Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Otomobil Kampanyaları ve Yeni Model Otomobiller => Yeni Model Otomobiller & Otomobil Haberleri => Konuyu başlatan: izmir42 - 01 Mayıs 2016, 15:14

Başlık: 630.000 otomobil geri çağırılıyor
Gönderen: izmir42 - 01 Mayıs 2016, 15:14
(http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/10/emisyon2.jpg)

Alman hükümetinden bir yetkilinin açıklamasına göre Opel, Volkswagen, Audi, Porsche ve Mercedes toplam 630.000 aracı emisyon yönetim yazılımını değiştirmek için geri çağırmaya hazırlanıyor.

VAG’ ın geçtiğimiz Eylül ayında yaşanan dizel motor skandalından sonra Alman hükümet yetkilileri gerçek NOx değerlerinin tespiti için çeşitli markalara ait dizel araçlardan bir dizi test talebinde bulundular. Sadece VAG araçlarının yasa dışı yazılımla emisyon değerlerini düşürdüğü tespit edildi. Bununla birlikte Avrupa’da yapılan yeni testler gösteriyor ki birkaç otomobil üreticisi belirli koşullar altında emisyonları düşük tutmak için yasal boşluk olduğunu keşfetmiş.

Yapılanlar ortaya çıktıktan sonra Alman motorlu taşıtlar yetkili kurumu KBA daha ileri düzey testler yaptı ve yasal boşluktan faydalanılmasını sorguladı. Bunun sonucunda Alman hükümeti yetkilileri Audi, Volkswagen, Porsche, Opel ve Mercedes’in toplamda 630.000 dizel otomobilini geri çağıracağını belirten açıklama yaptılar. Tüm emisyon yönetim yazılımlarının düzenlenmesi, yasal boşluğun gelecekteki hava kirliliği seviyesini düşürmek için biraz daha sıkı hale getirildiğini gösteriyor.

Volkswagen grubu daha önce 6,5 miyar Euro (7,3 milyar Dolar) olarak hazırladığı bütçeyi düzenleyerek 16,2 milyar Euro (18,2 milyar Dolar) bütçe ayırgığını belirtti. Bunun 1 milyar Euro’luk kısmı yeni üretilen araçların doğrudan yatırımı üzerine kullanılacak.