Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Otomobil Kampanyaları, Yeni Model Otomobiller, Otomobil Teknolojileri => Yeni Model Otomobiller & Otomobil Haberleri => Konuyu başlatan: izmir42 - 11 Temmuz 2015, 14:18

Başlık: Honda geri çağırıyor !
Gönderen: izmir42 - 11 Temmuz 2015, 14:18
(http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/07/Honda-airbag-recall-jpg-640x357.jpg)

Japon otomobil üreticisi Honda, perşembe günü 4.5 milyon aracını daha geri çağıracağını bildirdi. Bu sayıyla birlikte üç Japon üretici havayastığı kaynaklı sorun nedeni ile toplamda 24.5 miyon aracı geri çağırmış olacak.

Şu ana kadar sekiz kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu düşünülen sorun ise hava yastığının patlaması için tetikleyici olarak kullanılan kimyasallardan birinin, hava yastığını patlatıp sürücü ve yolcuya metal şarapnellerin fırlamasına neden olması.

Kullanılan havayastıklarının üreticisi Tokyo merkezli Takata adlı firmada ise tam bir kriz yaşanıyor. İddiaya göre firma sorunun farkında olmasına rağmen hava yastıklarını piyasaya sürdü. Şimdi ise mahkemede hesap vermeye hazırlanıyorlar.
Başlık: Ynt: Honda geri çağırıyor !
Gönderen: otohaberleri - 11 Temmuz 2015, 14:43
benim euro hondayı da geri çağırsaymış keşke  :-5
Başlık: Ynt: Honda geri çağırıyor !
Gönderen: FO-Admin - 13 Temmuz 2015, 22:02
Tespit edilmesi büyük başarı

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi