Denenmiştir
Malzemeler
2 kg. Baget
2 büyük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kekik
1 fincan sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
½ kuru soğan
Hazırlanışı
Bagetleri ızgaralık olarak hazırlayın. Derin bir kaba alın ve üzerine 1 fincan sıvı yağ döküp, 1 dakika kadar iyice yedirin. Sonra 2 tatlı kaşığı tuzu ilave edip yedirin. Ardından ½ kuru soğanı rendeleyip ekleyin, 2 diş sarımsağı ise küçük küçük doğrayıp tavuğa ilave edin. biraz daha karıştırın. Sonra kimyon, kekik, karabiberi ve kırmızı pul biberi ilave edin ve bagetlerin rengini değiştirene kadar karıştırın. En son kekiği ilave edin. Kekikle birlikte bagetleri alt üst edin, tüm parçalara dağıldığını gördükten sonra, karışım yaptığınız kaptan çıkarmayın. öylece bir market poşetine koyup ağzını sıkıca düğümleyin. Buzdolabınızın soğutucu bölümüne yerleştirin. 24 saatte enfes aromayı yakalamış olacaksınız.
Tavsiyeler
Bagetler sulanır diye Tuz'u ilave etmekten çekinmeyin. Ayrıca buzdolabınızın dondurucu bölümüne yerleştirmeyin. Çünkü aroma karışımı soğukta zorlaşır.