Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı > Otomobil Karşılaştırmaları ve Otomobil Tavsiyeleri
Araba seçerken nelere dikkat edilmeli?
(1/2) > >>
FO-Admin:
Araba seçerken nelere dikkat edilmeli?
Otomobil seçerken nelere dikkat edilmeli?
Araba alırken nelere dikkat etmeli?
Araba seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Güvenlik
Satın alacağınız arabada güvenlik özelliklerini gözden geçirin. Hava yastığı adedi, şehir içi fren asistanı, şerit takibi, kör nokta uyarı sistemi, esp, abs gibi ve buna benzer teknolojik donanımların en çoğunu barındıranı seçmenizde yarar var.

Konfor
Alacağınız arabayı çok sık kullanacaksanız konfor sizin için vazgeçilmez bir unsur olacaktır. Isıtma + Soğutmalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, masajlı koltuklar, baş tavan mesafesi, diz koltuk ve diz konsol mesafesi, ergonomik kol mesafesi, soğutmalı torpido, elektronik koltuklar, renkli camlar, cam tavan gibi donanımları gözardı etmeyin. Çünkü arabayı aldıktan sonra bu tarz özellikleri eklemek oldukça maliyetli.

Taşıma kapasitesi, iç hacim ve bagaj
Alacağınız aracı, tek başınıza kullanacaksanız belki station vagon veya sedan otomobil sizin için fazlasıyla geniş olabilir. Eğer geniş bir aileyseniz, hacim ölçüleri sizi doğrudan ilgilendiriyor demektir. Bugün bebek sahibi aileler puset, oyuncak çantası, bebek kıyafetleri ve bebek bezlerinden dolayı ekstra bagaja ihtiyaç duymakta. Ailedeki yetişkin sayısını da göz önüne alacak olursak, aracın koltuk sayısı bile önem kazanıyor. Sizin için ideal aracı seçerken hacim bilgilerini gözden geçirmeyi unutmayınız.

Yakıt ekonomisi ve Yedek parça/Bakım masrafları
Aracı satın almadan önce mutlaka markanın modeline ait basit sarf malzemelerini ve kronik sorunlarını araştırın. Bu ileriye dönük bir yatırımdır. Alacağınız aracın en basit sarf malzemeleri, baskı balata seti, fren diskleri, amortisör ve helezon yayları, radyatör, termostat gibi basit parçalarıdır. Bunun haricinde aracınızın piyasada özellikle motorundan iyi anlayan ustaların varlığını araştırarak satın almanızdır. Yakıt tüketimi seçeneğini ise uzun yolda kullanılacak araçlar için dizel, şehir içi kullanılacak araçlar için benzinli ve lpg'li araçları tercih etmenizi tavsiye ederiz. Özellikle markaların, model katalklarında 100 kilometrede ne kadar yakıt tüketir? Hangi hızlarda ve hangi devirlerde ne kadar yakıt tüketimi yapacağı konusundaki verileri mutlaka gözden geçiriniz.

Fiyat kıyaslaması
Alacağınız modelin (markaya göre) 2. el fiyatlarını ve piyasadaki sayısını öğrenin. Örneğin alacağınız araç konfor, güvenlik ve donanım olarak iyi seviyede olsa bile, piyasasında ismini duyuramamış ve piyasadan çekilmiş bir marka olabilir. Buda aracınızı elden çıkarmanız gerektiğinde satış için %80 oranında zaman kaybedeceğiniz anlamına gelir. Birçok kez bunu gözardı eden 2. el kullanıcıları maalesef araçlarını piyasa değerinin altındaki rakamlara satarak bu çıkmazdan kurtulmayı hedeflediği için oldukça konforlu araçların fiyatları düştüğü gibi 2. elde de tercih edilmeme gibi bir handikap ile karşı karşıya kalmışlardır.

Emmi, dayı, hısım ve akraba unsuru
Araba alacağınız zaman, mutlaka yakınlarınıza danışın. İstişare edin. Kar ve zarar hesabını yapın fakat karar verme işini kendiniz yapın! Unutmayın arabayı tavsiye eden değil, parasını ödeyecek ve onu satın alacak kişi kullanır! Son sözü siz söyleyin. Ayrıca her kafadan ayrı nağme yükselir, buda sizin karar vermenizi zorlaştırır. Hatta araba almaktan bile caydırabilir.

İkinci El olarak alınacak araçlarda
Aracın öncelikle yaşına, hasar durumuna ve piyasada ki diğer muadilleri ile fiyat orantılaması yapılmalıdır. Kabul edilebilir unsurların dışında kalan araçlardan uzak durulmalıdır. Belki sonradan boyanmış birkaç parçanın önemi olmayabilir ama ortopedik hasar görmüş (şase, direk, takla atmış) araçlardan uzak durmakta yarar var. Komple boyalı araçlarda değişen parçalara bakılmalı şasesinde oynama olup olmadığı izlenmelidir. Unutulmamalıdır ki, şasesinde ana direklerde hasar bulunan araçların, özellikle yüksek hızlarda kontrolü zorlaştırdığı gibi, balans ayarı yapılması da güçtür. Bu sebeple araç sürekli lastik kemirir. Buda sürekli masraf anlamına gelir. Özellikle bu tür araçlardan uzak durulmasını tavsiye ederiz.

ForumOtomobil.com
FO-Admin:
Umarım dikkate alınır. Otomobil tavsiyesi isteyen arkadaşlarımız için hazırladığım farklı bir konu. Hepsini ana başlıkta görmek mümkün. Konular sabittir.
efedesign:
2. El Otomobil Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

İkinci otomobil almak riskli bir alışveriş. Sefer A.Ş. olarak sizler için seçtiğimiz 12 tane püf nokta size bu konuda yol gösterici olacaktır.

İşte püf noktalar;
**Otomobili seçmeye kesinlikle gündüz vakti gelin.
**Daha önce düşündüğünüz soruları not edin.
**Otomobilinizi kontrol etmek için zaman ayırın.
**Hobilerinizi mutlaka söyleyin. Size uygun araç için yol gösterici olacaktır.
**Satıcıların beden diline dikkat edin, güvenilir olup olmadıklarını anlarsınız.
**İnternet sitelerinden alternatiflere mutlaka bakın.
**Satıcı kişi ya da şirket hakkında mutlaka araştırma yapın.

**Aracın KM. si nin gerçek olduğunu mutlaka sorgulayın?

**Hasar kaydının olup olmadığını kontrol edin.

**Elektronik mekanizmaların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

**Mümkünse araç ile test sürüşü yapın.

**Alt takımlarını kontrol ettirin.

Bunlarda bizim prensiplerimiz. Bunlarda benden olsun.
FO-Admin:
Güzel  :iyi:
FO-Admin:
Para varsa Range Rover, para yoksa Game Over!
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş YapPara yoksa yakit
para varsa konfor, guvenlik gerisi hikaye :))

Motorola Atrix cihazımdan gönderildi

--- Alıntı sonu ---


Zenfone5 ile Tapatalk kullanarak gönderildi.

Navigasyon
Mesajlar
Sonraki Sayfa
Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 

Tam sürüme git