Forum Otomobil, Otomobil Forumu

Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı => Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler => Konuyu başlatan: ek1976 - 13 Temmuz 2012, 11:26

Başlık: Accent Era Otomatik Şanzıman Vuruntu
Gönderen: ek1976 - 13 Temmuz 2012, 11:26
Selamlar,

2008 model Hyundai Accent ERA 1,4 Benzinli OTOMATİK 50.000 km de araç sahibiyim. Yaklaşık 1 ay önce ilk defa yapmış olduğu problemi bu hafta 3 kez tekrarladı. Aracımla hergün İzmit-Gebze arası seyahat ediyorum.Otobanda Dilovası rampasına yaklaşık 100 km/h hızla girdim, yokuş yukarı çıkarken devir düştüğü için hafif gaza yüklendim, sert bir vuruntuve ses ile beraber araç vites düşürdü. Oldukça rahatsız edici bir durumdu. Düz yolda bu tip bir problem yaşanmıyor. Nedeni hakkında bilgi verebilecek arkadaş olursa sevinirim. Aracın 2. sahibiyim ve sürekli yetkili serviste bakımları yapılmış. Garanti kapsamına girer mi?
Başlık: Ynt: Accent Era Otomatik Şanzıman Vuruntu
Gönderen: FO-Admin - 13 Temmuz 2012, 11:35
Bir arkadaşımda fiat marea vardı, onun aracıda otomatik şanzımandı . Sizin yazdıklarınızı okuyunca onun problemini hatırladım. Güneş dişli çark diye tabir edilen parçanın aşınmasından ve dişlerin tam kavramamasından olduğu tespit etmiş usta. Güneş dişlisini değiştirmişlerdi. Ama yinede baktırmadan bilemezsiniz. Belkide daha hafif bir sorun vardır.