Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Otomobil Marka ve Modelleri => TESLA => Tüm Markalar => Markalara Göre Otomobiller => Tesla Genel Konular => Konuyu başlatan: FO-Admin - 23 Mayıs 2016, 11:23

Başlık: Tesla Motors
Gönderen: FO-Admin - 23 Mayıs 2016, 11:23
Tesla Motors, Inc.,

Tesla Arması

(http://i67.tinypic.com/2vlwm1d.png)

Kuruluş : 2003 / Amerikan Malı

Elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayan, üreten ve satan bir Amerikan şirketidir. TSLA sembolü ile NASDAQ borsasında işlem gören halka açık şirkettir. Tarihinde ilk defa 2013 birinci çeyreğinde hissedarlarına kar payı dağıtmıştır.

Tesla tamamen elektrikli ilk spor otomobil üretimi, Tesla Roadster, ile dikkatleri çekmiştir. Şirketin ikinci aracı Model S'dir, (tam elektrikli lüks sedan otomobil), ve bu aracı iki yeni araç Model X ve Model 3 modelleri izleyecektir. Mart 2015 itibarıyla, Tesla Motors 2008 yılından bu yana yaklaşık 70.000 elektrikli araba teslim etmiştir.

Tesla aynı zamanda elektrikli motor parçalarını, lityum-iyon pil paketleri dahil olmak üzere Daimler ve Toyota otomotiv üreticilerine pazarlar. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla Motors'u ortalama tüketiciye uygun fiyatlarla elektrikli arabalar sunmayı hedefleyen bağımsız bir otomobil üreticisi olarak öngördüğünü açıkladı. Ortalama tüketici için çıkaracağı Tesla Model 3 fiyatının devlet teşvikleri haricinde 35.000 USD$'dan, teslimatların ise 2017 yılına kadar başlaması bekleniyor. Ayrıca Tesla 2015 yılında, PowerWall adında, ev kullanımı için bir batarya ürünü çıkardığını açıkladı.