Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı => Özgür modifiye, Bireysel uygulama örnekleri => Konuyu başlatan: Anıl Ercan - 24 Nisan 2016, 13:45

Başlık: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: Anıl Ercan - 24 Nisan 2016, 13:45
Konuyu umarım dogru yere acmısımdır. Yanlıs yere açtıysam Lütfen Konu dogru yere Tasınsın..

Paylasıma baslamadan önce bir kac sey yazarak konuya baslamak istiyorum..

Sıfır KM i30 Almama modifiye etmeme rağmen Yıllardır hayalim olan bi arac Olan 206 Cabrio'dan vazgecmedim ve Cok Büyük bir hevesle Aldım.

Aracı Tanıtmak gerekirse ;  Arac 2004 Model  124.000 KM'de İlk Sahibi 12 Yıllık Bayan Olan Yorulmamıs canı cıkartılmamıs bir cabrio. Ben 3. Sahibiyim Satın Aldıgım Adam yani 2. sahibi 3 ay kullanmıs. Ve 3. Sahibi olarak arac bana geçti. Benim Sansım araç Sürekli el değiştiren Canı cıkartılan bi Cabrio OLmaması..

Plakası : 35 HTY 49 Değiştirme gereği Duydum 34 Plakaya fakat Sonradan Vazgeçtim değiştirmedim. Aracın Üzerinde 5 Para etmez Silincerli Egzoz, 5 Para etmez 50 Liralık Sacma Sapan Cekilmiş film, İnsaat demirinden Spor yay ve Ekranı Bozuk İndash teyp vardı.

Aracı baktırmadan aldım sonucta 2004 Model arabadır diye. Hardtopunda bi problem yoktu, Su Almıyordu rahatça acılıp kapanıyordu ve buda bana yeterliydi. Fakat Keske Baktırsaydım dedim Dövündüm durdum . Neden Derseniz Aracı Kız arkadasımın kıskanclıgı yüzünden Satılık ilanına koydum ve 5. Gün İlandan çektim. Araç ilandayken Mekanik ustama aracı gösterdim hani ilan acıklamasında yazdıgımın dısında bişey cıkarsa Aracın talipleriyle papaz olmayalım diye. İyikide göstermişim araba bitmiş okeye dönüyormus resmen. Baskı balata bitik, Triger seti bitik, Motor bakımı geceli aylar olmus hava filtresi kömür gibi, Ön amortisörler patlak ve bunun gibi bir cok sey. Aracı ilandan cektim ve restore etmeye toplamaya karar verdim..

Konumuza Baslayalım.. Araç 35 Plaka Gri renk İç Dosemeleri deformesiz Allahtan. Bayan Kullanıcının güzelligide bu..

Tekirdağ gittim Aracı almaya :) Aracı İlk Aldıgım An Mutluluktan ucuyorum Buz gibi Havada Üstünü Açıyorum :)

(http://i.hizliresim.com/v5vP1v.jpg) (http://hizliresim.com/v5vP1v)

(http://i.hizliresim.com/Xkr6Ok.jpg) (http://hizliresim.com/Xkr6Ok)

(http://i.hizliresim.com/D20Dnv.jpg) (http://hizliresim.com/D20Dnv)

(http://i.hizliresim.com/ZkPXg3.jpg) (http://hizliresim.com/ZkPXg3)


Kazasız belasız aracı istanbula evimizin Önüne getirdik. Arac Gördügünüz üzere Düzgün gorunmesine ragmen kaportası maalesef İyi degil gocugu cizigi vernik atması sacma sapan boyanmalar oldukca fazla. Aracın Boyanan parcalarının hepsinde vernik atması, Boya dokulmesi var. Tampon kırılmıs hep Vidayla Yapıstırıcıyla üstün körü tutturmuslar. Rezalet Bi Sekilde Aldım aracı İstanbula getirdim. Arabanın Motorsal olarak Canını Cıkarmamıslar ama kaportasal olarak Anasını Aglatmıslar.

Bir Arkadasımın cok ısrar etmesi üzerine Üzerindeki 15 İnc CC Jantlarını kendisine Sattım karsılıgında 14 İnc OjJinal GTI Jant lastik ve Bi miktar para aldım Kendisinden aracıma taktım. 14 İnc Jantlarla Araç Daha basık durdu :) Aracın düzgün göründügüne bakmayın gerçekten Kaportası perişan halde :)

(http://i.hizliresim.com/j3Gg2j.jpg) (http://hizliresim.com/j3Gg2j)

(http://i.hizliresim.com/nM3Q2R.jpg) (http://hizliresim.com/nM3Q2R)


Yukarıdada yazdım Aracı Kız arkadasımın Asırı Kıskanclıgı nedeniyle Satılık ilanına Koymustum fakat İlanı  5. Gün Geri  İlanı cektim ve Aracı Restore etmeye Toplamaya Karar verdim..

İlk İşim Aracın Sacma Sapan Cekilmiş Filmlerini Sökmek oldu.. ve Söktüm.. Egzozunuda söküp Daha kaliteli bir egzoz sistemi yaptıracagım Boya Kaportadan Sonra. Aracın Ön Tamponunu Kasise sürtünde Vidalarla tutturulmus tampon gordugunuz üzere düştü Arabanın anasını aglattıkları icin ne kadar Sövsem Azdır..

(http://i.hizliresim.com/7graAv.jpg) (http://hizliresim.com/7graAv)


Madem Aracı toplamaya karar verdik Önceligim Mekanik Bakım yaptırmaktı. Ustamla Bir Liste hazırladık ve Pejo Marketin Yolunu Tuttuk.

Aldıgım Parcalar Sunlar ;

* Baskı Balata Seti
* Triger Seti
* Ön - Arka Amortisörler
* Coil-Ex 5 CM Spor yay
* Ön Arka Disk ve Balata takımı
* Komple ÖN Takım seti (Salıncak, Rot başı, Rot mili, Askı Viraj rotu )
* Yag Filtre Takımı (Yag , benzin, Hava, Polen Filtresi Ve Total 10W40 Motor yağı)
* El Freni Telleri
* Vites Topuzu ve körük takımı
* Cam Su Deposu ve Depo Motoru
* Seffaf Camurluk Sİnyalleri, Arka Plaka lambaları
* Seger Korna takımı
* 4 Adet Sıfır Buji

(http://i.hizliresim.com/3Ln6v4.jpg) (http://hizliresim.com/3Ln6v4)

(http://i.hizliresim.com/LAWlRZ.jpg) (http://hizliresim.com/LAWlRZ)

(http://i.hizliresim.com/m6WMg8.jpg) (http://hizliresim.com/m6WMg8)

(http://i.hizliresim.com/qMZdQZ.jpg) (http://hizliresim.com/qMZdQZ)


Parcaları Aldık ve Tamirhane'ye geldik ustamız Araca Basladı.

(http://i.hizliresim.com/8Z7a51.jpg) (http://hizliresim.com/8Z7a51)

(http://i.hizliresim.com/ZkPXR3.jpg) (http://hizliresim.com/ZkPXR3)

(http://i.hizliresim.com/7graZl.jpg) (http://hizliresim.com/7graZl)

(http://i.hizliresim.com/m6WMaZ.jpg) (http://hizliresim.com/m6WMaZ)

Aksam 4 Gibi bıraktıgım Aracımı Ertesi gün Öglene Dogru Teslim Aldım ve Araç gercekten harika olmus Eski halinden eser kalmamıs Zımba Spec olmustu. Ön Amortisörlerin İkiside Patlamıs, Bujiler Komur gibi Olmus nerden baksanız 50.000 km'dir değişmemiş, Baskı Balata 2004'ten beri değişmemiş, Motor bakımı yapılmadıgından filtreler Zift gibi siyahlasmıstı. Arka balatalar Bitik, Ön Balatalar Okeye dönüyordu. Araçtan tek Sağlam çıkan Arka Amortisörlerdi Ne hikmetse onlarda herhangi bir sorun yoktu fakat ben kafam olsun diye Sıfır aldıgım amortisörleri taktırdım arkalarada.

Aracı Aldım baktım Direksiyon Yarım tur Sol'a dönükken araba düz gidiyor, Tam düz konuma getirdigimde araç Sağ'a gidiyor ustamı aradım hemen meger rot balans ayarı yapılması lazımmıs ön takım yenilendigi için Hemen Rot balansımızıda yaptırdık.

(http://i.hizliresim.com/7gra3P.jpg) (http://hizliresim.com/7gra3P)


Aracta marş kacırma sorunu vardı calıstırmadan once biraz gıygıygıy eder sonra mars alırdı zor bela, baskı balata degişiminde baktıkki volant dişlisi bitik, ters cevirip takmakta imkansız cunku daha once ters cevirip takmıslar öteki yüzüde bitmiş. Pejo özel servisine volant dişlisi siparisi verdim. ve bu sabah geldigini gelip alabilcegimi söylediler.

Gittim Maslak Pejo'ya aldım parcayı, Değiştirmişken marş Dinamosundaki Çark ve kömürleride değiştirin dediler. Bende Olur dedim Çark ve Kömürleride Aldım hemen Ustam'a getirdim Arabayı ve Parcaları Değiştirdik Araba Deyimi yerindeyse Sanisede marş alıyor :)

(http://i.hizliresim.com/j37jmr.jpg) (http://hizliresim.com/j37jmr)

(http://i.hizliresim.com/1vAr8N.jpg) (http://hizliresim.com/1vAr8N)

(http://i.hizliresim.com/3L4Pm0.jpg) (http://hizliresim.com/3L4Pm0)


Volanttan Çıkan sıyrılmıs Dişliler..

