Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Otomobil Kampanyaları ve Yeni Model Otomobiller => Yeni Model Otomobiller & Otomobil Haberleri => Konuyu başlatan: izmir42 - 27 Aralık 2016, 14:06

Başlık: İstanbul Autoshow durgun geçecek
Gönderen: izmir42 - 27 Aralık 2016, 14:06
(https://www.otopark.com/wp-content/uploads/2016/12/%C4%B0stanbul-Autoshow.jpg)

21-30 Nisan 2017 tarihlerinde TÜYAP Beylikdüzü’nde gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Autoshow Fuarı‘na, 16 otomobil markası katılmama kararı aldı.

Bu markalar arasında; Bugatti, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Citroen, DS, Subaru, Infiniti, Kia, Suzuki, Mazda ve Volvo bulunuyor.

Bu markalardan sadece Volvo’nun İstanbul Autoshow’a katılmayacağı, aylar öncesinden biliniyordu. Marka global stratejisi doğrultusunda Detroit, Los Angeles, Şanghay, Pekin ve Cenevre dışındaki fuarlara katılmama kararı almıştı.

Markaların Autoshow’a katılmama kararında, artan ÖTV oranlarının büyük payı var! Vergilendirme sisteminde yapılan son değişiklikler ile 2017’de otomobil pazarının daralması bekleniyor. Bu sebeple Türkiye pazarında bulunan otomobil markaları, bütçe kısıtlamalarına gidiyor. Yapılan hesaplamalara göre fuara katılma maliyeti, ortalama 2.5 milyon TL’yi buluyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından organize edilen fuara, Dernek Başkanı Mustafa Bayraktar (Bayraktar Grubu-Citroen, DS, Subaru, Infiniti) ile Başkan Vekili Ali Bilaloğlu‘nun temsil ettiği markaların (Doğuş Otomotiv- Audi, Bugatti, Porsche, Bentley, Lamborghini, Seat, Skoda, Volkswagen) katılmaması da manidar bulundu.