• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

• Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • Honda civic ön takımdan ses geliyor

Honda civic ön takımdan ses geliyor

Y.E.P. · 53 · 53287
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1 2 3 4   Aşağı git

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alis_09

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +134/-2
  • Ad Soyad: Alican Gürcan
  • Marka: Admire 1.3 MPI
  • Model: Accent
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Ynt: Honda civic ön takımdan ses geliyor
Yanıtla #30 : 19 Mart 2014, 08:54
Aynen abi tamir ile uğraşma bence yenisini al kafan rahat olsun bence
>>>>> Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! <<<<<

Çevrimdışı Y.E.P.

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +373/-7
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yanıtla #31 : 19 Mart 2014, 09:05
dün istanbulda direksiyon tamiri yapan bi yer buldum, aradım bize kaça mal olur diye adam 750 papel demesinmi.. kan beynime sıçradı..bunlar elektronik direksiyon bu yüzden pahalı dedi.. şok oldum... :o

uzun süren araştırmalarım sonucu bu işi çözebilen olmadığına kanaat getirdim, yapılsa bile yine tekrarlıyormuş arıza. o sestende bir zarar gelmez yazmış çoğu, arabadan soğudum resmen yahu...içim hiç rahat değil, ağzımın tadını bozdu bu direksiyon işi... benim gibi pimpirikli adamın başına gelecek en pis durum...  :ciglik:

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
Yanıtla #32 : 19 Mart 2014, 09:15
kardeş seçimlerden önce hamle yapma. ekip bir araya gelsin. yeniden istişare edelim. Adem haklı

Çevrimdışı alis_09

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +134/-2
  • Ad Soyad: Alican Gürcan
  • Marka: Admire 1.3 MPI
Yanıtla #33 : 19 Mart 2014, 09:33
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap
dün istanbulda direksiyon tamiri yapan bi yer buldum, aradım bize kaça mal olur diye adam 750 papel demesinmi.. kan beynime sıçradı..bunlar elektronik direksiyon bu yüzden pahalı dedi.. şok oldum... :o

uzun süren araştırmalarım sonucu bu işi çözebilen olmadığına kanaat getirdim, yapılsa bile yine tekrarlıyormuş arıza. o sestende bir zarar gelmez yazmış çoğu, arabadan soğudum resmen yahu...içim hiç rahat değil, ağzımın tadını bozdu bu direksiyon işi... benim gibi pimpirikli adamın başına gelecek en pis durum...  :ciglik:

Abi benim tanıdığım bir toptancı var çok ucuza bulabilir ilk elden alırız bana özelden marka model paket özelliklerini atarsan sana yardımcı olurum
>>>>> Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! <<<<<

Çevrimdışı Y.E.P.

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +373/-7
Yanıtla #34 : 19 Mart 2014, 15:33
Ademim acele etmeyelim doğru söylüyorsun. Şefin tanıdığınada sorarız..  :iyi:

Uğur dediğin gibi buluşmada istişare ederiz, bütün ekip çullanalım direksiyona... ses gelmesine alıştım zaten.başıma iş açmasın yeter, aldığım günden beri var ses...  :yorgun:

Alican ilgin için teşekkürler kardeşim...kararımızı verelim ona göre seninle irtibata geçerim...

Çevrimdışı ekremce

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Ekrem G.
  • Marka: Hyundai
Yanıtla #35 : 19 Mart 2014, 16:07
ben aks başlarını değiştirdim, ustaya rot balansa gerek var mı dedim, hayır yok ayarları bozacak bişey yapmadım dedi.. sizce rot balansa girmek gerekir mi gerekmez mi?

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #36 : 19 Mart 2014, 23:07
olurmu öyle şey kardeşim. lastik söküldüğü anda tekrar ayar ister araç. fakat sapma fazla çıkmaz o var. ama ben olsam ustayı dinlemezdim. rot balansa sokardım aracı

ben aks başlarını değiştirdim, ustaya rot balansa gerek var mı dedim, hayır yok ayarları bozacak bişey yapmadım dedi.. sizce rot balansa girmek gerekir mi gerekmez mi?

Çevrimdışı ekremce

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Ekrem G.
  • Marka: Hyundai
Yanıtla #37 : 20 Mart 2014, 08:39
doğru söylüyorsunuz, aynı fikirdeyim..

olurmu öyle şey kardeşim. lastik söküldüğü anda tekrar ayar ister araç. fakat sapma fazla çıkmaz o var. ama ben olsam ustayı dinlemezdim. rot balansa sokardım aracı

Çevrimdışı grafixer

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Metin navruz
  • Marka: Honda
  • Model: Civic Vtec2
  • Model Yılı: 2004
Yanıtla #38 : 13 Nisan 2014, 01:12
Arkadaşlar Sorun bende de vardı ses derinden yay sesi gibi tıkır tıkır geliyorsa Amortisör bilyası dağılmıştır. Yenisi ile değişmesi gerekir aynı sorun bende vardı değiştirince düzeldi ayrıca ÇOK önemli bir nokta Hodalarda kronik sorun direksiyonda gelen gıcırtı sesi belirli zamanlarda meydana gelen ses sanki plastik aksamın birbirine sürtme sesi gibi gelmesinden dolayı çok sinir bozucu bir hal almıştı bunu kendi ustam şu şekilde çözdü

