Araç Muayenesine Sınır Getirildi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mutlu

  • FO-Usta Üye
  • *
    • İleti: 1,180
    • Puan +16/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Mutlu
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Bakan Arslan tarafından Maliye ve İçişleri bakanlıkları ile TÜVTÜRK istasyonlarına gönderilen genelgede, muayenelerde dikkat edilmesi istenen unsurlar tek tek belirlendi. Bunlar şöyle sıralandı:

6 AY SAKLANACAK
 
-Sabit ve seyyar araç muayene istasyonlarını kaydedecek kamera sistemi zorunlu olacak. Kaydedilen görüntüler 6 ay saklanacak. Bakanlık da bu sistem üzerinden istasyonları izleyebilecek.
 
-Her bir teknisyenin araç başına işlem süresi 15 dakika olacak. Teknisyenin günlük muayene edebileceği araç sayısı buna göre belirlenecek. Ağır vasıtalarda süre 30 dakika olacak.
 
-Pazar günleri istasyonlar çalıştırılmayacak. Bakanlığa bilgi verilerek, pazar günü hariç resmi tatil günlerinde çalışılabilecek.
 
-Mesai saatine 30 dakika kalıncaya kadar gelen tüm araçlara sıra verilecek. Sıra verilen tüm araçların da işlemi tamamlanacak.
 
-Muayene tekrarı olacak araçlara randevu önceliği tanınacak. Cezalı araçlar ile engellilere ait araçlara 7 gün içinde randevu ile sıra verilecek.
 
-Muayene tekrarına gelen araçta tadilat yapıldıysa, yine ücretli muayene yapılacak.
 
-Bakanlığın gerekli görmesi ve işleticiye bildirmesi halinde, istasyon personelinde yer ve unvan değişikliği yapılabilecek veya bu kişiler araç muayenesine ilişkin görevlerden alınabilecek.
 
-Kusuru tespit edilen araçlar, belli bir yetkili servis ya da tamirhaneye yönlendirilmeyecek.
 
 
ARAÇ MUAYENE ARACILARI ÖNLENECEK
 
-Bir kişi, aynı ay içinde başka bir kişiye ait sadece bir aracı muayene ettirebilecek. Bu kural, şirket araçlarında da geçerli olacak. Böylece muameleci olarak anılan aracılar frenlenecek.
 
-Otomobil Yarışları Sporları Federasyonu’nun bildirdiği yarış araçları ilave donanımları, ağır kusur ve emniyetsiz olarak değerlendirilmeyecek.
 
-Tadilatlarla cenaze yıkama, gezici kütüphane, kan alma ve cenaze nakile dönüştürülen araçlar da muayene edilecek.
 
 
TERÖR VE SEL VARSA HAKKI YANMAYACAK
 
-Terör, sabotaj, nükleer patlama, yangın, sel ve deprem gibi elde olmayan nedenlerle muayene tekrarı başka bir istasyonda ücretsiz olarak yapılacak.
 
-Araç muayene istasyonlarına, istenmesi halinde, kafeterya, oto koruma ve yıkama ile ATM için özel alan tahsisi yapılabilecek. İstasyonlara kuru yiyecek ve içecek otomatı kurulabilecek.
 
-Ambulans muayenelerinde ilkyardım çantası istenmeyecek ve zaman zaman rastlanılan, hasta mahremiyetini korumaya yönelik takılan buzlu camlar kusur olarak değerlendirilmeyecek. (Mynet)



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33