Forum Otomobil, Otomobil Forumu
ForumOtomobil Sosyal Bölümler => Otomobil Dışı Konular => Yemek Tarifleri => Konuyu başlatan: FO-Admin - 29 Eylül 2013, 19:36
-
Ev yapımı sucuk malzemeleri:
5 kilo kıyma
100gr sarımsak
100gr kırmızı toz biber(pul biberde olabilir bazı yörelerde yaprak biberde denilir)
100gr kimyon
20gr çemen
20grkarabiber
100gr tuz
Not: acıyı fazla sevmeyenler baharatçıdan malzemelerini alırken biberin fazla acısı olmayan tatlı biber dediğimiz biberden alabilirler.
Sucuğu doldurmak için:5 metre dana bağırsağı
Ev yapımı sucuk yapılışı: geniş bir kabın içerisine kıymamızı koyalım. Sarımsağımızı soyduktan sonra mikserde çekelim isteyen havanda da dövebilir. Ezilmiş sarımsağı kıymanın üzerine yukarda saymış olduğumuz malzemelerle birlikte katalım. Daha sonra güzelce yoğuralım, yoğurma işlemimiz bittikten sonra 3 saat kadar bekletelim, bu arada sucuğu dolduracağımız dana bağırsağını biraz tuzlu ılık suda ıslatalım.3 saat bekletmemizin sebebine gelince, karıştırmış olduğumuz baharatların kıymanın içerine tam olaraktan geçmesi içindir, bu şekilde yapılan sucuk daha lezzetli olacaktır. Şimdi artık sucuğun doldurma işlemine geçelim, et marinasına süzgeci ve bıçağı takılmadan sadece uzun honisi vardır onu takıyoruz ve honinin ucuna ıslatılmış olan bağırsağı takarak doldururuz, doldurulan sucuklar ister halka şeklinde yapılaraktan bir iple bağlanır, isterseniz salam şeklinde 10 cm aralıklarla bağlayabilirsiniz. Yapmış olduğumuz sucuğu güneş olmayan açık havada serin bir yerde 2 gün boyunca kuruttuktan sonra çokta fazla kurumaması için buzdolabına alabilirsiniz. Şimdi çoğunuz diyeceksiniz ki et makinesini nerden bulacağız kim uğraşacak bununla zahmetli iş derseniz onunda kolayı var, benim bazen uygulamış olduğum bir sistemdir, buzdolabı poşetlerine bir pişirimlik olacak şekilde koyduktan sonra dip frize koyuyorum. yenilecegi zaman köfte şeklinde keserekten kızartıyorum bu şekilde de çok güzel ve lezzetli oluyor size de tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun.
vermiş olduğum tarifin aynısını yapın ama doldurma şekli olaraktan size kolaylık olsun diye nasıl doldurulduğunu videodan izleyebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=qyUIOwaRXIU
-
Efendim bayram yaklaşıyor :) Kurban kesenler bu uygulamayı yaparlarsa video kaydı alsınlar lütfen. :)
Olay budur çok canım çekti çok kötüsün Uğur :kızgınım: :kızgınım: :kızgınım:
-
Bilezik gibi :D
-
abi illaki 5kg olması şartmı
-
Yok canım tarif öyle. 500 gram da olur :D ama ona göre orantılı düşürmek lazım malzemeleri :D
abi illaki 5kg olması şartmı
-
çünkü ilk defa yapılacak ya bi sorun olur yenmez filan biz 1kg yapalımda beğenirsek kökünü kuruturuz :cilgin: :cilgin:
-
:D hahahha oda doğru :D sonra bütün yıl o sucukları yemek zorunda kalabilirsin mehmet :D denemeden yapma :D
çünkü ilk defa yapılacak ya bi sorun olur yenmez filan biz 1kg yapalımda beğenirsek kökünü kuruturuz :cilgin: :cilgin:
-
sonra sucuktan nefret etmeyelim demi kendi ellerimle yapıcam elleğam :D :D
-
Eyvallah sağolasın. Kurban geliyor. Et üzerinde kendin yap projeleri (DIY) türemeye başlar.
-
Bireysel uygulamaları kaydetmeyi unutmayın :D :D :D hahahahahha Ulen işe bak yaa :D
-
Bizde geçen sene yapmıştık. Ama çabuk bitti :D
-
:D gizli gizli götürdün demi sucukları uyanık :D
-
:D hahahahhaha öyle oldu valla abi :D :D :D
-
Yapalım :barbeku: :leziz: :leziz: :leziz: :leziz:
Kurban bayramından sonra bende sucuk yaptırıcam güzüel olursa bir sucuk mangal yaparız :)
-
sucuk uygulama ilk kez forumotomobilde... :D sucukçu Uğur ... :leziz:
-
hahahahah :D kardeş bayramda uygulamaları beklerim yani :D keyifle tadına bakarım ayıpsın :D
sucuk uygulama ilk kez forumotomobilde... :D sucukçu Uğur ... :leziz: