukarıda dediğim gibi uygulama açısından deri döşeme temizliği her zaman kolaydır ancak inceliklerine dikkat ettiğiniz sürece. Bunun haricinde kumaş koltukların,kurutulması ve durulanması açısından zorlukları vardır. Ancak işlemlerin hiç birisi o kadar zor değildir. Doğru ürün ve uygulama ile başarısız sonuç ihtimali çok düşüktür.

8. Kumaş ve deri döşemeler için kullanımı uygun olan kimyasallar nelerdir?

Kumaş döşemelerin temizliği için Valet Pro Carpet Cleaner'ı şiddetle tavsiye ederim. Bu ürünü taban halısında da kullanabilirsiniz. Ancak mutlaka ve mutlaka halı yıkama veya ıslak süpürgeniz bulunmalıdır. Öteki türlü kurutma konusunda problem yaşarsınız.

Deri döşemelerin temizliğinde APC kullanabileceğiniz gibi,direkt olarak deri temizleme ürünlerine de yönelebilirsiniz. APC olarak Valet Pro All Purpsoe Cleaner, veya yağ çözücü sınıfından Crystal Concepts Sensei, 3d Orange Degreaser tavsiye edebilirim. APC'Ler genel olarak 1/10 sulandırılarak kullanılır. Ancak yağ çözücü degreaserlar 1/15 ila 20 arasında sulandırılabilir. Böylece olası boya zararlarının önüne geçeriz.

9. Ön konsolda oluşan kılcal çizikler nasıl onarılır?

Malesef yüzeyin tamiri tam anlamıyla mümkün değildir. Çizikleri ısıtarak görünürlüğünü azaltabiliriz ancak ısı sonucu panelde dalgalanmalar veya renk değişimleri meydana gelebilir. Özellikle torpido gibi sürekli göz önünde olan bir yerde tavsiye etmem. Ancak plastik koruyucu ürünler ile kontrast ekleyerek çiziklerin görünürlüğünü ciddi oranda azaltabilirsin. Bunun için özellikle nano korumaları tavsiye ederim çünkü hem dayanımları uzun hem de uygun koşullarda temizlendiği sürece,torpidoya başka herhangi bir koruma ürününe gerek kalmıyor.

10. Temizlik işlemi hangi mevsimde yapılmalıdır?

Temizlik işlemi dilenen herhangi bir zaman yapılabilir. Uygulamadaki ortam koşullarıdır mühim olan. Buz gibi bir havada sırılsıklam ettiğimiz bir koltuğu kurulamak oldukça zor olacaktır. Bu sebeple kapalı garajda yapılan uygulamalardan kışın sonuç daha iyi alınacaktır. Yine önemle vurgulamam gerek,halı yıkama veya ıslak süpürgenin önemi büyüktür. Bu sayede koltuklar çok daha hızlı ve leke yapmadan kururlar. Halı yıkama olmadan evvel yaptığım temizlikleri aşağı yukarı 3 kere tekrarlamam gerekiyordu çünkü dibe inmiş su,kuruma aşamasında tekrar yükselerek koltuklarda lekelere sebep oluyordu. Halı yıkama ile,çok kirli olmadığı sürece bir aracı temizlemek çok daha kolay. Ek olarak yüzeyde deterjan kalmamasını sağlıyorsunuz bu da oldukça sağlıklı bir işlem.

Detay malzemelerini alabileceğiniz siteler

Detailing Dükkanı , yeri Ankara Keçiören'de olup,sahibi şahsen tanıdığım sevdiğim bir abimdir.Yasin abi,dükkanına gelen müşterilerine ürünlerin nasıl uygulanacağını anlatabilecek kadar yetkin,işe dahil birisidir. Kendisine mutlaka selamımı iletmenizi isterim.

Detail-Box , özellikle ülkemiz pazarına Valet Pro, Auto Finesse gibi kaliteli araç bakım ürünlerini getiren,satan,pek çok markanın distrübitörü konumunda bir firmadır. Sahibi de genç,araç bakımı konusunda oldukça detaylı bilgilere sahip biridir.

Erdem Boya , oldukça meşhur olan bu işletme istanbul Perpa'da yer alır. Atas markasının pek çok ürününü satar (Burada bahsettiğim klima bombası ürünü dışında Atas markasını tavsiye etmem) Online alışveriş deneyimi olarak iyidir.

Yamaçlar Detailing , sektöre yeni girmiş,oldukça dolu bir işletme. Pek çok marka ürünü bulabilirsiniz.

Bahsettiğim bu yerlerin hepsi online alışveriş kanalları bulunan işletmelerdir. İnternette ufak bir aramayla kendilerini hemen bulabilirsiniz. Gerek iç,gerekse dış temizlik,boya koruma ürünleri hakkında kendilerinden yardım alabilirsiniz.

