Forumotomobil > Kullandığınız Aracı Tanıtınız
Yeni arabam Megane 1
(1/5) > >>
Mutlu:
Kuzenimin arkadaşından yaklaşık 10 gün önce aracı satın aldım.Araç Renault Megane 2000 model 1.6 rte paket lpg li ve 200000 km de.Araçta güneş yanığı ve buna bağlı yapılan ön kaputta ve tavanda kaplama var.Aracı birkaç defa kullanabildim.Debriyajı çok üstten kavrıyor.Debriyaj daha önce değişmiş bujileri filan.Acaba debriyajın kavrama noktası kolayca değiştirilebilir mi?Ayrıca özellikle 2. viteste dönüşlerde yavaşlayıp tekrar hızlanırken bir anlık gazı almayacakmış gibi yapıp tereddüte düşürüyor bunun nedeni ne olabilir?Son olarak gaz pedalında da geç alma sorunu var bu da basit ve maliyeti az bir sorun mudur?İnşallah ileriki günlerde ayrıntılı inceleme ve fotolar gelecek.







Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
izmir42:
Hayırlı olsun. Debriyaj kavraması ayarlanır diye biliyorum.

Gaz sorunu büyük ihtimal lpgden kaynaklı. Gaz ayarı sorunu çözecektir. Kısaca tüp bakımı yaptırın filtreyede bakılmış olur.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
FO-Admin:
Hayırlı olsun Mutlu. Allah kaza bela vermesin. Mekanik arızalar yapılır. Yazdıkların öyle fazla masraf çıkaracak sorunlar değil. Güle güle kullan. Hüseyin'in dediği gibi gaz yememe durumu için lpg ustasına götür bir ara. Ama 2. viteste devir kaybından sonra arabanın toparlaması zaten geç olur. Eğer araç çok yavaşladıysa, vitesi 1'e alıp, tekrar 2-3 yap daha doğru olur. Belki de sorun bile yoktur. Debriyaj için ustayla bi görüşmen lazım. Renault gurubunda o debriyaja alışmak zor. Belki de normali odur. Bana da garip geliyor ama olduğu gibi kullanıyorum. Sıkıntı yaşamadım.
Mutlu:
Teşekkür ederim.Debriyaj bayağı üstten kavrıyor özellikle rampalarda sıkıntı çıkarıyor bana.Ayrıca gaz pedalında da boşluk var herhalde basıyorum biraz geç alıyor bu sefer alamayacak diye daha çok basınca bağırttırıyorum motoru.Araç gerçekten acemiler için zor.Bunu iyi bir şekilde süren her otomobili sürebilir.Bugün ustaya götürmeyi düşünüyorum bakalım o ne diyecek.
FO-Admin:
İnşallah fazla masraf çıkarmaz. Çünkü bu saydıklarının farklı farklı sebepleri de olabilir.

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş YapTeşekkür ederim.Debriyaj bayağı üstten kavrıyor özellikle rampalarda sıkıntı çıkarıyor bana.Ayrıca gaz pedalında da boşluk var herhalde basıyorum biraz geç alıyor bu sefer alamayacak diye daha çok basınca bağırttırıyorum motoru.Araç gerçekten acemiler için zor.Bunu iyi bir şekilde süren her otomobili sürebilir.Bugün ustaya götürmeyi düşünüyorum bakalım o ne diyecek.

--- Alıntı sonu ---
Navigasyon
Mesajlar
Sonraki Sayfa
Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 

Tam sürüme git