Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Otomobil Kampanyaları ve Yeni Model Otomobiller => Yeni Model Otomobiller & Otomobil Haberleri => Konuyu başlatan: izmir42 - 24 Haziran 2017, 14:14

Başlık: FIA Kıtalararası Drift Şampiyonası düzenliyor!
Gönderen: izmir42 - 24 Haziran 2017, 14:14
(https://www.otopark.com/wp-content/uploads/2017/06/fia_idc_photo2.jpg)

1980’lerde Japonya dağ yollarında ortaya çıkan ve günümüzde dünya çapında milyonlarca genç otomobil tutkununu cezbeden “drift“, FIA tarafından resmi olarak bir motorsporu branşı olarak tanınmaya başlıyor. FIA bu sene içerisinde drift için dünya çapında geçerli olacak regülasyonlar belirlemişti. 21 Haziranda Cenevre’de düzenlenen FIA Spor Konferansında ise kuruluş dünyanın ilk uluslararası şampiyonasının müjdesini verdi. FIA Kıtalararası Drift Şampiyonası , 30 Eylül – 1 Ekim arasında Tokyo’da düzenlenecek.

FIA Kıtalararası Drift Şampiyonası ‘nı SUNPROS düzenleyecek

FIA, organizasyonu üstlenecek bir şirket bulmak için, 2016’da bir teklif süreci başlatmıştı. Etkinliğe sadık olma, müsabaka yönetimi becerileri ve sporun gelecekteki gelişimi gibi kriterler değerlendirilerek, üstlenici şirket olarak SUNPROS seçildi. Japonya’da doğan bu kültürün tüm dünyaya yayılacağına inanan SUNPROS aynı zamanda 2001’den bu yana D1 Grand Prix serisinin üstlenicisi.

“Drift için bir standart oluşturacağız.”
 
FIA başkanı Jean Todt, “Bu, FIA için çok önemli bir kategorinin ilk adımı. Motorsporlarını tüm dünyada geliştirmeye devam ediyoruz. Drift tüm dünyada gençlerin ilgisini başarıyla çekti ve bu kültür, bundan sonra da hızla büyümeye devam edecek sadık bir takipçi kitlesine sahip. FIA Kıtalararası Drift Şampiyonası’nı yaratarak bu spor için tüm dünyada geçerli sayılacak bir standart oturtmayı hedefliyoruz. Drift, global olarak artık daha profesyonel bir spor haline gelecek. Muazzam derecede başarılı olacak bir spor dalı için standartları belirliyoruz.” dedi.

SUNPROS başkanı Isao Saita ise, “Bu topraklarda doğan bir motorsporu disiplinini yine bu topraklarda düzenleyecek kuruluş olmaktan gurur duyuyoruz. Aynı zamanda drift yarışmalarının tüm dünyaya yayılmasına katkıda bulunmak istiyoruz.” diyor. Saita, D1 Grand Prix serisinin de kurucusu.

Yarışmacılar, seyirciler ve basın için şampiyonanın detayları ilerleyen zamanlarda açıklanacak.

Kaynak: FIA

http://www.youtube.com/watch?v=2GhYuKIbYGk