Yeni Model Volkswagen Golf 8’in Özellikleri

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 340
    • Puan +15/-1
    • Cinsiyet:Bay
    • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Bülent
  • Marka: Ford
  • Model: C-Max
  • Model Yılı: 2012
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yeni Model Volkswagen Golf 8’in Özellikleri




VW Yeni Golf 8’in özellikleri

Volkswagen’de Golf, T-Roc ve Tiguan gibi kompakt araçların geliştirilmesinden sorumlu Karlheinz Hell, Golf’ü neyin ayırt ettiğini şu şekilde ifade ediyor; “Golf bir simgedir, sekizinci neslin yine standartları belirleyeceğine söz veriyorum. Yeni Golf modern ve zarif. Teknoloji, çeşitlilik ve bireysellik anlamına gelir. Ayrıca sportif GT ve R modelleriyle geniş bir hedef kitleye hitap ediyor.”

Karlheinz Hell, yeni Volkswagen Golf’ü önceki modelden ayıran nedir sorusuna şu cevabı veriyor; “Klaus Bischoff ve tasarım ekibi benim açımdan ustaca geliştirdi. Tipik Golf genlerini kendi içinde taşıyor. Volkswagen Golf’ün dış tasarımı evrimseldir, böylece anında tanınabilir ve içseldir. Golf 8 bizi, örneğin yeni Innovision kokpiti ile dijital çağa götürecek. Yenilikçi işletme konsepti ile yine yeni standartlar koyuyor. Standart Lane Assist, Front Assist ve Car2X ile sürücü destek sistemleri için birçok gelişmiş teknolojiyi sunuyor.”

Yeni Golf’ün dijital kokpit gösterge grubu, standart olarak 25,4 cm (10 inç) yüksek çözünürlüğe sahip renkli ekranda sizin için önemli olan içerikleri gösteriyor. Head-up display ile başlayan teknolojik yenilikler arasında WeConnect/WeConnect Plus, Car2X, mobil anahtar gibi detaylara yer verilmiş. 210 km/s hıza kadar çalışan Travel Assist ise sürücüden yönlendirme, fren ve gaz fonksiyonlarını devralıyor.

Bir diğer büyük yenilik ise Golf 8 kullanıcılarının satın alımdan sonra We Upgrade özelliği sayesinde araçlarına daha sonradan adaptif hız sabitleyici, Light Assist adlı far kontrolleri, navigasyon, akıllı telefon bağlantısı ve Wi-Fi hotspot ekletebilecek olması.

IQ. LIGHT – LED Matrix farlar
Yeni Golf’ün aydınlatma alanında otomotiv endüstrisinin en gelişmiş teknolojik seviyesini ifade eden IQ. LIGHT – LED Matrix farları, her bir farın içinde bulunan 22 adet bağımsız LED modül ile farklı hava ve yol şartlarında en optimum aydınlatmayı garanti altına alyor.

Zayıf görüş koşulları için özel bir fonksiyonu da bulunan statik viraj farları, “Şehir İçi”, “Standart” ve “Otoban” olmak üzere 3 farklı uzun far modu bulunuyor. Üstelik Dinamik Uzun Far Asistanı “Dynamic Light Assist” ile birleştiğinde bu farlar, uzun hüzmeli farlar ile ilerlerken merkezi kamera sistemi tarafından tespit edilen trafikteki diğer araçların sürücülerinin gözlerini kamaştırmamak için, LED modüllerini ayrı ayrı kapatıp açabiliyor.

Yeni Golf’ün sezgisel özellikleri
Sezgisel isteğe bağlı ses kontrolü ile sesinizi, VW Golf’nüzdeki radyo, telefon, klima ve navigasyonu kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Ses girişi ile doğru istasyonu, eşleşen adres defteri girişini veya aradığınız numarayı seçmek mümkün. We Connect Plus’ın çevrimiçi ses kontrolü ile Golf’ünüz sizi daha iyi anlayacaktır. Örneğin, çevrimiçi olarak en sevdiğiniz müziği seçebilir veya navigasyonunuzda hedef girişi sezgisel olarak kontrol edebilirsiniz.

Volkswagen yeni Golf daha sezgisel özelliklerle geliyor. 3 bölgeli otomatik klima kontrolü “Air Care Climatronic” bu özellikler arasında en dikkat çekenler arasında yer alıyor. Bu yeni tasarlanan klima sistemi, “sıcak ayaklar” veya “engelsiz görüş” gibi fonksiyonları tek bir düğmeye basarak değil, aynı zamanda ses kontrolü ile seçerek kontrol etmek için kullanılabilecek bir “Akıllı Klima” fonksiyonuna sahip. Yeni VW Golf, sürücünün ve ön yolcunun isteklerine etkileşimli olarak tepki veren ilk Golf modeli.

Air Care Climatronic
VW Golf’te klimanın sıcaklığı, bir dokunmatik sürgü veya ses girişi kullanılarak kolayca ayarlanabiliyor. Bilgi-eğlence sisteminin ekranı veya doğrudan erişim düğmeli aşağıdaki dokunmatik alan aracılığıyla, sürücü ve ön yolcu alerjen filtreli ve 3 bölge kontrollü “Air Care Climatronic” menü kontrolüne erişebilir. Üfleyici işlevi veya sirkülasyon havası (“Klasik İklim”) gibi klasik kontrollere alternatif olarak, ekran yeni “Akıllı İklim” menüsünü sunuyor. Bu menüdeki bazı iklim ayarlarını çağırmak için, klima sisteminin çeşitli parametrelerini ayarlamak artık gerekli değil. Aksine, sezgisel olarak önceden yapılandırılmış senaryoları tek dokunuşla veya alternatif olarak ses kontrolü ile etkinleştirmek mümkün.

Volkswagen özellikle sık kullanılan beş senaryo belirlemiş ve bunları “Akıllı İklim” menüsüne aktarmış. Bunlar “net görüş” (sislenmeden temiz pencereler), “sıcak ayaklar” (ayak boşluğunda daha sıcak hava), “sıcak eller” (kontrol panelinin çıkışları yoluyla daha sıcak hava), “soğuk ayaklar” (ayak boşluğunda daha soğuk hava) fonksiyonlarıdır. ) ve “temiz hava” (iç kısımdan serin esinti akar).

Sistem aynı zamanda Golf’teki yeni dijital mikrofonları kullanarak sürücünün veya ön yolcunun konuşup konuşmadığını tespit ediyor. “Ben üşüyorum” veya “Işığım” demek yeterli ve “Hava Bakımı Climatronic” sürücü veya yolcu tarafındaki sıcaklığı değiştiriyor. Örneğin, sıcaklığı buna göre değiştirmek için “dört derece daha sıcak hale getir” demek de mümkün. “Çekiyor” veya “tıkalı” gibi talimatlar, otomatik klima kontrol ayarlarını düzenlemek için olduğu kadar basit ve etkili bir şekilde işlevsel.

Yeni teknolojiler
Başarılı modelin sekizinci neslinin öncekinden daha verimli bir şekilde inşa edilebilmesi için sayısız süreç iyileştirmeleri yapılmış.

210 km/s hıza kadar çalışan Travel Assist ise sürücüden yönlendirme, fren ve gaz fonksiyonlarını devralıyor. Bir diğer büyük yenilik ise Golf 8 kullanıcılarının satın alımdan sonra We Upgrade özelliği sayesinde araçlarına daha sonradan adaptif hız sabitleyici, Light Assist adlı far kontrolleri, navigasyon, akıllı telefon bağlantısı ve Wi-Fi hotspot ekletebilecek olması.

Yeni Golf’ün gelişmiş termal yönetim sistemleriyle donatılmış TSI ve eTSI Mild Hybrid motorları, soğuk çalıştırmanın ardından çok hızlı bir şekilde normal çalışma sıcaklıklarına ulaşır ve 3 Bölgeli Tam Otomatik Klima “Climatronic” sisteminin iç mekanı en kısa sürede istenilen sıcaklığa getirmesine katkı sağlıyor.

Yeni Golf’ün donanım versiyonları
Volkswagen’in Trendline, Comfortline ve Highline olarak adlandırılan donanım paketleri Yeni Golf ile birlikte; Life ve Style olarak tanımlanmış.

