Araç sefer görev emri nedir?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
MİLLİ MÜDAFAA MÜKELLEFİYETİ HAZIRLIK VE UYGULAMASI
ARAÇ SEFERBERLİK GÖREV EMRİ

Kara Nakil Araçları için Lojistik Sefer Görev Emri Sorgulama için Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap



Madde 40 - Bakanlıklar kanalıyla tedarik edilemeyen ikmal maddeleri, araçlar, iş makineleri, zirai traktörler, deniz, su yolu ve hava taşıt araçları, iskan, bakım ve onarım tesisleriyle diğer işletmeler ve hizmetler, 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu ve Tüzüğüne göre tedarik edilir.

Bu Tüzükte öngörülen esaslara göre yapılan Türk Silahlı Kuvvetleri lojistik seferberlik hazırlıkları ve Yurt içi kaynağı tedarik planlarına göre, bakanlıklarca tahsis edilen mal ve hizmetlerin, seferberlik ve savaş hallerinde sağlanmasında engellerle karşılaşılır, aksaklıklar ve eksiklikler ortaya çıkarsa veya acil ve zorunlu durumlar oluşursa, Milli Savunma Bakanı veya bir bölgeyi savunmakla görevli askeri birliğin en büyük komutanının emriyle Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu ve Tüzüğünde yer alan hükümlerin uygulanması başlatılabilir.

ARAÇ SEFERBERLİĞİ

HAZIRLIK AŞAMALARI

Madde 46 - Türk Silahlı Kuvvetlerinden araç seferber olma hazırlıkları Milli Savunma Bakanlığı tarafından araç ihtiyaçlarının ve kaynakların saptanması, ihtiyaçları karşılayacak tertibin yapılması, araçların getirilmesi, teslim alınması ve sevki suretiyle yürütülür.

KARA TAŞIT ARAÇLARININ KAYNAK SAPTAMASI

Madde 47 - 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa tabi araçların kayıtları, trafik şube veya bürolarınca kayda alındıktan sonra (arazi vitesi olmayan otomobiller ve zirai traktörler hariç) taşıt sicil fişleri her ayın ilk haftasında, toplu olarak Milli Savunma Bakanlığına gönderilir. Milli Savunma Bakanlığınca, Silahlı Kuvvetler ihtiyacına elverişli olanlara sefer görev emri düzenlenir. Sefer görevi verilmeyecek araçların sicil fişleri, il sivil savunma müdürlüklerine gönderilir, bu araçlardan gerekli görülenlere mülki idare amirlerince sivil savunma ve diğer kamu hizmetleri için görev verilebilir.

Kamu kuruluşlarının envanterinde bulunan araçlar ve iş makineleri bağlı bulunduğu bakanlık aracılığıyla Milli Savunma Bakanlığına bildirilir. Değişiklikler de her yıl bildirilerek bilgilerin güncelliği sağlanır.

Yabancı uyruklulara ait araçlar, mevcut yasa ve andlaşmalara göre işlem görür.

İŞ MAKİNELERİNİN KAYNAK SAPTAMASI

Madde 48 - Gerçek ve tüzel kişilere ait paletli ve lastik tekerlekli dozerler, grayderler, krenyler, skreyperler, yükleyiciler, ekskavatörler, kanal kazıcılar, keçiayağı ve çekilebilir vibrasyonlu motorlu silindirler, asfalt plenti, beton santralı, beton pompası, transmikser, 3 kw den büyük jeneratörler, kompresörler, delici iş makineleri, trafiğe çıkmıyan plakasız kamyonlar ve benzeri iş makineleri ve bu sınıfa dahil taşıt araçları, kule vinçleri ve lastik tekerlekli mobil vinçleri, istif makineleri ve bunun gibi iş makinelerinin kayıtları, sicil fişlerine uygun olarak il ve ilçelerdeki ticaret odaları, sanayi odaları veya Ticaret ve Sanayi Odalarınca tutulur.

Ellerinde bu tip makineleri bulunup da hiçbir odaya kayıtlı olmayan gerçek ve tüzel kişiler bu Tüzüğün yürürlüğe girmesini izleyen üç ay içerisinde bulundukları yerdeki ticaret odaları, sanayi odaları veya ticaret ve sanayi odalarına bildirimde bulunurlar.

