EuroNCAP’ten Jazz’a “Sınıfının En İyisi” tacı

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı izmir42

  • FO-Süper üye
  • *
    • İleti: 11,524
    • Puan +313/-5
    • Cinsiyet:Bay
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Marka: Opel
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin


Tüm ekipman seviyelerinde Şehiriçi Aktif Fren Sistemi’ni (City Brake Active System) standart sunan yeni Honda Jazz, Kasım 2015’te EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştı. Testlerde elde ettiği puanlarla 2015 yılının tamamında sınıfında en yüksek güvenlik puanı alan Jazz, “Sınıfının En İyisi” unvanına da sahip oldu.

Yeni Honda Jazz, küçük sınıf kategorisinde bağımsız güvenlik kuruluşu EuroNCAP’in prestijli “Sınıfının En İyisi 2015” ödülünü aldı. Yeni Honda Jazz, Kasım 2015’te sonuçları açıklan ve birçok küçük sınıf otomobilin de katıldığı EuroNCAP çarpışma testlerinden en yüksek not olan 5 yıldız almıştı.
 
Bağımsız güvenlik kuruluşu EuroNCAP’in her yıl sınıfında en yüksek notu alan araçlarla ilgili yayımladığı listeye giren yeni Honda Jazz Yetişkin Yolcu, Çocuk Yolcu, Yaya Koruma ve Güvenlik Sistemleri olmak üzere dört temel disiplinde puanların ağırlıklı toplamını almayı başardı.

EuroNCAP Genel Sekteri Dr. Michiel Van Ratingen yaptığı değerlendirmede: “EuroNCAP olarak küçük sınıfta ‘Sınıfının En İyisi 2015’ seçilen Honda Jazz’ı tebrik ediyoruz. Bu ödül, Jazz’ın EuroNCAP çarpışma testinde elde ettiği 5 yıldızı bir anlamda onaylıyor ve perçinliyor” dedi.

Çarpışma testlerinden 5 yıldız alan Honda Jazz’ın tüm ekipman seviyelerinde Şehiriçi Aktif Fren Sistemi (CTBA) standart olarak sunuluyor. Honda Jazz’ın orta ve üst ekipman seviyesinde ise Çarpışma Uyarı Sistemi (FCW), Trafik İşareti Tanıma Sistemi (TSR), Akıllı Hız Limitleyici (ISL), Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDW) ve Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi (HSS)’yi barındıran ‘Gelişmiş Sürüş Destek Sistemi’ standart olarak sunuluyor.

Buna ek olarak yeni Honda Jazz, Honda’nın Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) gövde yapısına sahip. ACE™ gövde yapısının temel unsuru olan ve ön tarafa monte edilen çok köşeli ana kiriş yolcu kabinini, olası bir çarpışma anında oluşan enerjiyi dağıtarak koruyor.

Yeni Honda Jazz’ın EuroNCAP tarafından küçük sınıfta Sınıfının En İyisi 2015 seçilmiş olmasının gurur verici olduğunu ifade eden Honda Motor Europe Başkan Yardımcısı Philip Ross, “Honda olarak önceliğimiz, müşterilerimize Avrupa’daki güvenlik standartlarını en iyi şekilde yerine getiren kaliteli otomobiller sunmak. Avrupa’da satışa sunduğumuz Civic, CR-V, Jazz ve HR-V olmak üzere bu dört yeni modelimizin tamamının aynı yıl içinde EuroNCAP’ten 5 Yıldız almış olması, güvenlik alanındaki hassasiyetimizi kanıtlar nitelikte. Müşterilerimizin ve EuroNCAP gibi bağımsız kuruluşların takdiri bizim için ayrı bir gurur kaynağı” dedi.

EuroNCAP hakkında:

1997 yılında kurulan EuroNCAP; Avrupa’da satılmakta olan araçların tüm güvenlik performansını değerlendiriyor ve test sonucunu tüketicinin basitçe algılayabileceği tek bir skor ile ifade ediyor. Testlerde yaya koruma (%20), çocuk koruma (%20), yolcu koruma (%40) ve sürüş destek sistemlerinin (%20) varlığı ile etkisi olmak üzere birçok kriter değerlendiriliyor.






 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33