Karşınızda yepyeni Subaru Impreza ailesi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı izmir42

  • FO-Süper üye
  • *
    • İleti: 11,524
    • Puan +313/-5
    • Cinsiyet:Bay
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Marka: Opel
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin


2017 model yepyeni Subaru Impreza, 4 ve 5 kapılı versiyonlarıyla New York Auto Show öncesi tanıtıldı.

En büyük yeniliği Subaru Global Platform adlı mimari üzerinde yükselen ilk otomobil olan yeni Impreza, Subaru‘nun söylediğine göre performans, konfor, güvenlik ve sürüş zevki konularında büyük yenilikler getiriyor. Önceki nesle kıyasla yaklaşık 4 cm (1.6 inç) daha uzun ve 3.8 cm (1.5 inç) daha geniş olan Impreza’nın dingil açıklığı da 2.5 cm (1 inç) genişletilmiş. Bu artan değerler sayesinde daha geniş bir hacim sunma iddiasındaki modelin yüksekliği ise aerodinami adına yaklaşık 1 cm (0.4 inç) azaltılmış.
 
Her iki gövde tipinin de temelini oluşturan platform sayesinde otomobilin gövde salınımı tam %50 oranında azaltılırken gövdenin rijitliği %70 arttırılmış. Subaru mühendisleri önde MacPherson, arkada ise çift salıncaklı bağımsız süspansiyonun görev yaptığı modelin arka stabilite çubuğunu direkt olarak gövdeye sabitleyerek ekstra direnç elde etmeyi hedeflemiş. Yapılan bu geliştirmeler ile aracın ağırlık merkezi de daha aşağıya çekilmiş. Japon üreticinin söylediğine göre bu, markanın performans evrimindeki en büyük adım.

Beklenen hacim küçültme iddialarının aksine ilk etapta 2.0 litrelik Boxer motoruyla boy gösteren 2017 Impreza, direkt yakıt enjeksiyonunun da içinde bulunduğu bir dizi yenilik sayesinde 148 HP yerine artık 152 HP güç üretiyor. Model ile birlikte sunulan 7 ileri manuel moduna sahip CVT şanzıman da elden geçirilmiş. Subaru denince ilk akla gelenlerden olan sürekli simetrik dört tekerlekten çekiş sistemi de yine Impreza’da görev yapıyor.

Güvenlik tarafına gelecek olursak, otomatik çarpışma öncesi frenleme, adaptif hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı gibi özellikler sunan en güncel EyeSight sistemi Impreza Sedan ve Hatchback’te görev alıyor. Liste bunlarla da sınırlı değil, arka çapraz trafik uyarısı, kör nokta uyarı sistemi, otomatik uzun hüzme asistani ve viraj aydınlatmalı farlar ile aktif sürüş/güvenlik sistemlerinin neredeyse tamamı Impreza’nın donanımları arasında yer alıyor. Sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıklarına ek olarak sürücü için diz hava yastığı da standart olarak sunuluyor.

Subaru, yeni Impreza’yı dört farklı donanım seviyesi ile satışa sunacak. Baz donanım seviyesinin donanımları 6.5 inç büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahip Apple CarPlay ve Android Auto destekli bilgi/eğlence sistemi, LED aydınlatmalı gündüz farları, elektrikli aynalar, merkezi kilit, elektrikli camlar 60/40 oranında katlanabilen arka koltuklar ve teleskopik direksiyondan oluşuyor.

Premium donanım seviyesinde 16 inç büyüklüğünde jantlar, otomatik farlar, ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı aynalar ve ısıtmalı ön cam donanım listesine ekleniyor. Bunlara ek olarak Subaru STARLINK güvenlik paketi ve hatchback versiyonda tavan rayları da Premium donanım seviyesi ile geliyor. Elektrikli moonroof ise opsiyon listesinde.

Limited donanımında ise direksiyon ile birlikte hareket eden LED aydınlatmalı ön farlar, 17 inç büyüklüğünde jantlar, deri döşeme, 8 inç büyüklüğünde dokunmatik bilgi/eğlence sistemi ekranı, anahtarsız giriş ve çalıştırma ile otomatik klima yer alıyor. Bir Impreza’da ilk kez gördüğümüz opsiyon ise Harman Kardon ses sistemi.

Son olarak Sport donanım seviyesinden bahsedelim. Aktif tork vektörleme sistemi, özel olarak konfigüre edilmiş süspansiyon, 18 inç büyüklüğünde alaşım jantlar, siyah renkli ön ızgara, gövde renginde yan aynalar ve hatchback modelde parlak siyah arka bagaj trimi ile sedan versiyonda bagaj üstü spoiler Sport donanımıyla gelen donanımlar arasında.

2017 Subaru Impreza Sedan ve Hatchback, gelecek aylarda satışa sunulacak.

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. <a href="https://www.forumotomobil.com/forum/register/?PHPSESSID=eb921a6fa064aa6ec9c22e4e792ede0f"><b>Kayıt Ol</b></a>&nbsp;yada&nbsp;<a href="https://www.forumotomobil.com/forum/login/?PHPSESSID=eb921a6fa064aa6ec9c22e4e792ede0f"><b>Giriş Yap</b></a>















































































 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33