Uzun zamandır detailing,detaylı temizlik ve boya koruma işleri ile ilgili ve meraklı birisi olarak,sorularınızı yanıtlamak beni çok memnun eder.
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap


Çevrimdışı cdogu

  • FO-Özverili Üye
  • *
    • İleti: 309
    • Puan +58/-1
    • Cinsiyet:Bay
  • Everyday I'm Detailing
  • Ad Soyad: Cenk Doğu
  • Marka: Citroen
  • Model: C2
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Motorin
Eğer Ankara içinde bu tarz uygulamaları yaptırmak isterseniz de, tavsiyem mutlaka DBY Detailing'e uğramanız olur. Senelerdir bu işlerle oldukça ilgili,bilgili bir yer. Bildiğimiz zincir markaların pişman müşterileri buraya gelerek sorunlarına çözüm bulur.


Kendilerine benim selamımı iletmeniz durumunda fiyat konusunda da yardımcı olurlar. Hatta denk gelirsek orada da tanışabiliriz :) Ek olarak oldukça çeşitli ürünleri ellerinde barındırırlar. Yani kendilerinden malzeme konusunda da yardım alabilirsiniz.
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Önce ürünleri almam lazım. Eline emeğine sağlık. Güzel ve gayet açıklayıcı. Beni şaşırtmadın. Resmen konuya detailing yapmışsın :)

Tapatalk



Çevrimdışı kyildirimays

  • Tanışma Üyeliği
  • *
    • İleti: 123
    • Puan +30/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Kaan Yıldırım
  • Marka: Chevrolet
  • Model: Sonic
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin
Benim kullandığım ve tavsiye edeceğim ürünler iç döşeme için valet pro carpet cleaner, tavan için berner in köpük olan uygulama spreyi , iç trimde 303 aerospace protectant (bitmek üzere ) 303 yerine auto finesse Spritz black almayı düşünüyorum, deneyince uygulama örnelerini paylaşırım


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Benim kullandığım ve tavsiye edeceğim ürünler iç döşeme için valet pro carpet cleaner, tavan için berner in köpük olan uygulama spreyi , iç trimde 303 aerospace protectant (bitmek üzere ) 303 yerine auto finesse Spritz black almayı düşünüyorum, deneyince uygulama örnelerini paylaşırım

Trimlerin bazı yerlerinde ayak izi var. Kapı iç kısımlarında eşiğe yakın bölgelerde. Islak mendille denedim çıkarmı diye ama yok. Ayakkabı boyası içine işlemiş. Oradaki lekeleri çıkaracak güzel bir ürün varsa ne ala. Yoksa şoför kapısının iç kısmında 3cm civarında leke var. Çıktığı kadar sileceğim.


Çevrimdışı cdogu

  • FO-Özverili Üye
  • *
    • İleti: 309
    • Puan +58/-1
    • Cinsiyet:Bay
  • Everyday I'm Detailing
  • Ad Soyad: Cenk Doğu
  • Marka: Citroen
  • Model: C2
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Motorin
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Benim kullandığım ve tavsiye edeceğim ürünler iç döşeme için valet pro carpet cleaner, tavan için berner in köpük olan uygulama spreyi , iç trimde 303 aerospace protectant (bitmek üzere ) 303 yerine auto finesse Spritz black almayı düşünüyorum, deneyince uygulama örnelerini paylaşırım

Trimlerin bazı yerlerinde ayak izi var. Kapı iç kısımlarında eşiğe yakın bölgelerde. Islak mendille denedim çıkarmı diye ama yok. Ayakkabı boyası içine işlemiş. Oradaki lekeleri çıkaracak güzel bir ürün varsa ne ala. Yoksa şoför kapısının iç kısmında 3cm civarında leke var. Çıktığı kadar sileceğim.

Ben bu tarz lekelerde mutlaka Magic Sponge kullanıyorum. Melamine falan diye de geçer. Aliexpresste bulursun.Plastik tekstürlü denen tipte. Yani bir deseni var ve o desenin içine de kaçan kiri lekeyi temizlemek gerek. Bu konuda çok işime yarıyor. Bir fıs apc sıkıyorum ve süngeri plastiğe sürüyorum,özellikle açık renklerde çok başarılı sonuç alıyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
2 tip var. Alttaki aşındırıcı galiba

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap


Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Benim kullandığım ve tavsiye edeceğim ürünler iç döşeme için valet pro carpet cleaner, tavan için berner in köpük olan uygulama spreyi , iç trimde 303 aerospace protectant (bitmek üzere ) 303 yerine auto finesse Spritz black almayı düşünüyorum, deneyince uygulama örnelerini paylaşırım

Trimlerin bazı yerlerinde ayak izi var. Kapı iç kısımlarında eşiğe yakın bölgelerde. Islak mendille denedim çıkarmı diye ama yok. Ayakkabı boyası içine işlemiş. Oradaki lekeleri çıkaracak güzel bir ürün varsa ne ala. Yoksa şoför kapısının iç kısmında 3cm civarında leke var. Çıktığı kadar sileceğim.

