Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı => Otomobil Karşılaştırmaları ve Otomobil Tavsiyeleri => Konuyu başlatan: karastra - 01 Nisan 2016, 09:26

Başlık: Opel Corsa mı? Ford Fiesta mı?
Gönderen: karastra - 01 Nisan 2016, 09:26
OPEL CORSA

Opel Corsa, C kasadan sonra geleneksel çizgisini daha modern iç ve dış tasarıma taşıdı. Devam eden yıllarda da ufak dokunuşlarla bu güne geldi.

2015 Cenevre Otomobil fuarında tanıtılan Corsa, Yeni ve güçlü tasarımıyla Opel’in sınıfında en iddialı modeli. Yeni Opel Corsa kaslı görüntüsüyle oldukça atletik görünmekte. Bir önceki kasaya göre genişletilmiş ön panjur ve hava kanalları dikkat çekiyor, önden kapıdan başlayarak arkaya kapı ortasında son bulan ütü izi şık olmuş, Bi-Xenon farların tasarımı araca çok yakışmış, Led gündüz farları ayrı bir hava katmış, arka görünüşü daha toparlanmış, amblem değişmiş.
.......

FORD FIESTA

Makyajlanarak, ızgara ve far tasarımıyla küçük Aston Martin görüntüsüne kavuşan Fiesta, baz versiyonundaki donanım özellikleriyle göz dolduruyor.

Sınıfındaki rakiplerine göre fiyatı da oldukça iddialı. Araçtaki en beğendiğim ve baz versiyonunda bile standart olan Ford MyKey sistemi. Özellikle endişeli babaların, ele avuca sığmayan çocukları için düşünülmüş bir özellik. Bu özellik yedek anahtara çeşitli yetkiler vermekte; otomobilin maksimum hızını, müzik ses sisteminin seviyesini sınırlandırabilmeyi sağlıyor. Emniyet kemeri takılmaması durumunda müzik sesinin kapatılmasını sağlayarak hız yapılmasının önüne geçiyor. Bu sistemin ne kadar sağlıklı çalıştığını test aracında deneyemedim maalesef ama edindiğim bilgiye göre sistem gayet başarılı.