Selamlar.
Bugun aksama menude kabak yemegi var.
Her evin farkli lezzeti her hanimin farkli tarzi vardir yemek konusunda.
Ben kendi usulumce yaptgim tarifi vereyim
Et yada kiyma kullanilabilir. Etimizi yikayip tencereye atiyoruz. Et ve kiyma kesinlikle sogandan once kavrulmalidir. Ki etin cig tadi ve suyu sogana gecmesin..etimizi iyice suyunu cekene kadar kavuruyoruz. Yagimizi ilave edip biraz yagla bir iki cevirdikden sonra dogradigimiz iki yada uc sogan i icine ilave ediyoruz. Ben soganlari iri dogruyorum.isteyen daha az ve daha kucuk katabilir.daha sonra varsa bir tane yesil biber ince kiyip icine atiyouz soganla beraber kavuruyoruz. Biber hemen hemen her yemekte kullanirim guzel aroma veriyor yemeklere. Daha sonra ortadan ikiye bolup dilimledigimiz kabaklari tencereye ilave edioriz ve kabaklari biraz kavrulmasini bekliyoruz. Arada karistiralimki yanmasin..tum bunlari orta yukseklikdeki ateste yapiyoruz. Ates cok yuksek olursa dibi tutar. Cok kisik olursada sebzeler sulanir kavrulmaz.
Ve en son olarak irice dogradigimiz domatesleri en uste diziyoruz.. kabaklar gorunmeyecek sekilde bolca domates katiyoruz. Ve birkac dis sarmisagi bir kismini ince dograyip bir kisminida butunce icine atiyoruz. En son dere otunu ince ince kiyip ilave ediyoruz. Domates ilave ettikten sonra kasik vurmuyoruz. Kaynamis suyumuzu yemegin bir parmak ustune cikacak kadar dolduruyoruz.. ha tabiki tuz u unutmayalim
birazda pul biber. Orta ateste pismesini bekleyip afiyetle yiyoruz. Yanina pilav salata yada cacik. Ne isterseniz
yada ekmek ban ye.
Afiyet olsun.