Citroen Saxo 1.5 Dizel Almayı düşünüyorum.Acemiyim.Yardımlarınıza ihtiyacım var.

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AtakanSimsek

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 2
    • Puan +0/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Atakan ŞİMŞEK
  • Marka: Honda
  • Model: Cbr 250 R
  • Model Yılı: 2012
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Selamun Aleyküm.

Foruma yeni kayıt oldum.İsmim Atakan.
21 Yaşındayım.4 Senedir motorcuyum.Ailemin akrabalarımın verdiği tepkiler , yağmur yağdığında sırılsıklam afedersiniz donuma kadar ıslanmam olsun , havanın soğuk olduğu hergün işe gidip gelirken ve arkadaşlarımla bulurken soğukta yediğim o rüzgar titreye titreye seyahat edip günlerce hasta olup yataktan çıkamam olsun hep bunlar yüzünden motosikleti bırakmaya karar verdim.Ben artık ıslanmaktan üşümekten gerçekten sıkıldım.Trafik mevzularına hiç değinmiyorum kısaca tehlikesi de bir o kadar berbat.Birde hızlı ve akrobasi hareketlerine de yer verdiğimden dolayı artık kaza yapmaktan canıma zarar gelmesinden korkuyorum.Birde bende doğuştan sünüzit ve nefes darlığı var.Soğuk havalarda üşürken ve ıslandığım zamanlarda nefeste çok zorluklar çekiyorum.Tamamen bırakmak istiyorum.Yaptığım meslek ise kuryelik.Hepiniz bana kızacaksınız belki bu hastalıklar varken kurye işi yapmak.Fakat başka bir mesleğim yok.Öğrenciyim bir yandan okumaya bir yandan hayata tutunmaya çalışıyorum.İlk başta motosikleti hobi olan kısmından bırakmak istiyorum.Motosikletimi satıp üstüne para koyup bir araba alıp sonrasında yaptığım mesleğimi değiştirmek istiyorum.

Bütçem biraz sıkışık.Motorumu sattığım taktirde ve üstüne para koyduğum taktirde temmuz ayındaki maaşım ile birlikte 12.000 TL param birikmiş olacak.Ağustos maaşımla ise trafik sigortasını falan yaptıracağım.Arabayı alıyorsun trafik sigortasız mı gezeceksin derseniz satış aldıktan 15 gün izni vardı sanırım bir 15 günde sigortasız bineceğim.İş yerim kısa mesafe herhangi bir problem teşkil edeceğini zannetmiyorum.

Evet abilerim kardeşlerim dostlarım temmuz ayında 12.000 TL param birikiyor.Çok araştırdım fakat alacak daha iyi bir araba bulamadım.Citroen Saxo 1.5 Dizel almaya karar verdim.Neden derseniz ? Birincisi dizel olup en az yakan araba sınıfının içerisinde olması.Kullanıcıların söylediğine göre ( 10 kişiden fazlasına sordum ) 100 Kmde 5-6 Lt yakıyormuş şehir içinde.Gazladığımız taktirde 100 Kmde 7 Lt'yi geçmek neredeyse imkansızmış.Yakıt konusunda neredeyse benim hiç yakmıyor dediğim motosikletimden birkaç Litre daha fazla yakıyor.İlk başta ilgimi çeken nokta bu oldu.Normalde tek kapı araba hastasıyım ama dizellerde maalesef yokmuş.Sağlık olsun.Çok sağlam diyorlar.Kolay kolay masraf çıkartmaz diyorlar.

Misal ;
2000 Model
200.000 - 250.000 Km aralığında ve yeni motor yapılmış.
Görünüşte temiz gözüküyor.
Satıcılarında hepsi temiz diyor.
Fakat arabadan hiç anlamıyorum bu yüzden dışı temiz gözüküyor fakat içi nasıl orası burası ne durumda bilemiyorum her satıcıya da güvenmemek gerekiyor.
Sizde bu modelde ve bu kmlerde yeni motor yapılmış bir Citroen Saxo 1.5 Dizel alınır mı 12.000 TL civarına ?

Kronik arızalarını araştıdım.Fakat kronik arızası yokmuş.Ben peugeot 106 çok istedim ama kronik arızası var dediler.GTI olan modellerine de hastayım fakat yakıtları çok fazla.Birde dizel araba olmasını daha çok istiyorum hem otoparklara girerken ( kolay kolay girmem ) hemde lpg arızalarına karşı bir durumda yapabileceğim birşey olmayacağı için ne kadar masrafsız olursa o kadar önde benim için.
Bir ara 93 Model Doğan SL vardı motosikletimle takas yapmıştık.Satışta sorun olmuştu.2 Hafta sonra motorumu geri alıp karşımdaki insanın arabasını geri vermiştim.O süre zarfında araba deneyimim olmuştu.Onun dışında 3 sene önce boş büyük bir yerde babamın yardımıyla gayet sıkıntısız kullanmıştım.Kullanmakta herhangi bir sıkıntı yok.Arkadaşlarım bazen yolda bana veriyor ( geceleri ve boş yollarda ) kavrayabilmem için.Ehliyetimi de almak üzereyim haftaya randevüm var serfitikalarımı teslim edip ehliyetimi alacağım.Bunları yazıyorum ki motorcuların forum sitelerinde belirtmeyince herkes soruları değil sadece kişiyi eleştiriyordu aynı problem yaşanmasın diye yazıyorum uzun olduğu için kusura bakmayın.Doğan diyordum unuttum birde yakıt diyordum hemen gelelim gaz ayarı yapılmamıştı.60-70 TL arasına fullemiştik tam rakamını hatırlamıyorum.Yaklaşık 80 km yol yaptıktan sonra gaz bitip yolda kalmıştık.Neredeyse kmde 1 liraya yakın yakmıştı gazdayken.Araştırdık lpg ayarı yok ise benzinden bile çok daha fazla yakarmış.Hemen atiker'e gidip lpg ayarı yaptırdık.Ondan sonra arabayı devirli kullandığım sürece Kilometrede 50 kuruş civarı yaktı.Nasıl hesapladın derseniz eğer farklı bir sefer de daha yolda kaldım.Kaldığım caddenin en aşağısında opet vardı allahtan çok sevinmiştim çünkü yokuş aşağıydı :) Sadece sigara alacak param vardı.Sigara yerine gaz ve benzin almak zorunda kaldım. Araba da benzin çok az olduğu için 10 TL benzin aldım 10 TL'ye ise gaz aldım.Yola yeniden çıktım düşük devir kullanıyorum.Yani devir 3.000'e gelince hemen vites atıyorum yüksek devirlere çıkmıyorum gazı az veriyorum.Opetten çıkarken kilometreyi sıfırlamıştım.Eve gittim.1 Gün sonra dışarıya çıktım arkadaşımı almaya gidiyordum.Tam 21.Kilometrede gaz yine bitti.Bu sefer benzine aldım.Fakat benzinde bir 10 dakika boyunca çalışmadı.Bir abi geldi biraz beklet marş alıcak o bu şekilde boğarsın dedi.Tamam abi dedim 10 dakika bekledim ondan sonra çalıştı.Belki bir problem vardır onu da bilmiyorum.Bu yüzden yakıt dizel olup az yakan bir araba olmasını istiyorum.

Araştırdığım kadarıyla 57-58 Civarı beygire sahipmiş.
0-100 Km hızlanması 16-18 Saniye arasıymış.

Ben hız yapmak vs istemiyorum.Bu yüzden gitmesin ama yakıtta yakmasın diye düşünüyorum.

Arabamı aldıktan sonra Kalın dışa doğru çıkan yani araba düz olduğunda jantların gözükecek bir biçimde jant lastik almak istiyorum.Bununla ilgili parça fiyatlarını öğrenmek istiyorum ve nerelerden alabilirim birde fiyat aralıkları nedir?

Bir arkadaşım yazılım atarız falan dedi.Corsalardan gördüğümüz üzere sesi corsaya yakın olur diye düşünüyorum bence güzel.Siyah duman atma olayını pek sevmiyorum ama iler ki zamanlarda acemiliğimi attıktan sonra artık biraz daha gitsin dediğim zaman geldiğinde yazılım attırabilirim arkadaşımın söylediği kadarıyla çok pahalı birşey değilmiş  bu yakıt tüketimine ne kadar % kaç oranla bir yansıması olur bunu merak ediyorum?

Ses sistemi olarak Poıner'i öneriyorlar.1 Adet çok sağlam bir bass kolonu 2 veya 4 adet mid birde teyp ha birde amfi istiyorum.Fakat tek tek pahalıya geleceğe benziyor.Set halinde olanları var bir sürü.Onlardan hangilerini ve nereden almamı tavsiye edersiniz?

