Forum Otomobil, Otomobil Forumu

ForumOtomobil Sosyal Bölümler => Otomobil Dışı Konular => Sağlık => Konuyu başlatan: FO-Admin - 06 Nisan 2016, 14:09

Başlık: Çocuk istismarı nedir?
Gönderen: FO-Admin - 06 Nisan 2016, 14:09
Çocuk istismarı nedir?

Çocuk istismarı bir çocuğa bir yetişkin tarafından fiziksel ya da psikolojik olarak kötü davranılmasıdır.
Ayrıca çocuklara kötü muamele, çocuk istismarı ve ihmali ile çoğu zaman aynı anlama gelir.

Dünya Sağlık Örgütü çocuk istismarını şöyle tanımlar: "Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek uygulanan tüm davranışlar çocuğa kötü muameledir."

Bu istismar ve ihmalin açıklanması konusunda birçok ülke yönetimi kendi yasal tanımını yapmıştır, nelerin çocuklara kötü davranma olarak tanımlanacağına kendi yasa ve ceza kanunlarında değinilir. 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe giren Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre; "Ulusal yasalarca daha genç bir yaşta reşit sayılma hariç, 18 yaşın altındaki her insan çocuk sayılır"

Cinsel istismara maruz kalan çocukların yaşa göre dağılımları incelendiğinde; %30'unun 2-5, %40'ının 6-10, %30'unun 11 - 17 yaş grubunda olduğu görülmektedir. Bir başka deyişle olguların %70'ini küçük yaş grubu oluşturmaktadır. İstismara maruz kalan çocuklarda kız/erkek oranı 3'tür. Yurt içi yayınlarda ise kız/erkek oranı birbirine yakın bulunmuştur. İstismarcıların %96'sı erkek, %80'i de çocuğun tanıdığı birisidir.

Çocuk istismarı hakkında görsel anlatım
Başlık: Ynt: Çocuk istismarı nedir?
Gönderen: ezmocesteri - 06 Nisan 2016, 19:49
Teşekkürler paylaşım için, yazacak çok şey var ama devenin neresi düz ki..duyarlı bir nesil yetiştirmek hepimizin görevi, lütfen duyarlı olalım..
Başlık: Ynt: Çocuk istismarı nedir?
Gönderen: FO-Admin - 06 Nisan 2016, 22:50
Bugün bir pedagog dinledim radyoda. Diyor ki : çocukluğunda istismara uğramış bireyler maalesef yetişkin olduklarında onlarda çocuk istismar ediyorlar. İstismar sayısının artması her istismarcı hayatı boyunca ortalama 150 çocuğa cinsel istismarda bulunuyormuş. Böylece sayı sürekli artıyormuş.

Çocuklar bizlerin yarını. Onlar canımız ciğerimiz. Onları bilgilendirelim.
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Teşekkürler paylaşım için, yazacak çok şey var ama devenin neresi düz ki..duyarlı bir nesil yetiştirmek hepimizin görevi, lütfen duyarlı olalım..


Asus Zenfone 6 - Tapatalk