Bu tür iş makinelerinin herhangi bir nedenle el değiştirmesi halinde, makineyi alanlar, durumu kayıtlı bulundukları ticaret odaları, sanayi odaları veya ticaret ve sanayi odalarına bildirirler. Odalar da makinelerin kayıtlı bulunduğu eski odaya kaydın silinmesi için bildirimde bulunurlar.

Ticaret odaları, sanayi odaları veya ticaret ve sanayi odalarınca tutulacak kaynak defterine, yukarıda sayılan araçların cinsi, markası, modeli, tipi, şasi ve motor numarası, kapasitesi, sahiplerinin isim ve adresleriyle kayıttan sonraki değişiklikler işlenir.

Kaynak defterindeki sıra numaraları il kod numaralarıyla birlikte araçların sicil numarası olur ve bu numaralar il kod numaralarıyla birlikte ilçelerdeki kaynak defterine, ilçe isimleri de eklenerek yazılır.

Ticaret odaları, sanayi odaları veya ticaret ve sanayi odaları, kaynak defterlerine göre düzenledikleri iş makineleri listelerini ve bunlardaki değişiklikleri, her yıl Mart ve Ekim aylarında, Milli Savunma Bakanlığına gönderirler.

İş makinelerinin başka bir bölgeye gönderilmesi halinde bulunacağı yeri veya kullanılamaz duruma geldiğini, bir ay içerisinde aracın kayıtlı bulunduğu odaya, oda da bu bilgileri, izleyen ayın ilk on günü içinde Milli Savunma Bakanlığına bildirir.

ARAÇ İHTİYAÇLARININ SAPTANMASI

Madde 52 - Seferberlik ve savaş hallerinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu hükümlerine uygun olarak Yurt içi kaynaklarından karşılanacak araç ihtiyaçları, barıştan itibaren saptanır.

İhtiyaç saptanmasında uygulanacak esas ve usuller, Yönergede belirlenir.

İHTİYACI KARŞILAYACAK TERTİBİN YAPILMASI VE TEBLİĞ İŞLEMLERİ

Madde 53 - Her türlü araç ve iş makinelerinin tahsisleri, Yönergede belirtilecek komutanlıklar tarafından düzenlenerek gönderilen ihtiyaçlara göre en yeni modelden başlayarak Milli Savunma Bakanlığınca yapılır. Tahsis edilen her araç için düzenlenen sefer görev emirleri milli müdafaa mükellefiyeti kararı alınması ve araç sahibine tebliğ edilmesi için valiliklere gönderilir.

Mülki idare amirlerinin belirleyeceği tarihlerde ve en az ayda bir kez yapılacak toplantılarda, sefer görev emirleri hakkında milli müdafaa mükellefiyeti komisyonu kararı alınır.

Komisyonca karara bağlanan araç sefer görev emirleri, araç sahiplerine tebliğ edilmek üzere;

A) Trafiğe kayıtlı olanlar, trafik şube veya bürolarına,

B) İş makineleri, ticaret odası, sanayi odası veya ticaret ve sanayi odası başkanlıklarına,

C) Deniz, su yolu taşıt araçları, liman başkanlıklarına,

D) Hava taşıt araçları, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne gönderilir.

Yukarıda yazılı merciler, sefer görev emirlerinin kendilerine ulaşmasından sonra en geç 60 gün içinde, araç sahiplerine sefer görev emrini tebliğ eder ve araç tescil belgesine “sefer görev emri verilmiştir” ibaresini yazar.

Tebli ğ edilen sefer görev emrinin bir nüshası, trafik belgesiyle birlikte devamlı olarak araçta bulundurulmak üzere araç sahibine verilir. Bir nüshası il sivil savunma müdürlüğünce dosyasında saklanır. Diğer iki nüshası da Milli Savunma Bakanlığına gönderilir.

ARAÇLARIN GETİRTİLMESİ, TESLİM ALINMASI VE SEVKİ

Madde 54 - Seferberlik ve savaş hali ilanı ve tatbikatlarda araçların getirtilmesi için duyuru işlemleri, gizli veya açık olarak yapılabilir.

Duyuruyla birlikte, sefer görev emrini almış olan araçların sahibi veya sürücüleri için sefer görev emri “getir emri” yerine geçer. Araçlar ın sahibi veya sürücüleri hazırlıklarını yapar, aracı malzeme, avadanlık ve yedek parçalarıyla birlikte duyurudan sonraki altı saat içinde, bulunduğu yerdeki milli müdafaa mükellefiyeti komisyonuna getirir. Komisyonlarca, gelen araçların muayenesi yaptırılır. Aracın o andaki durumuna göre değeri saptanır ve gerekli işlemler tamamlanarak aynı gün, tertip edildikleri birlik veya kuruma gönderilir.