Yeni VW Golf giriş seviyesinde bile LED ön farlar, LED stoplar, anahtarsız çalıştırma, dijital gösterge paneli, 8.25″ boyutlu bilgi eğlence sistemi ekranı, otomatik klima, şerit takip asistanı, ön bölge asistanı, yaya koruma sistemi ve diğer araçlarla ve trafik altyapı sistemleriyle iletişim kurabilen Car2X özelliklerinin standart olarak sunulması bekleniyor.

Yeni Golf’ün Life donanım seçeneğinde kablosuz şarj, 10 renkli ambiyans aydınlatması, ön kol dayama, Park Pilot ve City Light gibi donanımlar yer alırken, Golf’ün en üst versiyonu Style’da sürücü tarafı elektrikli spor koltuklar, 32 renkli ambiyans aydınlatma, deri direksiyon, köşe dönüş özellikli LED ön farlar, kayar sinyal lambalarına sahip LED stoplar, 3 bölgeli klima, Travel Assist gibi ekstralar ekleniyor.

Yeni Volkswagen Golf 8 sahip olduğu teknolojilerle de dikkat çekiyor. Sekizinci kuşak Golf, elektrikli bir sürüşle birlikte geliyor. Hafif Hibrit Elektrikli Araç sistemi (kısa: “mHEV”) 48 volt teknolojisinin kalbi 48V kayışlı marş jeneratörü.

Mevcut plug-in hibritlerle (PHEV), örneğin VW Golf GTE ve Passat GTE modelleriyle karşılaştırıldığında, 48V teknolojisine sahip mHEV sistemi azaltılmış bir işlevsellik sunuyor, ancak çok daha düşük maliyetli. Plug-in hibrid (PHEV), bataryaya güç vermek için bir fiş kullanırken, mHEV şarj edilebilir bir bataryaya sahip değil ancak bir 48V kayışlı marş jeneratörü ile donatılmış.

Bir elektrik motoru olarak bu motor, tahrik gücünü durumsal olarak artırmak için – örneğin hızlanırken – yanma motorunu destekliyor. Yavaşlama aşamalarında, jeneratör aracın kinetik enerjisini dönüştüryor ve aküyü aksi takdirde kaybedilecek enerji ile şarj ediyor. Bu kombinasyon Volkswagen’e fırsat veriyor elektrifide önemli değişiklikler olmadan geleneksel powertrains. Sürüş stiline bağlı olarak, mHEV sistemi 100 kilometrede yaklaşık 0.4 litre yakıt tasarrufu sağlıyor.

Volkswagen Golf 8 serisinin mHEV araçlarında, düzenli 12V dahili bataryaya ek olarak, mHEV sürücünün ön yolcu koltuğunun altına monte edilmiş 48V lityum-iyon bataryası bulunuyor. Sürücü frene bastığında kinetik enerji elektriğe dönüştürülüyor ve frenleme enerjisinin yüzde 40’ına kadar geri kazanılarak bataryada saklanabiliyor.

Yeni Golf 8 Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız aldı
Euro NCAP (Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı) güvenlik testinde, yeni VW Golf yetişkin yolcuların, çocukların ve korunmasız yol kullanıcılarının korunması ile ilgili tüm kriterlerde çok yüksek puanlar aldı.

Yeni Golf, yetişkin yolcuların güvenliği ile ilgili puanlamada %95, ortak çocuk koltukları için bir kurulum testi ve ISOFIX gibi montaj cihazlarının kontrolü ile desteklenmiştir. Yeni Golf bu kategorideki puanların %89’unu aldı. Yayaların ve bisikletlilerin korunmasında %76’ya ulaştı. Buradaki odak, kafa, üst ve alt bacaklar ile araç üzerindeki etki ve acil fren sisteminin etkinliği üzerineydi.

Golf 8’in motor seçenekleri ve yeni boyutları
Yeni Golf 8’de yer alacak 11 farklı motor seçeneği içinde 5 hibrit motor da kullanıcılara sunuluyor. Volkswagen, Golf’e eTSI’nin üç güç kademesini sunacak: 81 kW/110 hp, 96 kW/130 hp ve 110 kW/150 hp. Ek olarak, iki plug-in hibrit tahrikli en çok satan modelin sekizinci nesli olacak. Bu seride VW Golf 8’in performanslı ünitesi 150 kW/204 hp güç üretiyor, çok sportif bir tasarıma sahip GTE sürümü ise 180 kW/245 hp performans sunuyor.

