Yurt dışından kaç ürün satın alınabilir? Limiti nedir?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Soru :  Yurt dışından online alışveriş, posta yolu ile gümrüksüz alışveriş yapma limiti nedir?

Yurt dışından gümrüksüz alışveriş yapma limiti 74€ dur. 75€-1500€  arası alışverişlerde (Burada bahsedilen toplam 74€ tutarına getirmiş olduğumuz ürünün kargo ya da posta bedeli dahil değildir. Örneğin 60 € tutarında bir ürün aldık ve 25 € kargo bedeli ödediysek bu ürünün asıl değer 60 € olduğu için vergiden muaf olur ve hiç bir ek ücret ödemeden ürünümüzü teslim alabiliriz.) eğer gönderi avrupa birliği ülkelerinden geliyor ise tutarının %18’i diğer ülkelerden geliyor ise tutarının %20 si kadar vergi ödenerek işlemleri tamamlanabilir.

Soru: 1500€ üstü tutarlarda vergi oranları nedir?

1500€ üstü alışverişlerde almış olduğunuz ürün için ilgili eşyaya ait standart vergi oranları uygulanır. Bu oran gümrük ve ticaret bakanlığı tarafından belirlenir.

Soru: Yurt dışından her ürün getirilebilir mi?

Yurt dışından her ürünü posta yolu ile getirmeniz mümkün değildir. Ateşli silahlar, kesici aletler, her türlü ilaç, gıda gibi ürünlerin yanı sıra  sim kart takılan ürünün getirilmesi yasaktır.

Yasaklı ürünler : Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Soru :  Cep telefonu getirme şartları nedir?

Yurt dışından fiyatı ne olursa olsun sim kart takılan ürünler (cep telefonu vs. ) getirilmesi kesinlikle yasaktı. Getirttiğiniz ürünler gümrükte takılacaktır ve size teslim edilmeyecektir. Bu aşamada yapabileceğiniz tek şey karşı tarafa iade ederek paranızı geri almaktır.

Bazı firma ve satıcılar cep telefonlarının ambalajları ve fiyatları üzerinde değişiklik yaparak telefon dışında başka bir sipariş imajı yaratarak gümrükten geçirebileceklerini söylemektedirler ancak çok büyük ihtimalle tespit edilecek ve mağdur olacaksınız. Bu yüzden bu şekilde bir alışveriş önermemekteyiz.

Daha fazla bilgi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın resmi sayfasından bilgi alabilirsiniz.

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Kaç ürün getirilebilir?
Yurtdışından ürün getirme limiti 2015 tarihinde önemli değişiklikler oldu. Daha önceki konumuzda sizlere bir değişiklikten bahsetmiştim. Şimdi ise karanlık olan asıl noktaya değinmek istiyorum.

Yurtdışından ürün getirme limiti üzerinde yapılan değişiklikler gerçekten çok güzel olmuş. İş yeri sahibi arkadaşlar ufak ticaretler yapmak istiyorlar ise kesinlikle bunu değerlendirmeleri gerekmektedir. Daha önceki konumuzda 10 adet üzeri alışverişlerin yurtdışından ürün getirme limiti olduğun söylemiştik. daha fazlası ticari anlam ifade ettiğinden dolayı vergi ödenmesi gerekiyor idi. yurtdışından ürün getirme limitinde yapılan bu önemli değişiklik artık bu sınırlamayı kaldırıyor. Hem yıllık alışveriş sınırı hem de ürün adet sayısında sınırın kaldırılması çok güzel bir gelişme.

Daha önceki konularda verdiğimiz bilgilerde bu tür değişiklikler olmuştur. Bilginin kaynağı resmidir. Daha önceki konuda da olduğu gibi bilgi edinme hakkını kullanarak sorduğum cevaba biraz geçte olsa çok güzel bir cevap vermişler. Bu hakkımız sayesinde kulaktan dolma sağdan soldan öğrenilen bilgiler tamamen geçersiz olmuştur.

 

İşte Gümrük ve Ticaret Bakanlığından Yurtdışından Ürün Getirme Limiti hakkında sorumuza cevap,

Bu çerçevede, dilekçeniz konusu eşya değerinin 75 Avro altında olması halinde, eşyanın ticari miktar ve mahiyette olup olmadığına bakılmaksızın, eşya gümrük vergilerinden muaf olarak tarafınıza ulaşacaktır. Öte yandan, 75 Avro’nun üzerinde bulunan, bir gerçek kişiye gelen ve ticari nitelikte olmayan eşyanın posta yolu ile gelmesi halinde şehrinizde bulunan posta idaresi veya gümrük müdürlüğüne başvurmanız ve yukarıda belirtilen vergiyi ödeyerek eşyayı almanız gerekecektir. Aynı eşyanın hızlı kargo yolu ile gelmesi halinde ise bu firmalar vergi tahsilatını yaparak eşyayı adrese teslim etmektedirler. Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmamaktadır. Eşyanın kıymeti ise, ibraz edilen faturaya, satış fişine veya eşya bedelinin ödendiğine ilişkin belgeye göre belirlenir. Bu tür belge ibraz edilememesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti gümrük idaresince belirlenir.

Ayrıca, muafiyetten faydalanmanın bir sınırı olmamakla birlikte, muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.

Şeklinde çok güzel ve açıklayıcı bir cevap verilmiştir. Artık arkadaşlar butik ve aksesuar olarak istedikleri kadar ürün getirebileceklerdir.



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33