Duyurudan sonra belli süre içinde tahsisli limanda bulunamayacak gemiler için sahipleri, sefer görevli geminin yerine, sefer görevi bulunmayan aynı nitelikte başka bir gemiyi tahsis edebilir. Bu mümkün olmazsa, ihtiyacın karşılanması için yeniden milli müdafaa mükellefiyeti kararı alınır.

Kara, deniz, su yolu ve hava taşıt araçlarının sevk işlemi aracın kayıtlı olmadığı bir komisyonca yapılırsa, durum, aracın kayıtlı olduğu il ve ilçe milli müdafaa mükellefiyeti komisyonuna bildirilir.

ARACINI KENDİSİ TESLİM EDEMEYECEKLERİN YERİNE YÜKÜMLÜLÜK ÜSTLENENLER

Madde 55 - Yedek subay ve yedek astsubaylarla ertelemesi yapılmış personelle araçlarını milli müdafaa mükellefiyeti komisyonlarına teslim edemeyecek olanların araçları, yetki verdikleri temsilcileri veya sefer görev emrinin arkasında teslim etmekle yükümlü olacağı belirtilen şahıslar tarafından milli müdafaa mükellefiyeti komisyonlarına teslim edilir.

ARAÇLARIN SEVKİNDE GÖREVLİ PERSONELİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Madde 56 - Araçlar, bunları kullananlarla, deniz, su yolu ve hava taşıt araçları, mürettebat ve hizmetlileriyle birlikte sevk edilir.

Teslim alınan araçların sürücüsü yoksa sevk işlemi, milli müdafaa mükellefiyeti komisyonlarınca sağlanacak personel tarafından yapılır.

Aracı kullanan, aracını tertip edildiği birlik veya kuruma götürmeye ve kullanabilecek askeri personele teslim edinceye kadar görev yapmak zorundadır. Bunlara, görev yaptıkları süre için 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun 7 nci maddesi gereğince ödeme yapılır.

Aracı kullanan, başka bir birliğe gitmek üzere sefer görev emri almışsa, önce aracını tertip edildiği birlik veya kuruma teslim eder, buradan alacağı belgeyle tertip edildiği birliğe gider.

Aracı kullananlar 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun 2 nci maddesinde gösterilen yaş sınırı içindeyse ve getirdiği aracı kullanabilecek uygun nitelikli personel yoksa, yetkili birlik komutanlığı aynı Kanunun 9 uncu maddesi gereğince araçları getirenlere yükümlülük uygulayabilir ve durumu ilgilinin askerlik şubesine bildirir.

BİNEK, YÜK VE KOŞUM HAYVANLARIYLA BUNLARIN ÇEKTİĞİ ARAÇLARIN SEVKİ

Madde 57 - Binek, yük ve koşum hayvanlarıyla bunların çektiği araçlar, donatım ve avadanlıklarıyla, tertip edildiği aynı birlik veya kuruma gidecek olan ve bunları kullanabilecek şahıslarla sevk edilir.

AKARYAKIT, YEM VE BENZERİ İHTİYAÇLARIN, MİLLİ MÜDAFAA MÜKELLEFİYETİ KOMİSYONLARINCA SAĞLANMASI

Madde 58 - Tertip edilen canlı ve cansız araçların sevkleri için gerekli akaryakıt, yem gibi maddelere tahdit konmuşsa, bunlar milli müdafaa mükellefiyeti komisyonlarınca sağlanır.

ARAÇ SEFERBERLİĞİ UYGULAMA PLANLAMASI

Madde 59 - Seferberlik ve savaş halinde silah altına alınan personele sahip, sürücü veya mürettebatı tarafından sefer görev emriyle getirilen araçların karşılanması, kontrol, bakım, ikmal ve tertip edildikleri yerlere sevk işlemleri ve bunlarla beraber gelen personelin iskan, iaşe ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması mülki idare amirleri tarafından barıştan itibaren askeri makamlarla işbirliği yapılarak planlanır. Planlarda, kamu ve özel kurum ve kuruluşlara verilecek görevler, milli müdafaa mükellefiyeti uygulaması suretiyle gerçek ve tüzel kişilere ait mal ve hizmetlerden yararlanması hususları yer alır.

