Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Otomobil Kampanyaları ve Yeni Model Otomobiller => Yeni Model Otomobiller & Otomobil Haberleri => Konuyu başlatan: FO-Admin - 04 Aralık 2017, 13:41

Başlık: Sürücüsüz robot arabalar 2 yıl sonra trafikte
Gönderen: FO-Admin - 04 Aralık 2017, 13:41
GM Başkanı Dan Ammann, 2019 yılından itibaren geliştirdikleri sürücüsüz modelleri taksi ve lojistik amaçlı kullanmaya başlayacaklarını açıkladı. GM’nin geçtiğimiz yıl 500 milyon dolara aldığı sürücüsüz otomobil birimi Cruise Automation şirketi uzun bir süredir San Francisco, Detroit ve Phoenix’te otonom olarak geliştirilen elektrikli Chevrolet Volt modelini kullanıyor. Araç önümüzdeki yıl ise New York Manhattan’da test edilecek.

HANGİ MARKALAR VAR?

GM Başkanı Dan Ammann, sürücüsüz otomobillerin güvenliğine odaklandıklarını belirterek, aynı zamanda pazara girecek rakiplerinden önde olmayı amaçladıklarını söylüyor. Ammann, sürücüsüz otomobiller konusunda GM’in şimdiden yüksek adetlere ulaştığını belirterek, “Yolda ne kadar araç olursa, yapay zeka yani bilgisayarlar sürekli öğrenip kendini geliştirme şansına sahip” dedi. Sürücüsüz otomobiller konusunda çalışmaları hızlandıran markalar arasında GM’in dışında Google’s Waymo, Delphi, Intel’le işbirliği yapan BMW ve Bosch ile sürücüsüz otomobil üzerinde çalışan Mercedes yer alıyor.

ROBOT TAKSİ DÖNEMİ

GM için robot taksi servisini mümkün olduğunca erken hayata geçirmek büyük önem taşıyor. Özellikle Alphabet’in çatısı altındaki Waymo’nun sürücüsüz otomobil çalışmalarında geldiği nokta göz önüne alınınca durumun önemi biraz daha artıyor. Waymo, kısa süre önce ABD’nin Arizona eyaletinde sürücüsüz minivanlardan oluşan bir filoyla insan taşıyor.
Başlık: Ynt: Sürücüsüz robot arabalar 2 yıl sonra trafikte
Gönderen: izmir42 - 04 Aralık 2017, 16:21
Insallah başına bişey gelmez.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi