Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı > Güvenli Sürüş Teknikleri ve Tavsiyeler
Trafik kurallarına uyalım! (Öneriler)
(1/3) > >>
FO-Admin:
Bu konu trafikte araç kullanan ve yaya olan herkesi ilgilendiriyor. Asgari dikkat edilmesi önemlidir.

Ben kendimce fikirlerimi paylaşacağım, sizlerden de daha yaşanır bir trafik hayatı için kişisel düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Kalıplaşmış söylemler dışında "Şu hareketi trafikte yapmayın yada şu hareket daha iyi olur" gibi alternatifler üretelim.
FO-Admin:
* Trafiğe çıkıldığında arabanızın kısa farlarını mutlaka açık tutun. (Fark edilmeniz kolaylaşır)
* Kontrolsüz kavşaklarda, ana caddeye yaklaşırken (20mt kala olabilir) kısa korna çalın. (Diğer sürücünün refleksini artırır)
* Ana yolda seyrederken, tali yol bağlantılarına yakın ve fazla sür'atli seyretmeyin. Tali yoldan aniden başka bir araç çıkabilmesi ihtimali yüksektir.
* Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaya bir çocuk gördüğünüzde, mutlaka hızınızı düşürün ve mümkünse geçmesine izin verin.
* Trafikte seyrederken, yola fırlayan bir top, yada oyuncak benzeri bir şey gördüğünüzde mutlaka hızınızı düşürün. Top veya oyuncağın peşinden düşünmeden koşan bir çocuk mutlaka gelecektir. (!) Aracınızı durdurabilecek hıza düşürün (!)
* Yol ağızlarında, tali yol bağlantı ağızlarında kesinlikle yolcu indirmeyin. Hem yolcu hemde aracınız için tehlikeli olacaktır.
* Aracınızın camından, kağıt, çöp yada buna benzer materyalleri savurmayın. Aracınızda bir çöp poşeti her zaman bulunsun. Atacağınız bu materyaller, arkadan gelen sürücünün dikkatinin dağılmasına ve kaza yapmasına sebep olabilir.
* Takip mesafesini durabileceğiniz kadar ayarlayın. Önünüzde seyreden aracın ne zaman frene basacağını bilemezsiniz.
* Uzun yolda seyrederken, 25-30 mt önünüze değil, görüş mesafesinin elverdiğince uzağı da gözlemleyin! Sizin önünüzdeki araçların birden bire yavaşlaması ve hatta ani fren yapması sonucunda zincirleme kazaya karışmanızı engeller.
* Trafikte kimseyle zıtlaşmayın. Mülayim olun. Karşınızdaki sürücünün ruh halini bilemezsiniz. Çok farklı sert bir tavırla karşılaşacağınız ihtimalinin %99 olduğunu hesaplayın.

Evet arkadaşlar, şimdilik aklıma gelenler bunlar. İlavelerinizi bekliyorum.
Lütfen bu önerileri dikkate alınız.
FO-Admin:
Başka öneri yok mu? :)
KaNKi:
bence insanlar gidecekleri şeridi belirlemeli her şeyden önce. bizim insanımız sol şeride geçip 30 40 la gidebiliyor. en nefret ettiğim olay bu :D
ilhan T.:
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş YapBaşka öneri yok mu? :)

--- Alıntı sonu ---

Var Uğur Abi Olmazmı Başka Öneri Benim Önerim'de Şu;

Pazar Günü Sabah Sporu Olsun Diye Bisiklete Binip Gezmeye Dolaşmaya Çıkmayın yoksa Uğur Abin Yazdığı Bu Kurallaya Uymayan Bir Sürücü'nün Araba'sının Altında Kababilirsiniz :) Bknz; BeN :-5
Navigasyon
Mesajlar
Sonraki Sayfa
Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 

Tam sürüme git