Transporter Alırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar Nelerdir! (Yardım)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı transportert5

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 1
    • Puan +0/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Ahmet Eren Halıcı
  • Marka: Vw
  • Model: Transporter
  • Model Yılı: 2014
  • Yakıt Tipi: Motorin
5 Sene boyunca transporter t5 modelini kullandım t6 modeline geçiş yapmayı düşünüyorum. Fakat bu transporteri alırken nelere dikkat etmeliyim?
"VW Transporter Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?"Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap adlı yazıyı okudum bunun haricinde dikkat etmem gereken hususları söyler misiniz?


Araç satın almak başlı başına profesyonellik gerektiren bir işlemdir. Eğer binek araç yerine VW Transporter tipi geniş bir araç alacaksanız dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunuyor. Aracın motor hacmi, motorun mevcut durumu, aracın km si, aracın turbosunun durumu, fren durumuna, süspansiyon sisteminin mevcut durumuna, yakıt tüketimine, otomatik vitesli ise şanzıman durumuna dikkat etmelisiniz. Bu konular satın alacağınız aracın yıpranma payı ve kullanım ömrü ile ilgili olarak sizlere fikir verecektir. Araç satın alırken fiyat – performans konusunda fikir sahibi olmak için aracın özelliklerinin yanı sıra kaporta durumuna ve iç tasarımına da dikkat etmelisiniz. Transporter tipi araçlarda koltuk değişimi yapacağınız zaman proje hazırlamak ve proje değişikliğini onaylamak zorundasınız.


 
Aracın Motor Hacmi
Aracın motor hacmi, torku ile doğru orantılı olduğundan araç satın alırken motor hacminin fazla olmasına özen göstermelisiniz. Aracın şase uzunluğu da motor hacmi için önemli konulardan biridir. Eğer uzun şaseli bir Transporter alacaksanız aracınız daha ağır olacağı için daha güçlü bir motora ihtiyacınız olacaktır. Bu durumda 2.5 TDI motor en ideal motor olacaktır. Performansı bakımında düşük devirde kullanabileceğiniz 2.5 TDI motor yakıt konusunda da size avantaj sağlar. Aracı düşük performansta kullanacaksanız 1.9 TDI motor işinizi görecektir.

Motorun Mevcut Durumu
Araç satın alırken mutlaka ekspertiz yaptırmalısınız. Araca yaptıracağınız ekspertiz sonucunda aracın kilometresine bağlı olarak motor performans durumu ortaya çıkacaktır. Araçların motor performans durumu aracın nasıl kullanıldığı ile ilgili size fikir veren etkenlerden biridir. Kilometresi az olan bir aracın motor performansı düşük çıkıyorsa araçta başka bir sorun var demektir.

Aracın Turbosu
Transporter alacaksanız aracın turbosun kontrol etmelisiniz. Özellikle 105 beygirlik modellerde devirli kullandığınızda  turbo salyangozu verimi artıran bir etken olduğu için satın alacağınız aracın turbosuna mutlaka baktırmalısınız. VW Transporterın tüm modellerine aynı salyangozu kullandığı için belirli kilometrelerden sonra enjeksiyon emişinde düşüş meydana geliyor. Bu nedenle yüksek kilometre bir Transporter araç alacaksanız baktırmanız gereken önemli noktalardan biri turbosu olmalıdır. Turbo arızası maliyeti yüksek olan bir arıza türüdür.

130 luk olarak bilinen Transporter modellerinde kronik olarak yaşanan turbo sorunu nedeni ile aracı satın almadan önce mutlaka turbosuna baktırmalısınız.

Motorun Beygir Gücü
Transporter araçlarda farklı beygir güçlerine sahip olacağı motorlar kullanılıyor. 2.0 TDI motorlar 105  beygir gücünde, 2.5 TDI motorlar ise 134 ve 174 beygir gücünde olacak şekilde üretiliyor. Satın alacağınız aracın motor hacmine göre yüksek beygir gücüne sahip olması aracı kullanırken yüksek performans almak istediğinizde zorlanmadan istediğiniz performansı almanızı sağlıyor.


Araç Süspansiyonu
Transporter araçlar binek araçlara göre daha uzun şaselere sahip araçlardır. Bu durum Transporter araçların daha ağır araçlar olmasını sağlıyor. Bu nedenle araçların süspansiyon sistemleri de çok önemli duruma geliyor. Eğer araçlarda yük taşıyacaksanız süspansiyon sistemleri daha da önemli hale geliyor. Bu nedenle satın alacağınız aracın süspansiyon sisteminin mevcut durumuna dikkatli bir şekilde bakmanız ve bir ustaya göstermeniz gerekiyor. Aracın süspansiyon sistemi iyi durumda değilse araç ile yük taşıdığınızda veya tümsekli, çukurlu bir yolda seyahat ettiğinizde konfor düzeyiniz çok düşük olacaktır.

Araç Fren Sistemi
VW Transporter araç satın alacaksanız ekspertiz işlemi sırasında testleri yapılan fren sistemlerini ustanıza da ayrıca inceletmeniz gerekiyor. Ağır bir araç olan transporter ile birde yük taşımak istediğinizde aracın fren sistemleri hayati öneme sahip oluyor. Fren balatalarının durumu, kampanaların sağlam olması, fren hidrolik sisteminin sağlıklı çalışıyor olması fren sisteminizin de sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle araç satın almadan önce fren sistemine baktırmanız gerekiyor.

Hava Akış Debimetresi
Motorun yanma odasına giden havanın akışını sağlayan debimetre bir yandan aracın yakıt tüketimini dengeleyen bir yandan da yanma odasının kurum bağlamasını önleyen özel bir cihazdır. Yanma odası girişinde yer alan hava akış debimetresi  arızalı olduğunda aracınızdan istediğiniz performansı alamayacağınız gibi yakıt tüketiminiz de çok yüksek olacaktır. Bu nedenle araç satın almadan önce mutlaka debimetreyi kontrol ettirmelisiniz.

Motor Takozu
Uzun kilometre kullanımlarında motor takozu yıpranarak performansı düşer. Bu durum sürekli olarak alt takımlardan tak tak ses gelmesine neden olur. Satın alacağınız aracın bu tür bir ses yapmasını istemiyorsanız satın almadan önce motor takozunuzu kontrol ettirmelisiniz.



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33