(http://i.hizliresim.com/QBdWDj.jpg) (http://hizliresim.com/QBdWDj)

(http://i.hizliresim.com/a3Z042.jpg) (http://hizliresim.com/a3Z042)


Yeni dişlimizi taktık ve tık diye marş almaya basladı araba :)

(http://i.hizliresim.com/A7lgoB.jpg) (http://hizliresim.com/A7lgoB)


Marş Dinamomuzu söktük ve Çarklarla Kömürleride Değiştirdik Kafa Artık Kuş misali rahat oldu :)

Sıfır çark ve kömürlerimiz

(http://i.hizliresim.com/a3ZMqg.jpg) (http://hizliresim.com/a3ZMqg)


Araçtan cıkan çark ve kömürler

(http://i.hizliresim.com/4rJqYq.jpg) (http://hizliresim.com/4rJqYq)


Çok Çok AGIR Bakımlarımız cok sükür bitti. Araba Zımba gibi oldu Artık sıra kaporta boyaya geldi. Aracımı Yıllardır Tanıdıgım İstanbul/Kağıthane'de iyi bir Boya kaporta işi yapan İkiz kardeslere goturdum. Evet Bu Abiler ikiz ve biri boyacı biri kaportacı :) Aracın Sagına soluna her yerine baktık Yapılması gereken Alınması gereken parcaları konustuk. ve Gün için Anlastık Allah kısmet ederse 27 Nisan günü Aracı Teslim Ediyorum Kendilerine..

Parca Olarak pejo Marketin Yolunu tuttum..

* Sıfır GTI Tampon + GTI Panjur + GTI Sis farı + GTI Tampon bandı
* Sıfır Far Altı Panjur (Çiftli)
* Sıfır GTI Sol Çamurluk (Sag Camurluk GTI Sol Orjinaldi)

Aracta zaten GTI Tampon mevcuttu fakat Tamponun her yerini kırmıslar ve Yapıskanla, Vidayla telle tutturmaya calısmıslar tampon ilk sürtmede İndi Asagı bende Komple Sıfır almaya karar verdim.

Aracı Seytan Kırmızısın'a bişeyler katarak Bi Ton Açarak Custom bir  Metalik kırmızı yapıp Boyamaya karar verdik Renk Ustamın dedigine göre Ateş edecek. :)

(http://i.hizliresim.com/QBoLqA.jpg) (http://hizliresim.com/QBoLqA)


Her güncellemeyi, Her uygulamayı bu konu altına paylasacagım. Aracı Carsamba günü teslim edecem ve araç Soyulmaya baslanacak. Arac Kapı İçleri Ve motor Boyanmayacak Dıştan Hardtop Dahil Komple Boyancak. Bende bu arada İncik Boncuklarını toplamaya yavas yavas baslayayım :)

Okudugunuz için teşekkür ederim takipte kalın lütfen Konu güncellenecek. :)

Başlık: Ynt: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: izmir42 - 24 Nisan 2016, 14:10
Maşllah. Araçta ciddi emek var..
Başlık: Ynt: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: Anıl Ercan - 24 Nisan 2016, 16:02
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Masaah.. Ben de yakinda boyle bi islem yapmak istiyorum ama hayirlisi.. Ortalama simdiye kadar yapilan maliyetler nelerdir iscilikle birlikte ayip olmazsa sorayim fikir alayim..?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkür ederim :)

Tabi hemen söyleyim maliyeti

Aracın Değiştirdigim parcaları Toplam 1900 TL Tuttu. 500 tl iscilik verdim. 2400 TL Mekanik bakım yaptırdım Araba Zımba Spec Oldu. Değişmeyen Parça kalmadı :)

2.500 TL Boya Kaportacıyla Anlastım. 400 TL'de Ön Tampon camurluk vs. tuttu. Yani Toplam 5.000 TL'ye yakın masraf Yaptım Ama arabada Ateş etcek İnsallah deyicek verdigim paraya :) Ee bunun jant lastigi, Xenonu, filmi, Led Stopu felanda var 3000 tl'de onlara gider. 7 8 milyarı gozden cıkardım anlayacagınız..
Başlık: Ynt: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: FO-Admin - 24 Nisan 2016, 17:32
Maşallah zevkle yapılan işlerin sonucu da böyle güzel oluyor. Güle güle kullan. Allah kaza bela vermesin Anıl
Başlık: Ynt: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: Anıl Ercan - 28 Nisan 2016, 17:38
Buyuk gun geldi Çattı bugun aracı Yıllardır tanıdıgım İkiz Kardeşler Boya kaporta servisine bıraktım. Kagıthane civarında ustalıgı iyi bilinen olması ve yıllardır tanıdıgım ve bi kac boya işi yaptırıp cok memnun kaldıgım için kendilerine aracı bugun için teslim ettim..