SEFER GÖREV EMİRLERİNİN KONTROLU

Madde 60 - Arazi vitesi olmayan otomobillerle zirai traktörler dışındaki her cins aracın fenni muayeneleri yapılırken, aracın sefer görev emri belgelerinin kontrol edilmesinden fenni muayeneyi yapan makamlar sorumludur. Taşıt sefer görev emri verildiği halde tatbikat çağrısına uymayan veya adresinde bulunmayan taşıtlar fenni muayene istasyonuna bildirilir, bu tür araçların muayenesi yapılaz.

Arazi vitesi olmayan otomobillerle zirai traktörler dışındaki araçların trafik kontrolları sırasında da sefer görev emri ve bunun araç tescil belgesine işlenip işlenmediği hususuna dikkat edilir.

Deniz, su yolu ve hava taşıt araçlarıyla trafiğe kaydı zorunlu olmayan araçlar için de benzeri işlemler uygulanır.

ÖZEL NAKLİYAT VE İNŞAAT FİRMALARINDAN YARARLANILMASI

Madde 61 - Özel nakliyat ve inşaat firmalarının, araç, bina, personel ve benzeri olanaklarıyla bunlarda meydana gelecek değişiklikler inşaat firmaları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, nakliyat firmaları için Ulaştırma Bakanlığı kaynak saptamalarını yaparak Milli Savunma Bakanlığına bildirir.

Seferberlik ve savaş hallerinde Silahlı Kuvvetler ihtiyacına elverişli olduğu Milli Savunma Bakanlığınca saptanan firmalarla yetki verilen komutanlıklar arasında barış döneminden itibaren sözleşmeler yapılır. Bu firmalara seferberlik ve savaş hallerinde verilecek görevlerin saptanması ve uygulamanın nasıl olacağı Genelkurmay Başkanlığınca yayımlanan direktifte açıklanır.

Bu firmaların gerekli görülen personeliyle araçları hakkında erteleme işlemleri yapılır.

SEFER GÖREVLİ ARAÇLARIN EL DEĞİŞTİRMESİ, SATILMASI, SAHİBİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ HALİNDE YAPILACAK İŞLEMLER

Madde 62 - Milli müdafaa mükellefiyeti komisyonlarınca sefer görev emri düzenlenen ve tebliğ olunan taşıtların, el ve yer değiştirmesi veya herhangi bir nedenle aracın elden çıkması halinde, aşağıdaki işlemler yapılır:

A) Trafikte kayıtlı araçlar;

1) Aracın aynı il içinde el değiştirmesi halinde ilin trafik şube veya bürosu aracın sefer görev emrini yeni sahibine tebliğ ederek bir suret sefer görev emrini il sivil savunma müdürlüğüne gönderir. İl sivil savunma müdürlüğü kayıtlarında gerekli düzeltmeyi yaparak durumu Milli Savunma Bakanlığına bildirir.

2) Araç kaydının başka bir ile nakli halinde, aracın ayrıldığı il veya ilçenin trafik şube veya bürosu tarafından aracın tescil belgesine sefer görev emirli olduğu yazılır ve il sivil savunma müdürlüğüne bildirilir. Kaydı yapacak il ve ilçe trafik şube veya büroları aracın sahibi değişmişse sefer görev emrini aracın yeni sahibine tebliğ ederek bir suretini naklen geldiği ilin il sivil savunma müdürlüğüne gönderir, il sivil savunma müdürlüğü de durumu Milli Savunma Bakanlığına bildirir.

3) Aracın geçici olarak trafikten çıkarılması halinde mükellefiyeti devam eder; hurdaya çıkarılması veya dış memleketlere satılması halinde, trafik şube veya bürosu tarafından sefer görev emri il sivil savunma müdürlüğüne geri verilir. İl sivil savunma müdürlüğü kayıtlarına işleyerek durumu Milli Savunma Bakanlığına bildirir.

B) Trafiğe kaydı zorunlu olmayan araçlar;

1) Bu araçların satılması veya başka nedenlerle sahip değiştirmesi halinde, araç sefer görev emri, yeni sahibine imzası karşılığında verilir. Durum yeni sahibi tarafından aracın kayıtlı olduğu makama bildirilir. Aracın kaydını tutan makam yeni sahibini ve açık adresini il sivil savunma müdürlüğüne bildirir. İl kayıtlarında gerekli değişiklikler yapılarak Milli Savunma Bakanlığına bilgi verilir.

2) Deniz, su yolu ve hava taşıt araçlarının el ve yer değiştirmesi veya hurdaya ayrılması hallerinde benzer işlemler yapılır.

3) Mükellefiyet, aracı elinde bulunduran son sahibi üzerinde devam eder.

Herhangi bir nedenle trafikten çıkarılan araçlara ilişkin bilgiler sahibi tarafından, il sivil savunma müdürlüğüne bildirilir. Bu bilgiler Milli Savunma Bakanlığına ulaştırılır ve sefer görev emri iptal edilir.

ARAÇ SEFERBERLİĞİ HAZIRLIKLARININ YENİLENMESİ

Madde 63 - Araç seferberliği hazırlıkları Genelkurmay Başkanlığının gerek göstermesi halinde Milli Savunma Bakanlığının emriyle yenilenebilir.

Bu yenilemede en yeni model araçlara öncelik verilerek sefer görev emri düzenlenir. İhtiyaç kalmayan eski model araçların sefer görev emri geri alınır.

ARAÇ SEFER GÖREV EMİRLERİNİN GERİ ALINMASI

Madde 64 - Sefer görevi kaldırılacak araçların sahiplerine, aracın sefer görevinin kaldırıldığı, aracın kaydını tutan makamlar tarafından 30 gün içerisinde tebliğ edilir ve sefer görevinin kaldırıldığı araç tescil belgesine yazılır. Geri alınan sefer görev emri il sivil savunma müdürlüğüne gönderilir ve il sivil savunma müdürlüğünce kaydına işaret edilerek imha edilir.



Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
teşekkürler abi şirkette 6 adet 4X4 (4 adet Vw Amorag 2 adet Nıssan Navara) 11 Adet SUV araç olmak üzere toplamda 15 araçta seferberliğimiz var,

Rica ederim. Bu sıralar tekrar gündemde bu durumlar..


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Aynen öyle Melih. Milletimiz akıllıdır. Düşmez böyle provokasyonlara...


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Allah Türk milletini korusun!


Amin


Çevrimdışı izmir42

  • FO-Süper üye
  • *
    • İleti: 11,524
    • Puan +313/-5
    • Cinsiyet:Bay
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Marka: Opel
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin

Çevrimdışı Mutlu

  • FO-Usta Üye
  • *
    • İleti: 1,180
    • Puan +16/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Mutlu
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Anladığım kadarıyla bir savaş yada seferberlik halinde devlet veya askeriye kamu kuruluşlarına veya sivillere ait araçlara ihtiyaç halinde el koyabiliyor.Araç sahibi veya şoför aracı devlet hizmetine veriyor.Doğru mu anlamışım?


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Anladığım kadarıyla bir savaş yada seferberlik halinde devlet veya askeriye kamu kuruluşlarına veya sivillere ait araçlara ihtiyaç halinde el koyabiliyor.Araç sahibi veya şoför aracı devlet hizmetine veriyor.Doğru mu anlamışım?

Evet Mutlu. Bu bir tedbir. Silahlı kuvvetlerin yeteri kadar teçhizatı mevcut. Ama olağanüstü bir durum sözkonusu olursa, el koyma yetkisine sahip


Çevrimdışı izmir42

  • FO-Süper üye
  • *
    • İleti: 11,524
    • Puan +313/-5
    • Cinsiyet:Bay
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Marka: Opel
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin
Abim daha gelmedi işten.. daha ambulans hazırlıyolarmış doğu illerine göndermek için.. Düşünün taa İzmirden Şırnak Hakkariye..


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Abim daha gelmedi işten.. daha ambulans hazırlıyolarmış doğu illerine göndermek için.. Düşünün taa İzmirden Şırnak Hakkariye..

Ne alaka... İç Anadolu daha yakın aslında. Ta İzmir'den, ülkenin bir ucundan diğer ucu neredeyse  :düşünüyor:


Çevrimdışı izmir42

  • FO-Süper üye
  • *
    • İleti: 11,524
    • Puan +313/-5
    • Cinsiyet:Bay
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Marka: Opel
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin
Abi buralarda daha az olaylar varya ondandır bide iç anadoluda küçük şehirlere anca yetiyodur ambulansları..


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Benim araçta 4x4 odamı gidebilir o zaman bakılacak bi yer filan varmı başkan :)

Rahim AVCI
MALİ MÜŞAVİR
KONYA



Rahim 1. mesajda 3. satırın sonunda link var. Oradan bakabilirsin



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33