Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Otomobil Kampanyaları ve Yeni Model Otomobiller => Yeni Model Otomobiller & Otomobil Haberleri => Konuyu başlatan: izmir42 - 24 Haziran 2017, 14:21

Başlık: Hyundai i30 N TCR, test için 24 saatlik yarışa giriyor
Gönderen: izmir42 - 24 Haziran 2017, 14:21
(https://www.otopark.com/wp-content/uploads/2017/06/Hyundai-i30-N-TCR-696x324.jpg)

Hyundai Motorsporları Takımı, lansman öncesi Yeni Hyundai i30 N TCR modeliyle ilk kez resmi bir yarışa katılıyor. Pist için tasarlanan ilk Hyundai Motorsport projesi i30 N TCR, 7-9 Temmuz tarihlerinde piste çıkıyor. Koreli üreticinin yeni yarış otomobili, İtalya’nın Misano Pisti’nde düzenlenen Touring Car Endurance Series 24H’de dişli rakipleriyle karşılacak.

Yarış Hyundai i30 N TCR için çok önemli

Hyundai N mühendisleri, yapacakları ölçüm ve AR-GE işlemleri için geleneksel test yöntemlerinin aksine resmi bir yarışı tercih ediyor. Bu yarış, Hyundai i30 N TCR için oldukça önemli. Aracın kondüsyonu, dayanıklılığı, tasarımı, aydınlatma ve yakıt sistemi zorluklarla mücadele edecek ve akabinde resmi model üzerindeki geliştirmeler için yol gösterici olacak.

i30 N bu sene sonuna kadar piyasada

Yarış otomobili, markanın gelecekteki yüksek performanslı N logolu ürün gamına yön verecek ve aynı zamanda 2017 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan i30 N için de önemli bir kilometre taşı olacak. Henüz homologe olmayan i30 N TCR, yarış sırasında TCR sınıfının bir parçası olmayacak ve GT4 otomobiller ile birlikte gruplandırılacak. Sonuç odaklı olmanın aksine, i30 N TCR ve takımın yarıştakı asıl amacı, otomobilin farklı koşullarda nasıl tepkiler verdiğini görmek olacak.

Kaynak: Hyundai Türkiye