Küçük Detaylarla Aracın Ömrünü Uzatmak

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı jesus07

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 5
    • Puan +0/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: İsa Çamcı
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Triger Kayışı Nedir, Neden Bu Kadar Önemlidir?

Triger kayışının görevi; krank mili ve eksantriğin birbiriyle daha uyumlu çalışmasını sağlamaktır. Triger kayışı; krank milinden aldığı dönme enerjisini eksantriğe aktarır. Triger kayışının neden bu kadar önemli olduğuna geldiğimizde ise; hem bu kadar karışık parçalar arasında enerji iletimi yapıyor olması, hem de koptuğu anda motor içerisindeki birçok parçanın zarar görüyor olmasıdır. Triger kayışının aniden kopması durumunda, motor subapları pistonlar sayesinde zedelenebilir, bükülebilir hatta kırılabilirler. bu durum motorun içerisinde maliyetli zararların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu yüzden triger kayışının zamanında değiştirilmesi çok önemlidir.

Her marka ve model araca göre değişmekle birlikte 60.000 ila 100.000 km arasında veya 4 yılda 1 değiştirilmesi gerekmektedir.

Triger kayışının kopmasından sonra motorun sesi değişir ve egzoz siyah duman atmaya başlar.

Aracı Yüksek Devirlerde Kullanılırsa Ne Olur?

Her marka araç üreticileri, üretilen araçlardan en iyi verim alınabilmesi için Ar-Ge çalışmalarına çok önem verirler. Bütün bu araştırmalar sonucunda ortaya çıkan araç için bir devir aralığı belirlenir ve aracı kullanacak kişilerin o devir aralığında araçları kullanmaları tavsiye edilir.

Ancak kimi zaman şoförler, aracı gereğinden fazla zorlamakta ve sürekli yüksek devirlerde kullanmaktadırlar. Gereğinden daha fazla devirde aracı kullanmak, aracın zorlanmasına, pistonların aşınmasına, aracın daha çabuk eskimesine, yakıtın bir kısmının yanmadan egzozdan atılmasına ve motorun çok ısınarak hararet yapmasına neden olabilir.

Bu yüzden en ideali motoru uygun devirlerde çalıştırarak araçtan mümkün olan en fazla faydayı sağlamaktır.



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33