Volkswagen’in dizel motorların egzoz gazındaki azot oksitleri en aza indirdiği yenilikçi Twindosing teknolojisi sayesinde, yeni nesil dizel motorlar NO X değerlerini yaklaşık %80 oranında düşürüyor. Yeni nesil VW Golf dizel modelleri, daha az emisyon değerleri ile çok daha verimli sürüş özellikleri sunuyor.

Volkswagen Dizel Motor Geliştirme Başkanı Markus Köhne; “Geliştirdiğimiz yenilikçi twindosing teknolojisi sayesinde, dizel motorlarımız bugünün sınır değerlerini açıkça düşürüyor ve bağımsız enstitüler tarafından yapılan birçok ölçümde EU6d standardının gelecekteki sınır değerlerinin çok altında. Sonuç olarak dizel motorlarımız sadece çok verimli, güçlü ve güçlü olmakla kalmaz, aynı zamanda daha temiz bir çevreye katkıda bulunur. Bununla gurur duyuyoruz. ” dedi.

Yeni VW Golf’ün lansman fiyatı
Tümüyle yenilenen Volkswagen Golf’ün merakla beklenen Türkiye satış fiyatları açıklandı. Otomobil dünyasında şüphesiz farklı bir yere sahip olan efsanenin son nesli Golf 8, 223.500 TL’den başlayan lansman fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Başlangıç donanım seviyesinden itibaren zengin donanım ve güvenlik özellikleriyle dikkat çeken Yeni Golf, aynı zamanda yenilikçi teknolojileriyle de dikkat çekiyor.

Yeni VW Golf; Impression, Life, Style ve R-Line olmak üzere dört faklı versiyonuna sahip. Yeni Golf’ün en üst donanım seviyesi olan R-Line versiyonu, Mart ayına özel 365.000 TL başlangıç fiyatıyla otomobil tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Golf 1.5 l TSI ACT OPF 96 kW (130 PS) 6 vitesli model teknik özellikleri:

NEDC standardına göre tüketim ve emisyon değerleri

Kentsel yakıt tüketimi:: 6,2 l / 100km 2
Şehir dışı yakıt tüketimi:: 3,9 l / 100km 2
Ortalama yakıt tüketimi:. 4,7 l / 100km 2
Birleşik CO₂ emisyonları: 108 g / km 2
Verim: A3
WLTP standardına göre tüketim ve emisyon değerleri

Yavaş yakıt tüketimi:: 7,4 l / 100km 4
Orta yakıt tüketimi:: 5,2 l / 100km 4
Hızlı yakıt tüketimi:: 4,6 l / 100km 4
Çok hızlı yakıt tüketimi: 5,3 l / 100km 4
Ortalama yakıt tüketimi: 5,3 l / 100km 4
Birleşik CO₂ emisyonları: 121 g / km 4
Boyutlar

Uzunluk minimum/maksimum: 4.284 mm / 4.396 mm
Genişlik minimum/maksimum: 1.789 mm / 1.789 mm
Maksimum Yükseklik: 1.491 mm
dingil açıklığı: 2.619 mm
Ön iz genişliği minimum/maksimum: 1.533 mm / 1.549 mm
Arka iz genişliği minimum/maksimum: 1.504 mm / 1.520 mm
Açık bagaj kapağı yüksekliği: 2,011 mm
İç Boyutlar

İç genişlik (1. sıra koltuk) 4 kapılı: 1.471 mm
İç genişlik (2. sıra koltuk) 4 kapılı: 1.440 mm
Bagaj bölmesi hacmi: 381 lt
Bagaj bölmesi hacmi katlanmış arka koltuk: 1.237 lt
Performans

Hız: 214 km/s
Hızlanma 0-100 km/s: 9.2 s Dönüş çapı: yaklaşık 10.900 mm
Forum Sistem Yönetimi



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33