Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Otomobil Kampanyaları ve Yeni Model Otomobiller => Yeni Model Otomobiller & Otomobil Haberleri => Konuyu başlatan: izmir42 - 22 Ekim 2015, 17:34

Başlık: Tesla, otomobilleri için “oto-pilot” güncellemesini yayınladı
Gönderen: izmir42 - 22 Ekim 2015, 17:34
(http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/10/tesla-autopilot-696x443.jpg)

Normalde sistem güncellemeleri telefon, tablet, bilgisayar gibi günlük hayatımızda kullandığımız cihazların daha sistematik bir şekilde çalışması için gerçekleştirilir. Peki bu güncellemeler vaktimizin büyük bir kısmını beraber geçirdiğimiz otomobillerimiz için yayınlanabilir mi? Tesla’dan söz ediyorsak bu sorunun cevabına evet diyebiliriz.

Kısa bir sürede içinde tüm dünyada ses getiren Amerikan otomobil markası Tesla, mevcut otomobilleri için bir yazılım güncellemesi yayınladı. İnternet üzerinden gerçekleştirilebilen güncelleme ile Tesla Model S ve Model X otomatik pilot özelliğine sahip oldu. Bu güncelleme sayesinde araçlar otoyolda kendi başına kullanım, şerit değişimi, trafik ve hız sınırına göre otomatik hız ayarlama gibi özellikler kazanmış.
 
Tesla’nın kurucusu Elon Musk yaptığı açıklamada oto-pilotun bir sürücüsüz otomobil olmadığını, sadece sürücülere bazı alanlarda kolaylıklar sağlamak amacıyla geliştirildiğini belirtti. Musk’ın açıklamasına göre bu güncelleme sayesinde yaya güvenliği sorun olmaktan çıkıyor ve araç kaza durumunda kendi kendine otonom müdahalede bulunuyor. Tabi bu durumda otopilotun mesuliyetinin tamamen araç sürücüsünde olduğunu belirtmek gerekli.

Tesla şuanda bu güncellemeyi Kuzey Avrupa’da test ediyor. Bir sorun çıkmaması durumunda ise birkaç hafta içerisinde tüm dünyadaki Tesla’lar için yayınlanacak.

http://www.youtube.com/watch?v=Cw7Esg-txR0