Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı > Güvenli Sürüş Teknikleri ve Tavsiyeler

Uzun yola çıkacaklar dikkat

(1/2) > >>

FO-Admin:
Uzun yola çıkarken bunlara dikkat!
Bayram için yola çıkacakların, yol tutuşu için önem arz eden lastiklerinde bazı kontrolleri yapmaları gerekiyor.
Bayram tatili sebebiyle birçok kişi uzun yolda direksiyona geçiyor. Ancak yaz aylarında zeminin ısınmasıyla birlikte yol şartlarına uygun olmayan lastiklerin kullanıldığı araçlarda güvenlik riski oluşabiliyor.
Türk Pirelli uzmanları, özellikle seyahat öncesi lastiklerin diş derinliğinin kontrol edilmesi, hava basınçlarının aracın yüküne ve tipine göre ayarlanması ve kullanım ömrünü tamamlamış lastiklerle kesinlikle yola çıkılmaması konusunda sürücüleri uyarıyor.
Peki, uzun yolculuklara çıkmadan önce yapmanız gerekenler neler?
HAVA BASINCINI KONTROL EDİN
Lastik hava basıncınızı mutlaka kontrol edin. Stepnenin de basıncını kontrol etmeyi unutmayın. Bu kontrol işlemini lastikler soğukken yapın. Güvenli kullanım için lastik basınçlarınızı minimum 15 gün süre ile kontrol ediniz.
YÜKLÜ VE YÜKSÜZ ARAÇTA BASINÇ FARKLIDIR
Aracınızın yüksüz ve yüklü durumuna göre araç üreticisi tarafından tavsiye edilen, lastiklerin soğuk şişirme basınçları farklılıklar gösterir. Aracınızda yolcu ve bagaj yükünüz fazla ise mutlaka önerilen lastik şişirme basınçlarını soğuk uygulayınız.
LASTİK DİŞ DERİNLİĞİNE BAKIN
Lastik diş derinliği binek, karavan ve ağır vasıta araçlar için yasal alt sınır olan 1,6mm’nin altında olmamalıdır. Güvenli bir yolculuk ve performans için yaz lastiğinin 3 mm diş derinliğinin altında olması durumunda lastik yenilenmelidir. Kış şartlarında ise kış lastiğinin 4mm diş derinliğinin altında olmamasına özen gösteriniz.
GÖZLE GÖRÜNMEYEN HASARLAR
Lastiklerin diş derinlikleri her zaman araca binilmeden önce kontrol edilmelidir. Kaldırım, kasis ve diğer engellere çarpamalar veya sürtünmeler sonucunda lastiklerin iç taraflarında gözle görülmeyen hasarlar oluşabilir. Bu gibi durumlarda lastik bir uzmana mutlaka kontrol ettirilmelidir.
ACİLEN KIŞLIKLARI ÇIKARTIN
Kış lastiklerini değiştirmemiş olan sürücüler vakit kaybetmeden lastiklerini yaz lastikleri veya dört mevsim lastikleri ile değiştirmeliler. Çünkü yüksek sıcaklıklarda kullanılan kış lastikleri, yaz lastikleri gibi performans göstermezken, aşınma daha hızlı olacak ve lastiğin kullanım ömrü de düşecektir.

KAYNAK : Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

izmir42:
Bayram tatiline çıkacaklar uzun yol kontrollerinizi yaptınız mı ?
Son güne bırakmayın bir eksik ve ihtiyaç halinde sanayiler bu iki gün açık olur ve eksiğinizi tamamlamanız daha kolaylaşır.

FO-Admin:
Aynen öyle. Ramazan bayramının son günü açıldı oto sanayi. Daha önceden tecrübemiz var ama not düşeyim araç kiralıktı. Hele bilmediğiniz araçla piyango gibi bir durum. Ben 10 gün önce yola çıkmadan yetkili servise götürdüm. Şükür birşey yoktu ama kafamız rahat çıktık yola. Toplamda 1.500km yol yapıp tık demeden döndük şükür. Bakım önemli. Hele Pozantı yolunda sağa sola çekmiş kaputlar açık hararet yapmış birçok araç vardı ki, onları her gördüğümde devri düşürdüm. Allah kimseyi yolda bırakmasın.Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş YapBayram tatiline çıkacaklar uzun yol kontrollerinizi yaptınız mı ?
Son güne bırakmayın bir eksik ve ihtiyaç halinde sanayiler bu iki gün açık olur ve eksiğinizi tamamlamanız daha kolaylaşır.

--- Alıntı sonu ---

^^^^^^^^^^^^^^^^^

izmir42:
Ben büyük kontrolleri yaptım yağ / sıvı lastik far Vs gibi ince kontroller yola çıkmadan önce..

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FO-Admin:
Cam suyunu mutlaka ekle. Esanslı bir su hazırla. Keyfi püskürt ;)Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş YapBen büyük kontrolleri yaptım yağ / sıvı lastik far Vs gibi ince kontroller yola çıkmadan önce..

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

--- Alıntı sonu ---

^^^^^^^^^^^^^^^^^

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
Tam sürüme git