Oyun Günü: Need For Speed Underground II

Ziyaretçi · 68 · 13861

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Y.E.P.

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 0
    • Puan +373/-7
    • Cinsiyet:Bay
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Daha önce konuşulduğu üzre artık haftanın bir günü oyun günümüz olacak... Oyun olarak Need For Speed Underground II de karar kıldık. Bunun sebebi hem oyunun eski bilgisayarlarda da çalışma şansının olması, hemde multiplayer oyuna izin vermesi.

Öncelikle oyun günümüze ve saatimize karar verelim istedim. Bu yüzden 09.05.2013 Perşembe gününe kadar sizden oylarınızı kullanmanızı rica edeceğim. Aynı anket üzerinde birde başlangıç saati için seçeneklerimiz var. Yapmanız gereken 1 tane gün işaretledikten sonra anketi oylamadan önce 1 tane de saat seçmeniz ve o şekilde onaylamanız...

Şimdi gelelim oyunumuza. Sizlerin kurulumu en rahat şekilde tamamlamanız, virüs tehlikesi ile karşılaşmamanız için kurulum dosyası forum yönetimi tarafından derlenmiştir. Dosyalara erişmek için 4 farklı yöntem bulunmaktadır.


Oyun Kurulum Dosyalarına Erişim

1. Yöntem;
Bu yöntem ile dosyalara erişmek için yapmanız gereken şey, Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak açılan sayfadan İndir butonuna basmak. Sonrası klasik indirme işlemi. Dosya boyutu 1.13 Gb olup, tek parça halinde bilgisayarınıza kaydedilecektir. Bu dosya Yandex Disk tarafından barındırılmaktadır.

2. Yöntem;
Bu yöntem ile dosyalara erişmek için yapmanız gereken şey, Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak açılan sayfadan Dosya indir butonuna basmak. Sonrası klasik indirme işlemi. Dosya boyutu 1.13 Gb olup, tek parça halinde bilgisayarınıza kaydedilecektir. Bu dosya RapidShare tarafından barındırılmaktadır.


3. Yöntem;
Bu yöntem ile dosyalara erişmek için yapmanız gereken şey;
1.Parça için Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak açılan sayfadan İndir butonuna basmak. Sonrası klasik indirme işlemi.
2.Parça için Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak açılan sayfadan İndir butonuna basmak. Sonrası klasik indirme işlemi.
3.Parça için Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak açılan sayfadan İndir butonuna basmak. Sonrası klasik indirme işlemi.
Her bir dosya boyutu 405 Mb olup, üç parça halinde bilgisayarınıza kaydedilecektir. Bu dosyalar Yandex Disk tarafından barındırılmaktadır.

4. Yöntem;
Bu yöntem ile dosyalara erişmek için yapmanız gereken şey;
1.Parça için Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak açılan sayfadan Dosya indir butonuna basmak. Sonrası klasik indirme işlemi.
2.Parça için Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak açılan sayfadan Dosya indir butonuna basmak. Sonrası klasik indirme işlemi.
3.Parça için Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak açılan sayfadan Dosya indir butonuna basmak. Sonrası klasik indirme işlemi.
Her bir dosya boyutu 405 Mb olup, üç parça halinde bilgisayarınıza kaydedilecektir. Bu dosyalar RapidShare tarafından barındırılmaktadır.

3. ve 4. Yöntemdeki parçalar aynı olup isterseniz 1. parçayı RapidShare'den, 2. parçayı Yandex Disk'ten indirebilirsiniz. Herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.


Oyun ve Gerekli Programın Kurulumu

3. ve 4. Yöntemi kullanarak dosyalara erişim sağlayanların öncelikle yapması gereken şey dosyaları birleştirmesidir. Dosyaları birleştirmek için WinRAR yazılımına ihtiyaç vardır. Bilgisayarında WinRAR kurulu olmayanlar BURADAN yazılımı indirerek kurabilirler. WinRAR kurulumu yapıldıktan sonra üç parçayı birleştirmek için yapılması gereken şey herhangi bir parçanın üzerinde sağ tıkladıktan sonra Buraya Çıkart' a basmak.
Bir pencere görüntülenecek ve pencere kapandığında çıkartma işlemi tamamlanmış olacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra indirilen üç parçanın silinmesi herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
Fakat DİKKAT! Yalnızca indirdiğiniz üç parçayı silebilirsiniz. Eğer içerisinden çıkan dosyayı silerseniz yeniden indirmeniz gerekecektir. Bu aşamadan sonra kuruluma geçebilirsiniz.

Kurulum 1. 2. 3. ve 4. Yöntem için AYNI ŞEKİLDE YAPILACAKTIR!

