Ev yapımı sucuk malzemeleri:
5 kilo kıyma
100gr sarımsak
100gr kırmızı toz biber(pul biberde olabilir bazı yörelerde yaprak biberde denilir)
100gr kimyon
20gr çemen
20grkarabiber
100gr tuz
Not: acıyı fazla sevmeyenler baharatçıdan malzemelerini alırken biberin fazla acısı olmayan tatlı biber dediğimiz biberden alabilirler.
Sucuğu doldurmak için:5 metre dana bağırsağı
Ev yapımı sucuk yapılışı: geniş bir kabın içerisine kıymamızı koyalım. Sarımsağımızı soyduktan sonra mikserde çekelim isteyen havanda da dövebilir. Ezilmiş sarımsağı kıymanın üzerine yukarda saymış olduğumuz malzemelerle birlikte katalım. Daha sonra güzelce yoğuralım, yoğurma işlemimiz bittikten sonra 3 saat kadar bekletelim, bu arada sucuğu dolduracağımız dana bağırsağını biraz tuzlu ılık suda ıslatalım.3 saat bekletmemizin sebebine gelince, karıştırmış olduğumuz baharatların kıymanın içerine tam olaraktan geçmesi içindir, bu şekilde yapılan sucuk daha lezzetli olacaktır. Şimdi artık sucuğun doldurma işlemine geçelim, et marinasına süzgeci ve bıçağı takılmadan sadece uzun honisi vardır onu takıyoruz ve honinin ucuna ıslatılmış olan bağırsağı takarak doldururuz, doldurulan sucuklar ister halka şeklinde yapılaraktan bir iple bağlanır, isterseniz salam şeklinde 10 cm aralıklarla bağlayabilirsiniz. Yapmış olduğumuz sucuğu güneş olmayan açık havada serin bir yerde 2 gün boyunca kuruttuktan sonra çokta fazla kurumaması için buzdolabına alabilirsiniz. Şimdi çoğunuz diyeceksiniz ki et makinesini nerden bulacağız kim uğraşacak bununla zahmetli iş derseniz onunda kolayı var, benim bazen uygulamış olduğum bir sistemdir, buzdolabı poşetlerine bir pişirimlik olacak şekilde koyduktan sonra dip frize koyuyorum. yenilecegi zaman köfte şeklinde keserekten kızartıyorum bu şekilde de çok güzel ve lezzetli oluyor size de tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun.
vermiş olduğum tarifin aynısını yapın ama doldurma şekli olaraktan size kolaylık olsun diye nasıl doldurulduğunu videodan izleyebilirsiniz.