Arkadaşlar Direksiyon kutusunda direksiyon milin bulunduğu yer var kabut'u açarak tekere giden milin bulunduğu yerde körük var aşağıdaki resimde belirttim bu körüğün içerisinde gres yağı var benim sorunum buradaki direksiyon kutusunun içindeki plastik kısım yağsız kalmış ve mile sürtme sonucu o kısmı parlatmış ve ses çıkartıyordu gres yağ bastılar körüğün içerisine şuan hiçbir sorun yok bilginize.
Resim Aşağıdaki resimde 6. ve 12. nolu kelepçeler söküldü ve o kısma gres ya ve Würth Ultra 2040 Sprey Yağ bastılar ve körüğün bulunduğu kısım sprey yağlama yapıldı sorun direksiyon kutusunun yağsız kalmasından ustam direksiyon kutusunu sökmeden deneme yanılma (ses dinleyerek) sorunu çözdü

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #39 : 13 Nisan 2014, 02:28
Paylaşım için teşekkürler.

Arkadaşlar Sorun bende de vardı ses derinden yay sesi gibi tıkır tıkır geliyorsa Amortisör bilyası dağılmıştır. Yenisi ile değişmesi gerekir aynı sorun bende vardı değiştirince düzeldi ayrıca ÇOK önemli bir nokta Hodalarda kronik sorun direksiyonda gelen gıcırtı sesi belirli zamanlarda meydana gelen ses sanki plastik aksamın birbirine sürtme sesi gibi gelmesinden dolayı çok sinir bozucu bir hal almıştı bunu kendi ustam şu şekilde çözdü

Arkadaşlar Direksiyon kutusunda direksiyon milin bulunduğu yer var kabut'u açarak tekere giden milin bulunduğu yerde körük var aşağıdaki resimde belirttim bu körüğün içerisinde gres yağı var benim sorunum buradaki direksiyon kutusunun içindeki plastik kısım yağsız kalmış ve mile sürtme sonucu o kısmı parlatmış ve ses çıkartıyordu gres yağ bastılar körüğün içerisine şuan hiçbir sorun yok bilginize.
Resim Aşağıdaki resimde 6. ve 12. nolu kelepçeler söküldü ve o kısma gres ya ve Würth Ultra 2040 Sprey Yağ bastılar ve körüğün bulunduğu kısım sprey yağlama yapıldı sorun direksiyon kutusunun yağsız kalmasından ustam direksiyon kutusunu sökmeden deneme yanılma (ses dinleyerek) sorunu çözdü

Çevrimdışı Y.E.P.

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +373/-7
Yanıtla #40 : 13 Nisan 2014, 21:55

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Metin bey. ustam amortisörleri kontrol etti, herhangi problem çıkmadı..Direksiyon kutusundan geldiği tespit edildi.. Gerçekten çok sinir bozucu bir ses,  Çözüm için ustanıza uğramak isterim.. Ankarada mı ustanız?

Çevrimdışı Y.E.P.

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +373/-7
Yanıtla #41 : 13 Nisan 2014, 22:45
Mustafam gönlüm hep sizlerleydi ama bedenim maalesef şehir dışındaydı... ufak bir astral seyahat yaptık geldik ...  :kucakla:

Çevrimdışı grafixer

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Metin navruz
  • Marka: Honda
  • Model: Civic Vtec2
  • Model Yılı: 2004
Yanıtla #42 : 16 Nisan 2014, 01:34

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Metin bey. ustam amortisörleri kontrol etti, herhangi problem çıkmadı..Direksiyon kutusundan geldiği tespit edildi.. Gerçekten çok sinir bozucu bir ses,  Çözüm için ustanıza uğramak isterim.. Ankarada mı ustanız?

Öncelikler teşekkürler Emrah bey mesajınız için. Kayseri de ustam fakat son 1 gündür ses sorunu yeniden başladı ve ustayı aradım tekrar yağlayacağını ve daha fazla detayına ineceğini söyledi. O kadar Sinir bozucu bir durum ki sanki daha fazla gelmeye başladı ustam direksiyon kutusundan tekere giden mile eliyle hafif baskı uyguladığında ses kalmıyor elini çekince ses tekrar geliyor sorun %100 direksiyon kutusunda ve tamamen yağlanması gerekiyor sanırım. Detayları ve gelişmeleri aktaracağım inşallah bu sorunu çözeriz hep birlikte. İyi paylaşımlar. 

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #43 : 16 Nisan 2014, 07:12
Tekrar ses yapması kötü olmuş ama eminim usta bu işin ehli ve çözecek. Şimdiden geçmiş olsun

Çevrimdışı Y.E.P.

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +373/-7
Yanıtla #44 : 16 Nisan 2014, 08:43
Ben direksiyon tamir eden yere sordum, hayati bir önem arz etmiyor dedi, illaki ben pimpirikliyim yaptıracam diyorsan ver 600 papel yapalım dedi... bende " zaten o kadar da ses gelmiyor, idare ederim" dedim. ve kirişi kırdım...   :D

• Yazdır
Sayfa: 1 2 3 4   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • Honda civic ön takımdan ses geliyor

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.145 saniyede 39 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?