Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı > Güvenli Sürüş Teknikleri ve Tavsiyeler

Otomatik vitesli otomobil nasıl kullanılır?

(1/5) > >>

FO-Admin:
Arkadaşlar, bu başlık altında otomatik vitesli otomobil kullanan arkadaşların önerilerini yazmalarını rica ediyorum. Otomatik şanzımana sahip araçlar nasıl kullanılmalıdır? Nasıl gaz verilmeli? Devir ayarı nasıl yapılmalıdır? Triptronic özelliğe sahipse, bu araçlarda kullanıma dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?









uyelik1:
Evett bende bu konuda bilgi bekliyorum.. gaza fazla yuklenmek mesela otomatik araclarda vitese zarar verirmi ozellikle ilk kalkista. Ki en cok yaptigim sey. Daha dogrusu yapmak zorunda kaldgm sey.

FO-Admin:
Otomatikçiler, yorumlarınızı bekleyen bir konu var. Güncel

Hamit:
Fikrimi söyleyim.otomatik araçta kalkışlarda zaten freni bıraktığınızda araç harekete geçecektir.bu nedenle fazla gaz vermek hem yakıt yönünden hemde motorun sağlığı açısından gereksiz bir davranıştır.eski model araçlarda vites geçişlerinin hissini azaltmak için araç vites değiştireceği zaman gaza uygulanan şiddet azaltılarak sürüş keyifli bir hale getirilebilir.

uyelik1:
Acaba araba fren yada gaz a basildgnda bazen bi atilma oluyo ileri dogru tik diye o ses vites degisme sesi olabilirmi acaba ? Anladm demek ben arabanin canina okuyomusum gazi kokleyerek ilk kalkislarda. Ama cok agir hizlandigi icin buna mecbur kaliyorum bazen yesil isikda arkadakilerin kornasina  maruz kalmamak icin :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
Tam sürüme git