Orjinal farlardan hoşlanmıyorum.Bir ara bir arabanın veya motorun farı orjinalı sarı ise ve zenon takarsanız ceza yersiniz diye söylentiler çıkmıştı.Bu doğru mu? Doğruysa zenon yerine beyaz far taksak sorun olur mu?

Sağlam aküye ve arabaya zarar vermeyecek bir şekilde zenon kaç paraya gelir ve nereden alınır?

Sis farlarını buz mavisi yapmak istiyorum.Gözlerimin rengine uysun istiyorum.Hatta arabam da koyu mavi olursa çok mükemmel olur :) Buz mavisi zenonlar nereden alınıp kaç paraya yapılabilir ?

Aracın arkadan görüntüsünü beğeniyorum.Fakat yanlardan ve önden görüntüsünde biraz eksiklikler var bana göre tabii.Yanlara kapının alt kısımlarına aparatlar takıyorlar isimlerini bilmiyorum çok hoş duruyor özellikle honda civic 1.6 is lerde görüyordum bu parça nereden ve hangi fiyat aralığında alınabilir?

Vanalı egzos yapmak istiyorum.Vanalı egzos kumandalı yaparken nelere dikkat etmem gerekiyor?
Beceriksiz bir usta zarar verebilir mi ? Birde kumandayla beraber fiyatları ne kadar oluyor?

Koltukları eğer beğenmezsem deri veya daha uygun fiyatları koltukların komple fiyatları hemen hemen ne kadardır?

Öne spor tampon yapılabilir mi acaba biraz daha yere yakın bir şekilde ama mesafe olacak tabii ki.
Arabayı bas onun yerine demeyin arabası basık olan arkadaşlarımın karter koruması olmasına rağmen bazı yerlerde karterleri deliniyormuş epey paralar döküyorlarmış doğru mu bilemiyorum ama öyle söylüyorlar.Basmayı bende isterdim ama her yer çukur düzgün yolumuz yok maalesef o yüzden bana masraf açmasını istemiyorum.

Buraya bu kadar çok şey yazdım çünkü bu arabayı gerçekten Allah izin verirse almak istiyorum kesin karar kılmış bulunmaktayım.Bu yazdıklarımı mesela arabamı temmuz ayı civarında almayı düşünüyorum.Diğer yazdıklarımı ise yılbaşına kadar yapmayı planlıyorum inşallah param yeterse.Bunu okuyan herkese teşekkür ederim şahsen bu kadar uzun bir yazıyı ben kolay kolay okuyamazdım sıkılırdım inşallah anlatırken kelimelerimi doğru kullanmışımdır.
Yardımlarınızı bekliyorum keyifli forumlar.



Çevrimdışı Emrahpmk

  • FO-Kıdemli Üye
  • *
    • İleti: 671
    • Puan +40/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Hyundai
  • Ad Soyad: emrah pamuk
  • Marka: kia
  • Model: sorento prestige
  • Model Yılı: 2009
  • Yakıt Tipi: Motorin
atakan kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin. ilk olarak eski model araçlara yazılım atıldığında kafayı yiyor 106 ve 206 gibi araçlarda deneyip arabayı hurdaya veren arkadaşlarım var. egzost olayına gelince en kötü 500 tl verirsin vanasına. ses sitemi konusunda araç küçük olduğundan bas anfi filan alayım dersen arabada oturacak yer kalmaz. 2003 model altı dizel araçlarda km si oynanmamış bulacağın araç ( istisnalar kaideyi bozmaz) en kötü 250 binde olur. buda motoru baya yorulmuş olur. şu an piyasa çok yüksek araç almak gerçekten zor. ben 38 liraya aldım sıfır şu an 40 bin lira istiyorlar ikinci eline. ilk araç için masraf yapmayıp binip acemiliği atlatıp sonra ses sistemi filan kuracağın bir araç alman bence daha mantıklı. bu nedenle arkadaşlara katılıyorum hyundai accent yumurta kasa. bagajı büyük. yakıtı az sıkıldın mı elden çıkarması kolay.
yetmedi biraz daha büyüsün kia sorento
oyuncaklar büyüdü 1.4 tsi passat
peugeot bipper tepeeee yeni oyuncağım...
206 roland garros yeşil kurbağa ilk göz ağrım



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33