Forum Otomobil, Otomobil Forumu

ForumOtomobil Sosyal Bölümler => Otomobil Dışı Konular => Yemek Tarifleri => Konuyu başlatan: FO-Admin - 05 Eylül 2013, 11:45

Başlık: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: FO-Admin - 05 Eylül 2013, 11:45
Ciğer Sarma

(http://img821.imageshack.us/img821/9342/q3sy.jpg)

MALZEMELER

1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu iç gömleği
1 çay bardağı pirinç
2 çay kaşığı nane
1 adet soğan
1 yemek kaşığı yağ
1/2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Ciğer Sarma Tarifi

Kuzu ciğerini kuş başı doğrayıp, kanının çıkması için yarım saat kadar suda bekletin. İç gömleğin yağını yıkayıp, küçük bir tepsiye koyarak üzerine sıcak su dökün, içi hazırlanana dek bir kadarda bekletin.
Bu arada ince doğranmış soğanı bir kaşık yağ ile kavurun, üzerine küçük doğranmış ciğer parçalarını ilave edin ve beş dakika devamlı karıştırılarak kavurun. Daha sonra yıkanmış pirinci katın, bir iki defa daha çevrin, bir çay bardağı su ve tuz ilave edip, hafif ateşte suyunu çekene dek pişirin. Nane ve karabiber koyup karıştın.
Kuzu iç gömleği bıçakla, 10-15 santimlik kare şeklinde bohçalara bölün. Her bir parçaya, hazırladığınız ciğerli pilavdan alacağı kadar koyup, dışarı taşmayacak şekilde uçlarını toplayıp kapatın. Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde bir cam tepsiye dizin ve üzerine salça sürüp sıcak fırında on dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: atlantis - 05 Eylül 2013, 12:21
Sağolasın. Şimdi yemek yedim geldim ama olsa tadına bakardım :D
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: FO-Admin - 05 Eylül 2013, 12:35
Çiğer ve çiğerden yapılan her türlü yemeğe gözü kapalı evet derim  :leziz:

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Sağolasın. Şimdi yemek yedim geldim ama olsa tadına bakardım :D
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: atlantis - 05 Eylül 2013, 12:48
Bende severim. Kurbanda önce eti kendi yağı ile pişirir yeriz. Sonra da ciğer kavrulur. Bizde ciğeri farklı şekilde yapacak pek kimse yok. Arnavut ciğeri olur en fazla.
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: FO-Admin - 05 Eylül 2013, 13:05
Bu tarifi kaydet bi kenara :) Kurban bayramı yakın :D

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Bende severim. Kurbanda önce eti kendi yağı ile pişirir yeriz. Sonra da ciğer kavrulur. Bizde ciğeri farklı şekilde yapacak pek kimse yok. Arnavut ciğeri olur en fazla.
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: atlantis - 05 Eylül 2013, 13:07
Hanıma öğretirim burayı. Uğur'tan yemek tarifleri için sitede şuraya bakacaksın diye :D
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: FO-Admin - 05 Eylül 2013, 13:39
Memnuniyetle kardeş :) Kırklareli ve Edirne'ye özgü birkaç tane daha yemek biliyorum tadından yenmez biçimde hemde. Onları da kurban bayramına kadar paylaşırım yavaş yavaş :)  :leziz:

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Hanıma öğretirim burayı. Uğur'tan yemek tarifleri için sitede şuraya bakacaksın diye :D
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: atlantis - 05 Eylül 2013, 13:41
Sen denedin mi hiç bu yemekleri? Yapmayı ve yemeyi?  :P
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: FO-Admin - 05 Eylül 2013, 13:50
Ciğer sarmayı yedim kardeş. İnan var ya, direk olarak pirzola ye, bu kadar lezzetli olamaz! Açık söylüyorum!

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Sen denedin mi hiç bu yemekleri? Yapmayı ve yemeyi?  :P
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: atlantis - 05 Eylül 2013, 13:53
Vay be. İyice canımı çektirdin şimdi :D
Başlık: Ynt: Ciğer Sarma tarifi (Edirne)
Gönderen: FO-Admin - 05 Eylül 2013, 13:58
Tavsiye ederim :) :)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Vay be. İyice canımı çektirdin şimdi :D