BMW’den Pick-Up Hamlesi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
BMW’den Pick-Up Hamlesi

Kaynak : Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Pikap kasa tipine sahip olan araçlar A.B.D’de kullanılmaya başlandıktan itibaren genellikle iş amaçlı olarak tercih edilmişti. Ancak daha sonraları  SUV araçlara alternatif olarak lüks donanımların eklenmesiyle hem iş hem de günlük kullanımda uzun yıllardır tercih edildi. Ayrıca araziye uygun olmaları ve yük taşıma kapasiteleri de hobi amaçlı kullanımlarda öne çıkmalarını sağladı.
Binek araç yerine pikap alınır mı?
A.B.D kökenli pikap üreticileri lüks pikap modellerini yüksek hacimli benzin motorları nedeniyle genellikle sadece kendi ülkelerinde pazarlayabildi ve bu nedenle de lüks pikapların yayılması ve günlük kullanılması dünya çapında biraz gecikti. Japon üreticiler ise günlük kullanıma uygun pikap modellerini ancak 2000’li yılların ortalarında Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinde satışa sundular. Kısacası SUV modellere alternatif olabilecek modeller sadece 10 yıldır piyasada ve günden güne de binek özellikleri kazanıyorlar.
Diğer taraftan 2010 yılında VW, Amarok modeli ile pikap sektörüne giriş yaptı ve taşları yerinden oynattı. Geniş iç hacmi, günlük kullanıma uygunluğu, daha yumuşak arka süspansiyonu, kaliteli kabini, başarılı asfalt sürüş özellikleri ve 2.0lt turbo motoru ile pikap sektörüne yeni bir soluk getirdi. Amarok’un bu anlayışını Japon markalar ve en son olarak Renault ve Fiat da devam ettirdi. Amarok 2017 yılından itibaren artık 3.0lt V6 motor ile satılacak ve iç kabini de yeniden tasarlanarak premium pikap sloganıyla makyajlandı.

Ford Ranger-Mitsubishi L200-Nissan Navara-Toyota Hilux-VW Amarok-Isuzu Dmax karşılaştırmasıBu arada Amarok’un premium algısını arttıracak değişiklikler yapması VW Grubu’nun bir diğer üyesi premium Audi’nin de aynı kasayı ve alt yapıyı kullanarak daha kaliteli ve yüksek donanımlı bir pikap modelini tasarlamasının önünü açtı diyebiliriz. Tabii bunda Mercedes’in hamlesinin de büyük bir etkisi olabilir. Mercedes geçtiğimiz yıldan beri Nissan Navara bazlı pikap modelini test ediyor ve X Class veya GLT olarak piyasaya çıkacak olan modelin 2017 yaz aylarını beklediği biliniyor. Kısacası yakın bir zaman sonra premium bir markadan pikap modelini kesin olarak göreceğiz.
Mercedes Pkap nasıl olacak?
Artık neredeyse tüm markaların lüks pikap modellerini satmaya başlaması, Mercedes’in pikap modelinin geliyor olması ve VW’in de Amarok modelini premium hale getirerek Audi Pikap’ın önünü açması pikap üretmeyi düşünmeyen BMW’nin fikirlerinde değişiklik olmasına neden oldu. Daha önce pikap model üretmeyi kesinlikle üretmeyi düşünmediğini belirten BMW yöneticileri bu nedenlerden dolayı yavaş yavaş fikir değiştirmeye başladı.Pikap modellerin en çok satıldığı yerlerden birisi olan Avustralya’da BMW’nin satış direktörü olan Marc Werner ilk kez olarak BMW’nin bir pikap modeli üretmeyi düşündüğünü açıkladı. Görünen o ki diğer markaların ve özellikle Mercedes ve VW’in hamleleri bazı şeyleri değiştirmeye başlamış. Büyük bir ihtimalle Mercedes Pikap’ın satış performansı üzerinden karar verecek olan BMW yöneticileri X5 bazlı orta boy bir pikap modelini tasarlayabilir. Bu modelde halen X5’de sorunsuz bir şekilde kullanılan 2.0lt turbo-dizel 218ps gücünde motor oldukça başarılı olacaktır diye düşünüyoruz.
Aslında BMW, 1 Nisan şakası olarak da olsa geçtiğimiz yıllarda E92 M3 bazlı bir pikap modelini şov amaçlı üretmişti. Bu model orta boydan daha küçük bir pikap olsa da dünyanın en hızlı pikap modeli olmaya aday olabilirdi. Şaka amaçlı olarak bile üretilse BMW”den pikap bekleyen kişileri heyecanlandıran marka bize göre “Her şakanın altında bir gerçek vardır” sözüne göre hareket ederek 2020 yılında karşımıza oldukça albenili bir pikap modeli ile çıkabilir.



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33