Yeni Model Renault Megane Sedan

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 341
    • Puan +15/-1
    • Cinsiyet:Bay
    • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Bülent
  • Marka: Ford
  • Model: C-Max
  • Model Yılı: 2012
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yeni Model Renault Megane Sedan



Megane yenilendi

Renault markasının C segmentinde en çok satan modeli Megane makyajlandı. Yeni Renault Megane, üç farklı motor seçeneği ve panoramik cam tavana sahip yeni Megane Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç farklı donanım versiyonuyla Renault yetkili satıcılarında yerini alıyor.

Renault Mais açıklamasına göre, Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilip 30’a yakın ülkeye ihraç edilen ve 2020 sonu itibarıyla Türkiye’nin en çok satan ilk üç otomobilinden biri olan Megane Sedan, yeni şık tarzıyla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

 

Yeni tasarım özellikleri

Yeni Renault Megane Sedan; yeni ön tasarımı, C şeklindeki ışık imzası, krom detayları, yeni jantları ve elektrikli açılır panoramik cam tavanıyla daha sportif, çekici ve dinamik bir görünüm sergiliyor. Yeni Megane, hem dizel hem de benzinli versiyonlarında, 6 ileri manuel veya 7 ileri EDC çift kavramalı otomatik vites seçenekleri ile sunuluyor.

Yeni teknolojilerle donatılan Renault Megane Sedan, geliştirilen konfor ve güvenlik özellikleriyle de dikkat çekiyor. 10.2 inç gösterge paneli ve Renault Easy Link multimedya sistemine sahip 9.3 dikey ekran ile iç mekan çok daha modern bir görünüme kavuşmuş. Yeni sürüş destek sistemlerinin yanında 1.0 TCe benzinli motor da verimli ve konforlu bir sürüş sağlıyor. Yeni Renault Megane Sedan, adaptif hız kontrolü, aracın sabit kalmasını sağlayan Auto-Hold, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi güvenlik özelliklerine sahip.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, Megane Sedan’ın Türk tüketicisi tarafından büyük bir beğeniyle karşılandığını dile getirdi. Çağdaş, bununla birlikte C-Sedan segmentinin Türkiye otomobil pazarında yaklaşık olarak yüzde 33’lük paya sahip olduğunu vurguladı.

Renault Megane Sedan’ın makyajlanan yeni tasarımında ilk dikkat çeken değişiklik ön görünümde yer alıyor. Renault’un sembolik C şeklindeki ışık imzası korunurken, radyatör ızgarası ve sis farlarının bulunduğu bölümlerde krom bileşenlerle değişikliğe gidilmiş. Megane Sedan, yeni detaylarıyla çok daha dinamik bir görünüme kavuşmuş.

Ayrıca, yüzde 100 Pure Vision LED teknolojisiyle sunulan yeni Megane Sedan modelinde, kapı kolu aydınlatması da bulunuyor. Ön taraftaki hava deflektörleri ise araç aerodinamiğini üst seviyelere taşıyor.

Cosmo mavi ve inci beyazın da içinde olduğu 7 farklı dış renk seçeneğiyle satışa sunulan Yeni Renault Megane Sedan, 16, 17 ve 18 inç jant seçenekleriyle tercih edilebiliyor.

Modern teknolojileriyle Yeni Megane, çok daha etkileyici

Yeni Megane Sedan, iç mekanında 10.2 inçe kadar dijital gösterge paneli ile geliyor. Gösterge paneline ek olarak 9,3 inç multimedya ekranı, konsolu daha modern bir görünüme kavuşturuyor. Yeni Renault Easy Link multimedya sistemi ile tüm navigasyon ve bilgi özelliklerinin yanı sıra Multi-Sense ayarları da sunuluyor. Ergonomiyi daha da ileriye taşımak amacıyla sürüş destek sistemi kontrolleri direksiyon simidinde bir araya toplanmış.

Elektrokrom çerçevesiz dikiz aynası ve krom kaplamalı klima kumandalarına sahip olan Yeni Renault Megane Sedan modelinde, yeni döşemeler de iç mekan ambiyansını tamamlıyor. Üst sınıf otomobillerde görmeye alışık olduğumuz elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, Yeni Megane Sedan’da konforu artıran yenilikler arasında bulunuyor.

Daha akıcı ve yeni ara yüzü ile Renault Easy Link multimedya sistemi, Apple CarPlay ile uyumlu sisteme sahip. Eco, Comfort, Sport ve MySense olarak 4 farklı sürüş moduna sahip Renault Multi-Sense teknolojisi, sürüş deneyimini daha kapsayıcı bir hale getiriyor. Yeni Renault Megane Sedan’a sezgiselliği artıran, ergonomi için ayarları sadeleştiren yeni ortam renkleri de geldi. Gösterge panelinin dijital ekranları, ‘Eco’ modunda yakıt tüketimi ve ‘Sport’ modunda performans gibi widget’lar ile özelleştirilebilen bir alan sunuyor.

Gelişmiş sürüş destek sistemi fonksiyonları

Yeni Renault Megane Sedan, sürüş deneyimini daha güvenli ve konforlu hale getiren yeni sürüş destek sistemleriyle birlikte geliyor. Stop-Go özellikli (ACC) Adaptif Cruise Control, öndeki araç ile aradaki mesafeyi koruyarak hızlanma ve frenlemeyi düzenliyor. Aktif Acil Fren Destek Sistemi (AEBS), tehlike anında sürücüyü uyarırken, sürücü tepki vermekte geciktiği takdirde frenleri devreye sokuyor. Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi (RCTA) ise aracın arkasındaki engelleri algılayarak sürücüyü uyarıyor.

Tüm bunlara ek olarak ayak frenden çekildiğinde aracın sabit kalmasını sağlayan Auto-Hold özelliği, özellikle şehir içindeki sürüş konforunu artırmak için iyileştirildi. Ayrıca Şerit Takip Sistemi (LDW), Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSW) gibi sistemler, yeni Megane Sedan’da da varlığını sürdürüyor. Otomobilde farklı müşteri kullanımlarına göre adapte edilmiş ve son emisyon seviyesi olan Euro 6D standardı tarafından belirlenen yeni yönetmelikler ile uyumlu daha geniş bir motor gamı bulunuyor.


Motor seçenekleri

Yakıt tüketimini ve karbon dioksit (CO2) emisyonlarını azaltmak için optimize edilmiş, tamamen yenilenen 1.0 TCe direkt enjeksiyonlu benzinli motor, 115 beygir ve manuel şanzımanla birlikte sunuluyor. 1.3 TCe benzinli motor ise 140 beygir 6 vitesli manuel şanzıman ya da 7 vitesli EDC çift kavramalı otomatik şanzımanla tüketiciyle buluşuyor. Yeni Megane Sedan ayrıca 1.5 Blue dCi motor, 115 beygire sahip 6 vitesli manuel şanzıman ve 7 vitesli EDC çift kavramalı otomatik şanzımanla tüketicilerle buluşuyor.

Yeni Renault Megane Sedan’ın fiyatı
C-Sedan segmentinde yüksek standartlarıyla öne çıkan yeni Megane Sedan ise 198.100 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Forum Sistem Yönetimi



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33