Ben bu tarz lekelerde mutlaka Magic Sponge kullanıyorum. Melamine falan diye de geçer. Aliexpresste bulursun.Plastik tekstürlü denen tipte. Yani bir deseni var ve o desenin içine de kaçan kiri lekeyi temizlemek gerek. Bu konuda çok işime yarıyor. Bir fıs apc sıkıyorum ve süngeri plastiğe sürüyorum,özellikle açık renklerde çok başarılı sonuç alıyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


Çevrimdışı cdogu

  • FO-Özverili Üye
  • *
    • İleti: 309
    • Puan +58/-1
    • Cinsiyet:Bay
  • Everyday I'm Detailing
  • Ad Soyad: Cenk Doğu
  • Marka: Citroen
  • Model: C2
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Motorin
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
2 tip var. Alttaki aşındırıcı galiba

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap


Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Benim kullandığım ve tavsiye edeceğim ürünler iç döşeme için valet pro carpet cleaner, tavan için berner in köpük olan uygulama spreyi , iç trimde 303 aerospace protectant (bitmek üzere ) 303 yerine auto finesse Spritz black almayı düşünüyorum, deneyince uygulama örnelerini paylaşırım

Trimlerin bazı yerlerinde ayak izi var. Kapı iç kısımlarında eşiğe yakın bölgelerde. Islak mendille denedim çıkarmı diye ama yok. Ayakkabı boyası içine işlemiş. Oradaki lekeleri çıkaracak güzel bir ürün varsa ne ala. Yoksa şoför kapısının iç kısmında 3cm civarında leke var. Çıktığı kadar sileceğim.

Ben bu tarz lekelerde mutlaka Magic Sponge kullanıyorum. Melamine falan diye de geçer. Aliexpresste bulursun.Plastik tekstürlü denen tipte. Yani bir deseni var ve o desenin içine de kaçan kiri lekeyi temizlemek gerek. Bu konuda çok işime yarıyor. Bir fıs apc sıkıyorum ve süngeri plastiğe sürüyorum,özellikle açık renklerde çok başarılı sonuç alıyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim kullandığım üstteki linktekiyle aynı. Söylediğim gibi bir fıs apc ile birlikte çıkaramayacağı leke zor :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
APC bu ürün değil mi?
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap


Çevrimdışı cdogu

  • FO-Özverili Üye
  • *
    • İleti: 309
    • Puan +58/-1
    • Cinsiyet:Bay
  • Everyday I'm Detailing
  • Ad Soyad: Cenk Doğu
  • Marka: Citroen
  • Model: C2
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Motorin
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
APC bu ürün değil mi?
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Aynen öyle abi. All purpose cleaner. 3d orange tavsiye ederim hem apc sınıfında hem de yağ çözücü sınıfındadır. Kumaşlarda valet pro carpet cleaner. Plastiklerde de bundan,mis.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Konsantre ürün mü bu?

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
APC bu ürün değil mi?
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Aynen öyle abi. All purpose cleaner. 3d orange tavsiye ederim hem apc sınıfında hem de yağ çözücü sınıfındadır. Kumaşlarda valet pro carpet cleaner. Plastiklerde de bundan,mis.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


Çevrimdışı cdogu

  • FO-Özverili Üye
  • *
    • İleti: 309
    • Puan +58/-1
    • Cinsiyet:Bay
  • Everyday I'm Detailing
  • Ad Soyad: Cenk Doğu
  • Marka: Citroen
  • Model: C2
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Motorin
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Konsantre ürün mü bu?

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
APC bu ürün değil mi?
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Aynen öyle abi. All purpose cleaner. 3d orange tavsiye ederim hem apc sınıfında hem de yağ çözücü sınıfındadır. Kumaşlarda valet pro carpet cleaner. Plastiklerde de bundan,mis.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet. Genelde tüm ürünler konsantredir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Tamam sağol

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Konsantre ürün mü bu?

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
APC bu ürün değil mi?
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Aynen öyle abi. All purpose cleaner. 3d orange tavsiye ederim hem apc sınıfında hem de yağ çözücü sınıfındadır. Kumaşlarda valet pro carpet cleaner. Plastiklerde de bundan,mis.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet. Genelde tüm ürünler konsantredir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33