İndirilen & Parçalar içinden çıkan 'Need For Speed Underground 2' dosyasına çift tıklıyoruz. Karşımıza gelen pencerede hiçbir işlem yapmadan, açılan pencerenin kapanmasını bekliyoruz. Pencere kapandıktan sonra Masaüstü' ne oyunumuz için kısayol ekleniyor. Bu oyunumuzun kurulduğunu, istediğimiz an oynayabileceğimiz gösteriyor.
Daha sonra program otomatik olarak oyunu bitiriyor bilgisayarınızda sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan.
Ardından oyunu Multiplayer olarak oynamak için gerekli olan programın kurulum penceresi açılıyor. Burada program kurulumunun manuel olarak yapılması gerekiyor. Programın kurulum aşamaları;

1) Açılan pencere de üç seçenek bulunuyor. İkinci seçenekteki işareti kaldırıp Install butonuna basıyoruz. Gerekli dosyaları internet üzerinden güncellediğine dair pencereler açıp kapatıyor program.
2) Açılan pencere de Next butonuna tıklıyoruz. Lisans Metni geliyor karşımıza ve yine Next butonuna tıklıyoruz. Ardından Lisans Koşullarını kabul edip etmediğimiz soran küçük bir pencere açılıyor. Agree diyerek kabul ediyoruz.
3) Kullanıcı sorgu penceresi açılıyor. Burada iki seçenek var. Birincisi kayıtsız kullanıcı. Yeni kullanıcı açmanız gerekiyor. İkincisi ise kayıtlı kullanıcı. Bu daha önceden programı kullanmış kayıtlı kullanıcılar için. Yani ilk aşamada bizleri ilgilendirmiyor.
Seçimi değiştirmeden birinci seçenek ile Next diyoruz.
4) Bir başkası tarafından davet edilenler için kod sorgu penceresi geliyor. Herhangi bir giriş yapmadan Next diyoruz.
5) Bu aşamada kullanıcımızı oluşturacağız. E-mail yazan bölüme e posta adresimizi yazıyoruz. Password bölümüne istediğimiz şifreyi yazdıktan sonra Confirm bölümüne de aynısını yazıyor ve Next diyoruz.
6) İsim penceresi açılıyor. Burada Real Name kısmında ismimiz yazılı oluyor. Eğer yanlış işse düzeltiyoruz. Bu sizden başka kimse tarafından görünmeyecektir. Nickname kısmına ise herkes tarafından görülebilecek ismimiz yazıyoruz. Burada soyadınızı yazmanız gerekmiyor.
DİKKAT!: Nickname bölümüne her üyenin kendi adını yazması zorunludur! Aksi takdirde oyuna alınmayacaktır! Nickname yazarken Türkçe karakter (İ Ü Ç Ö Ş Ğ / ı ü ç ö ş ğ) kullanımı yasaktır!
7) Filtre kısmı geliyor. Burada sohbet sırasında uygunsuz kelime filtresi uygulanacağı, bunu isteyip istemediğimiz soruluyor. İstediğiniz seçenekten devam edebilirsiniz. Next diyoruz.
8 ) Ülke seçimi penceresi geliyor. Kaydırma çubuğunu kullanarak Turkey'i seçiyor ve Next diyoruz.
9) Onaylama penceresi ile karşılaşıyoruz. Burada az önce belirttiğimiz mail adresimize bir bağlantı gönderileceği, o bağlantıya tıkladıktan sonra kullanıcımızın aktifleşeceğini belirtiyor. Next diyoruz ve mail adresimize bağlantı gönderiliyor.
10) Gelen maili açtıktan sonra 'Click this link to activate your new account:' yazısının altındaki bağlantıya tıklıyoruz ve yeni bir pencere açılarak Account Active şeklinde bir yazı geliyor. Şimdi kullanıcımız aktifleşmiş durumda. Yeniden program kurulumu penceresine geçiyor ve Next diyoruz.
Kurulum tamamlandı. GameRanger News şeklinde bir pencere açılıyor ve kapatıyoruz.

Şimdi programa oyunun yerini tanıtmamız gerekiyor.
Edit bölümünden Options'a tıklıyoruz.
Açılan listeden kaydırma çubuğunu kullanarak 'Need For Speed: Underground 2' yi buluyor ve üzerine bir kez tıklıyoruz. Sağ alt köşedeki Location bölümündeki Browse... Butonuna tıklıyoruz.
Yerel Disk C Program Files içinden ForumOtomobil NFS Underground 2 klasörü içindeki speed2.exe dosyasına çift tıklıyoruz. Location'a oyunun yeri kaydediliyor ve başka birşey yapmadan küçük penceredeki Kapat butonuna basıyoruz.