Teslim etmeden önce sabahtan bi Florya'ya gidip Led Stopları ve Hava filtresini aldım. Led Stoplar 3 Aylık sıfırdan farkı yok. Çok iyi bi fiyata aldım gerçekten :) Ledleride denedik sağlam hepsi.

(http://i.hizliresim.com/z5b71D.jpg) (http://hizliresim.com/z5b71D)


Daha sonra arac leş gibiydi Kaporta boya ustalarım bana sövmesin diye :D Benzinlikte 2 liraya kopuklu yıkattım aracı oyle teslim ettim kendilerine.. Aracın hatalarını size bi kac fotoyla göstermek istiyorum Aracın motorsal turşususun cıkarmamıs olsalar bile kaportasal Anasını aglatmıslar. Hele canlı görseniz aracı dilinizi ısırırsınız sinirden..

1. Aşırı derecede vernik atıgı var. Cizigi ezigi gamze cok.

2. Tampon bantları 3 4 kere farklı renklere sprey boyayla boyanmıs resimlerdede görüyorsunuz kırmızı bile çıkıyor.

3. Davlumbazları telle tutturmus namussuzlar.

4. Farın altındaki cıtalar kırılmıs yapıstırıcıyla tutturmuslar.

vs. vs. vs. bunlar gibi 10'larca hata kusur var araçta kaportası ne kadar resimlerde düzgün gözüksede maalesef iyi degil. Aracın yapım asamalarını Benim gitmedigim zamanlar ustam sürekli foto cekip watsapptan atıcak bana bende burayı güncelleyecem. Aracı bıraktık hayırlısıyla 1 ay'lık zor bi süreç bizi bekliyor kaporta işlemleri bittikten sonra Reng'i birlikte ayarlıcaz tonunu vs.

Bende bu arada Diger incik boncukları topluyorum. Sag Sol GTI Davlumbaz, App Plaka, Far sis xenon kit, Parklar ve plakalar için led ampül, Dimma Marspiyel Siparisi verdim. Marspiyeller Salı gunu elimde olur büyük ihtimal Cok yakıscagına eminim Marspiyelsiz yandan cok cıplak duruyor arac. Farlarıda Karartmaya vericem.



(http://i.hizliresim.com/OAPpl5.jpg) (http://hizliresim.com/OAPpl5)

(http://i.hizliresim.com/4r5vvL.jpg) (http://hizliresim.com/4r5vvL)

(http://i.hizliresim.com/rM7ob7.jpg) (http://hizliresim.com/rM7ob7)

(http://i.hizliresim.com/7g4rjY.jpg) (http://hizliresim.com/7g4rjY)

(http://i.hizliresim.com/NA7RjX.jpg) (http://hizliresim.com/NA7RjX)

(http://i.hizliresim.com/nMB3ZV.jpg) (http://hizliresim.com/nMB3ZV)

(http://i.hizliresim.com/9oOP0N.jpg) (http://hizliresim.com/9oOP0N)

(http://i.hizliresim.com/3LdnQ0.jpg) (http://hizliresim.com/3LdnQ0)

(http://i.hizliresim.com/Mpr371.jpg) (http://hizliresim.com/Mpr371)

(http://i.hizliresim.com/YkA7X2.jpg) (http://hizliresim.com/YkA7X2)

Eveeet araca bu aksamdan itibaren ufak ufak baslıyacaklar. Acele ettirmeden yaptırıyorum. Resimler geldikce konu güncellenecek takipte kalın bomba gibi bi Cabrio geliyor insallah :)
Başlık: Ynt: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: izmir42 - 28 Nisan 2016, 17:55
Maşllah bekliyoruz.
Başlık: Ynt: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: sametkavsur - 30 Ağustos 2016, 01:15
Bekliyoruz.
Başlık: Ynt: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: FO-Admin - 30 Ağustos 2016, 12:49
Maşallah

Tapatalk

Başlık: Ynt: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: Scoobz - 30 Ağustos 2016, 13:48
Arabasına bakan adam kendisinede bakan adamdır, maşAllah güzel araç :)      206nın yıllar önceki reklamı unutulmaz, fil oturtup kaporta yapmaları  :D
Başlık: Ynt: Peugeot 206 Cabrio (CC) Restorasyon.. (Mekanik / Kaporta Boya) Yeniden Doğuş !!
Gönderen: alis_09 - 31 Ağustos 2016, 09:06
maşallah abi ya arabayı yeniden yaratmışsın