Subaru Levorg Özelliklerle Foto Galeri

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı efedesign

  • FO-Usta Üye
  • *
    • İleti: 1,326
    • Puan +49/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Mehmet Niyazi ALADAĞ
  • Marka: Peugeot
  • Model: 301 Active 1.6 Hdi
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin
Derleme isim
Japonlar üç önemli sözcükten Levorg adını derlemişler. İlk 1.6 turbo motorla, 170hp gücü, ‘steyşın' kareserde, uzun yolculuklara uygun kombine etmişler.



Kompakt rekabet
Kompakt sınıftaki 1.6 litre motorlu otomobil seçeneklerine Subaru yeni bir modelle katıldı.



1.6-170 hp motor
Geçtiğimiz yılın sonlarında Avrupa’da ve ardından Türkiye’de yollara çıkan turbo motorlu güçlü station Levorg, 170 beygir gücündeki benzinli motora sahip. Motorun tork değeri ise 250 nm.



Ağzı var
Önden bakıldığında farkını hemen ortaya koyan kaput üstü intercooler soğutmasına yarayan kabartma havalandırması, kaputun altındaki yatay boxer motora işaret ediyor.



WRX DNA’ları
5'inci nesil Legacy modelinin yerini alan Levorg, ustası olduğu WRX'in dna’larında yer alan sportif sürüşün lezzetini Legacy'nin kullanışlılığı ve geniş iç mekan ortamıyla harmanlıyor.



Adı karışık
Levorg adının anlamı biraz karışım. Kimya formülü gibi. Legacy’nin Le’si, Revolution’un Vo’su ve Touring’in Rg’si. Miras-Devrim-Gezi anlamına gelen bu kelimelerin ingilizcelerinden yola çıkılarak, LEVORG adı oluşturulmuş.



Uzun yolculuklar için
Özellikle uzun mesafelerde yolcuların rahatlığını sağlamak için aracın gelişmiş özellikleri geniş bir kabinle birleştirilmiş. Rahat koltuklar deri ve mavi dikişli. Bu zengin görünümü direksiyonda, kapı yanlarında da görebiliyorsunuz.



Sportif siluet
Tavanın alçak arka kenarı önden arkaya doğru zarif bir siluet oluştururken geniş bagaj alanını da beraberinde getiriyor.



Burun konisi
Subaru'nun kendine özgü altıgen ızgarasının bulunduğu ön kısmın dinamik, üç boyutlu yapısını vurguluyor.



Şahin gözlü Levorg
Otomobilin şahin gözü farları, aracı dikiz aynasında gören diğer sürücülerde delici bir bakış atıyormuş hissi alabilir.



Karin ici
Kabin içinde yüksek kalite ve üstün işlevsellik öne çıkıyor. Piyano siyahı yüzeyler, metalik vurgular ve krom parçalar yüksek kaliteye sahip bir alanda buluşuyor.



0-100 hızlanması
Bu station 1.6 lt turbo motorla 0-100 hızlanmasını 8,9 saniyede tamamlıyor.



Yakıt tüketimi
Aracın yakıt tüketimi için resmi veriler 8-9 litre aralığında. Kullanıma göre azalıp-çoğalan yakıt tüketiminin performanslı kullanımlarda 13 litrelerde olduğunu ama dikkatli kullanımla 10-11 litre aralığında seyrettiğini söyleyebiliriz.



AWD
Aracın yakıt tüketimini olumsuz etkileyen bir başka teknoloji ise araçtaki sürekli dört çeker sistemi. Aracın yere bir pençe gibi yapışmasını ve yol tutuşunu güçlendiren sistem, yakıt tüketimi açısından olumsuz etkiye sahip.



Lineartronic
Araçta 1.6 litrelik motor 6 ileri Lineartronic şanzıman ve sürekli dört çekerle kombine edilmiş. Bu motor ve şanzıman kombinasyonu Levorg için geliştirildi. Subaru bunu diğer modellerine de uyarlayabilir. Lineartronic sistemlerden beklenen akıcı, kademesiz vites değişimine ek olarak otomatik kademeli vites kontrolü hızlanma derecesine göre vites değiştirme özelliklerini de değiştiriyor. Altı vitesli manüel mod ve direksiyondan vites değişimi sürücünün isteğine sadık kalan bir sürüş deneyimi sunuyor.



Boyutlar
Otomobilin uzunluğu 4690 mm, eni 1780mm ve yüksekliği de 1490 mm ölçülerine sahip. yerden yüksekliği 135 mm. Boş olarak 1551 kg olarak oldukça ağır olan Levorg’un dingil mesafesi ise yolcularını rahat ettirecek öçüde: 2650 mm. 522 litrelik bagaj hacmi her türlü yükü taşımaya uygun koytuk katlama sanatıyla birleşmiş. Bu sayede kapasitesi 1446 litreye kadar çıkabiliyor.



Security
Levorg’da Gelişmiş Güvenlik Paketi kurulumu da dahil, Avrupa’da Subaru Arka Araç Tespit Sistemi, Otomatik Uzun Far Fonksiyonu ve Kör Nokta Uyarı Sistemleriyle donatılmış ilk Subaru olma özelliğini taşıyor.



Aktif Tork Kontrolü
Araç Dinamikleri Kontrolü sistemi, tüm koşullarda huzurlu bir sürüş deneyimi ve üstün tehlike önleyici olarak geliştirildi. Aktif Tork, yön tayini dönüş hatlarını geliştirirken; yüksek hızlı seyir esnasında ani fren durumunda Acil Durum Sinyali ise tehlike lambalarını yakıp söndürerek arkadan gelen araçları olası bir çarpışmaya karşı uyarıyor.



Kör Nokta Tespiti (BSD)
Arkadaki kör noktalarda bulunan araçlar radar tarafından tespit ediliyor ve kapı aynasındaki LED lambalar yanarak veya yanıp sönerek sürücüyü uyarıyor.



Şerit Değiştirme Yardımı (LCA)
Bitişik şeritten hızla yaklaşan araçlar radar tarafından tespit edilerek kapı aynasındaki LED lambalar yanıp sönerek sürücüyü uyarıyor. BSD veya LCA sistemleri radarda bir araç tespit ettiklerinde, eğer sürücü sinyal verdikten sonra şerit değiştirmeye çalışırsa kapı aynasındaki LED lambaları yakıp söndürerek sürücüyü olası bir çarpışma durumuna karşı uyarıyor.



Arka Çapraz Trafik Uyarısı
Geriye giderken kenarlardan yaklaşan araçlar radar tarafından tespit edilerek çarpışma riski durumunda sürücü kapı aynası lambaları ve bir alarm sesi tarafından uyarılıyor.



Uzun Far Desteği (otomatik karartmalı dikiz aynasıyla birlikte)
Dikiz aynasına entegre edilen tek lensli bir kamerayı kullanan bu sistem karşıdan gelen araçları algılayarak kısa ve uzun huzmeli farlar arasında otomatik olarak seçim yapıyor. Sistem, dikiz aynasındaki entegre sensöru kullanarak arkadan yaklaşan araçların farları gibi güçlü ışıkları tespit edip yansımayı azaltmak için aynayı otomatik olarak karartarak gece sürüşleri için de yüksek güvenlik sağlıyor.


Dünyanın En Büyük Haber Alma Teşkilatının Adı DEDİKODU'dur...




Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Air süspansüyon uygulaması için yapılmış sanki mübarek :)



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33