Artık oyunu oynamak için başka bir engel yok.


Oyunun İlk Ayarlarının Yapılması

Oyunu açtıktan sonra ayarlar menüsünden görüntü ayarlarına geliyorsunuz... Orada 640x480 yazan çözünürlüğü 1024x768'e kadar yükselttikten sonra hemen altındaki detay seviyesini bilgisayarınızın ekran kartına göre ayarlıyorsunuz... En ideal ayarı bulmak için detay seviyesini yavaş yavaş arttırarak kontrol edin... Donma yaşadığınızda bilgisayarınız kaldırmıyor demektir bir alt seviyeye çekerek devam edebilirsiniz.
Araç modifiyesini de yaptıktan sonra oyundan çıkabilirsiniz... Multiplayer oyun için artık hazırsınız.


Multiplayer Oyuna Giriş

Bu oyuna giriş için iki temel şeye ihtiyaç var... Oyunu başlatacak server yani forum yönetimi ve oynayacak terminal yani sizler.
MULTIPLAYER OYUNA GİRİŞ İÇİN OYUNU AÇMAYIN! OYUN OTOMATİK OLARAK AÇILACAK!
GameRanger programını açıyoruz. Hatırlarsanız oyunun lokasyonunu girmiştik GameRangera.. Bunun sebei oyunun otomatik açılması. Bu lokasyonu girmezseniz multiplayer oyuna katılma şansınız yok!

GameRangers penceresinin tam ortasındaki All Games e tıklayarak açılan kutudan My Games'i seçiyoruz. Burada sadece NFS Underground 2 oyunları gösterilecek. Programı yalnızca biz kullanmadığımız için dünyanın her yerinden programı kullanan oyuncuları göreceksiniz.
Burada HOST başlığı altında oyunun kurucusunun ismi görüntülenecek. Kurucu ya Uğur abi olacaktır Yada ben... Çift tıklayarak o server'a giriş yapıyorsunuz. Biz oyunu şifreli kuracağız... Şifreyi de her hafta burada yayınlayacağız. Sabit bir şifre kullanmayacağız. Servera giriş yaptıktan sonra yapmanız gereken şey beklemek.

Server kurucusu oyunu başlattıktan sonra severa bağlanıyor gibisinden bir yazı çıkacak herhangi bir şey yapmadan bekleyeceksiniz... Daha sonra oyun açılacak... Sizden Enter'a basmanızı isteyecek. Eğer 1 tane kullancı profili varsa otomatik olarak seçim yapılacak ve Kayıt açıldı penceresi çıkacak... Tamam dediğiniz anda online oyun ayarları otomatik olarak yapılacak. Herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Size araç seçim penceresi gelecek... Burada aracınızı seçip Enter dediğiniz anda Online oyun penceresi açılacak. Buradan da server'a çift tıklandığında oyun yüklenecek.
DİKKAT!: Online oyun penceresinde server görünmüyorsa Üst köşedeki Filter butonunu kullanarak o an oynayacağımız oyuna göre ayar yapmanız gerekmektedir (Çok Tur, Tek Yol, Drag vs.) Servera tıkladıktan sonra açılan pencerede Ready butonuna basıp bekleyin... Oyun başlayacak.

Son olarak. Oyunu kurulu ancak Save dosyası ve GameRanger programı olmayanlar için Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak kurulum dosyasını indirin. Dosyaya çift tıklayın. Save otomatik olarak kurulacak GameRanger'ın kurulum penceresi açılacak.


Eğer windows 8 kullanıyorsanız inen dosyaya sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra Engellemeyi kaldır butonuna basın. Save kurulduktan sonra GameRanger kurulamıyor diye uyarı gelecek. Bunu çözmek için de Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap tıklayarak küçük komut dosyasını indirin. Bu dosya kurulumu başlatacak. Bu yalnızca Win8 kullanıcıları için.

DİKKAT!: Win Vista, Win 7, Win 8 kullanıcıları! Oyun yüklendikten sonra en az sorunla oynayabilmek için masaüstündeki simgeye sağ tıklayıp, özellikleri açıp, Uyumluluk modunu aktifleştirmeniz ve Win XP Sp3 ü seçmeniz gerekmektedir.



Kurulum ve oyuna giriş çok karmaşık görünse de çok çok basittir. Yine de yapamayan olursa TeamViewer programı ile destek verebilirim. Yalnız uzaktan destek için oyun günü dışında bir gün yardım talebinde bulunun.


KEYİFLİ YARIŞLAR



Çevrimdışı alis_09

  • FO-Usta Üye
  • *
    • İleti: 1,997
    • Puan +134/-2
    • Cinsiyet:Bay
  • Ad Soyad: Alican Gürcan
  • Marka: Admire 1.3 MPI
  • Model: Accent
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
ellerine saglık turaç
>>>>> Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! <<<<<


Çevrimdışı JuniorFalcon

  • FO-Özverili Üye
  • *
    • İleti: 329
    • Puan +6/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Hyundai
  • Ad Soyad: Burak
  • Marka: Chevrolet
  • Model: Lacetti 1.6 WTCC
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Benzin

Çevrimdışı Umur Akkurt

  • FO-Usta Üye
  • *
    • İleti: 1,476
    • Puan +33/-8
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Hyundai
  • Marka: Hyundai
  • Model: Accent
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Benzin

Çevrimdışı Y.E.P.

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 0
    • Puan +373/-7
    • Cinsiyet:Bay
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Teşekkürler arkadaşlar... Kafam daha fazlasını kaldırmadı ne yazık ki... Yarın tamamlayacağım anlatımı...


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Emeğine, fikrine sağlık. Ben Cumartesi saat 21.00 diyorum. hafta içi çalışıyoruz. zor olur.


Çevrimdışı Y.E.P.

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 0
    • Puan +373/-7
    • Cinsiyet:Bay
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Teşekkürler kaptan... Benimde cumayı eklemekteki düşüncem şuydu ki haftasonu insanlar genelde biryerlere gidiyorlar. Ama cuma günü iş çıkışı genelde evine gelir insanlar... O yüzden cuma 21.00 civarı bence ideal... Ama tabi zor olacak olursa değiştiririz elbet...


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Anket sonucuna bakalım Cuma kapatırsın, Cumartesi ilk denemeyi yaparız

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Teşekkürler kaptan... Benimde cumayı eklemekteki düşüncem şuydu ki haftasonu insanlar genelde biryerlere gidiyorlar. Ama cuma günü iş çıkışı genelde evine gelir insanlar... O yüzden cuma 21.00 civarı bence ideal... Ama tabi zor olacak olursa değiştiririz elbet...


Çevrimdışı Y.E.P.

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 0
    • Puan +373/-7
    • Cinsiyet:Bay
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Tamamdır kaptan.. Zaten bu hafta aksilikler illa ki çıkacaktır... Sistem oturana kadar kimse kimsenin kusuruna bakmayacak artık...  :utanmak:


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Öyle canım tabi.. Dünkü test iyiydi... İlk denemede tokatladım seni :D

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Tamamdır kaptan.. Zaten bu hafta aksilikler illa ki çıkacaktır... Sistem oturana kadar kimse kimsenin kusuruna bakmayacak artık...  :utanmak:


Çevrimdışı Y.E.P.

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 0
    • Puan +373/-7
    • Cinsiyet:Bay
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Peugeot 206 yı Lancer Evoyla son düzlükte zor geçtin!  :siritan: :siritan:

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Öyle canım tabi.. Dünkü test iyiydi... İlk denemede tokatladım seni :D

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Tamamdır kaptan.. Zaten bu hafta aksilikler illa ki çıkacaktır... Sistem oturana kadar kimse kimsenin kusuruna bakmayacak artık...  :utanmak:


Çevrimdışı JuniorFalcon

  • FO-Özverili Üye
  • *
    • İleti: 329
    • Puan +6/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Hyundai
  • Ad Soyad: Burak
  • Marka: Chevrolet
  • Model: Lacetti 1.6 WTCC
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Benzin

Çevrimdışı Y.E.P.

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 0
    • Puan +373/-7
    • Cinsiyet:Bay
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
şimdi nası oynucaz :D

Zahmet edip bi okuyaydın be :D
hadi senle bir deneme yapalım... Ben şimdi serverı kuruyorum..  Sen GameRanger'ın oyun ayarlarını yaptın mı?


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Okumaz abisi o :) Okula yeni başladı :D :D

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
şimdi nası oynucaz :D

Zahmet edip bi okuyaydın be :D
hadi senle bir deneme yapalım... Ben şimdi serverı kuruyorum..  Sen GameRanger'ın oyun ayarlarını yaptın mı?


Çevrimdışı Umur Akkurt

  • FO-Usta Üye
  • *
    • İleti: 1,476
    • Puan +33/-8
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Hyundai
  • Marka: Hyundai
  • Model: Accent
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Benzin
La olm öyle bi yazmışın tükçe soruları geldi aklıma sitres oldum.



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33