Admin'in özel soslu tavuk tarifi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Bu tarifi uzun zamandır yazmak istiyordum, hazır Ramazan ayındayken paylaşayım. Zaten 1 gün marine edilmesi gerek. Bu tarifi uygulamanın en uygun zamanı. Şimdi özel tarifime geçeyim. Yalnız şunu belirteyim, tamamen özgün biçimde harmanladığım baharatlar için herhangi bir yerden kopya falan çekmedim. Benzer tarifler mutlaka vardır. Sonuçta soslu ve baharatlı tavuk tarifi.

(4 kişilik Türk usulü doyurucu ve bol malzemeli)

Malzemeler :

- 8 Adet baget, 2 tavuk göğsü, 8 kanat
- 8 Diş iri sarımsak
- 1 Küçük kuru soğan
- 1 Tatlı kaşığı tepeleme zerdeçal
- 1 Çay kaşığı kara biber
- 1 Tatlı kaşığı isot
- 1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 Fincan sızma zeytinyağı
- 1 Yemek kaşığı çörek otu
- 1 Yemek kaşığı susam
- 1 Tatlı kaşığı kekik
- 1 Tatlı kaşığı domates salçası
- 1 Yemek kaşığı galeta unu (Karışım için)
- 1 Fincan yağlı süt
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Küp şeker (Tercihen esmer şeker)

Kızartma için

- Sıvı yağ
- Mısır unu

Hazırlama :

- Tavuklar önce derisinden ayrılır. Deriler çöpe! Kanatlardan deriyi ayırmak zor olabilir, ne kadar ayıklayabilirseniz o kadar ayıklayın, gerisi kalsın. Tavuk bagetlerini kemikten ayırmadan bıçakla kesikler atılmak suretiyle dilimleyin fakat parçalamayın. Bu işlemi baharat ete iyice işlesin diye yapıyoruz. Tavuk göğüs etini de takriben kibrit kutusu büyüklüğünde eşit parçalar halinde dilimleyin. Kanat için fazla birşeye gerek yok. Olduğu gibi birkaç çizik atın yeter.

- Tavukları güzelce yıkayıp, suyunun iyice süzülmesini sağlayın! Bu çok önemli. Geniş bir kevgirin içine atıp, altına küçük bir bulaşık leğeni koyabilirsiniz. Suyu iyice süzüldükten sonra tavukların içine sığabileceği derin bir kabın içine alın. Tencere olabilir, yada derin bir plastik kap olabilir, yahut hiçbiri yoksa büyük boy market poşetide olabilir. Yalnız iç içe 2 poşet yapın.

- Derin bir kabın içine aldığımız tavukların üzerine önde zeytin yağını ve sütü döküp 1-2 dakika güzelce tavuk etine yedirin. Tuzu en son olacak şekilde, yukarıda bulunan baharatları sırasıyla eklemeye başlayın.  Yukarıdaki sıralamada sarımsağı iyice ezmeyi unutmayın. Kuru soğanın da suyunu süzdükten sonra ekleyin. Galeta unu ve tuzu birbirine karıştırıp öyle ilave ederseniz homojen bir dağılım olur. Zerdeçal'ı fazla koymayın. Tavuğun tadını değiştirmesin diye kararında yazdım ölçüsünü. Eğer acılı olsun severim diyorsanız, kara biber ve pul biberi isteğe göre artırabilirsiniz ama size tavsiyem bu ölçülere mutlaka uyun. KFC, Popeye's gibi tavukçuların soslu tavuklarıyla kıyaslayın, puanınızı verin bakalım nasılmış ;)

- Bütün malzemeyi ve baharatları tavuk etine ilave ettikten sonra, çok iyi biçimde 5 dakikadan az olmayacak şekilde karıştırın. Ellerinizle iyice yoğura yoğura karıştırın. Tavsiyem ellerinize eldiven takın. Çünkü zerdeçal'ın mükemmel boyama özelliğinden dolayı tırnaklarınızı sarartıyor ve 4-5 gün çıkmıyor. O yüzden eldiveni tavsiye ederim. Bu karışımı yaptıktan sonra, yoğurma bittikten sonra, ağzını sıkı sıkı kapattığınız, hatta ve hatta ayrıca poşetin içine koyup ağzını da sıkı sıkı bağlayın. Hava almasın, hava çıkmasın. Bu karışımı buz dolabınızın alt bölmesinde 1 gün bekletin. Şayet ertesi gün tüketmeyecekseniz, bu karışımı 2 saat dışarda beklettikten sonra buzluğa da koyabilir daha sonra tüketebilirsiniz.

Pişirme işlemi

- Tavukları pişirmeden 1 saat önce dolaptan çıkarın, oda sıcaklığına gelsin. Daha sonra derin bir teflon tencereye yeni sıvı yağ doldurun. Yüksekliği 4 parmak olmalı! Neden yeni yağ? Çünkü eski kızartma yağındaki patates kokusu, yada köfte kokusu bu karışıma sinerse tadı bozulur. Bunu belirteyim.

- Yağ iyice kızdırıldıktan sonra tavuklar direkt olarak MISIR ununa bulanıp kızgın yağın içine atılır. Burada mısır unu kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Kızartırken tavukların yanmamasına dikkat edin. İlk kızarttığınız tavuğun bir kenarından çatalla batırarak kontrol edin. İçi yumuşak, dışı çıtır biçimde pişkinliğe kavuştuğunda kızgın yağın içinden çıkarıp yağını iyice süzdürün.

- Servis için tavukların ılık olmasını öneririm. Buz gibi olmasın ama çokta sıcak olmasın. Takriben 35-40 derece civarında yemek için idealdir.

Servis önerisi

- Güzel bir salatayla sunum yapabilirsiniz. Dilerseniz yanında bulgur veya pirinç pilavı da olabilir. İsterseniz önce güzel bir domates çorbası ve arkasından bu tarifi sunabilirsiniz.

Afiyet olsun

Not : Deneyen olursa 1-10 arasında puan vermesini rica ediyorum.



Çevrimdışı Y.E.P.

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 0
    • Puan +373/-7
    • Cinsiyet:Bay
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Bu tariften geçenki buluşmada bahsetmistin. Iyi oldu en kisa surede deneyecem. Puanımı buraraya yazarim


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Dene bakalım nasıl olacak.

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Bu tariften geçenki buluşmada bahsetmistin. Iyi oldu en kisa surede deneyecem. Puanımı buraraya yazarim


Çevrimdışı Hamit

  • FO-Süper üye
  • *
    • İleti: 2,414
    • Puan +210/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Marka: Ford
  • Model: Focus
  • Model Yılı: 2008
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG

Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
:) Fotoğraf çekmedim. Yapınca çekerim ;)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
resim atında ekrana ekmek bandıralım  :D


Çevrimdışı Hamit

  • FO-Süper üye
  • *
    • İleti: 2,414
    • Puan +210/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Marka: Ford
  • Model: Focus
  • Model Yılı: 2008
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
:) Fotoğraf çekmedim. Yapınca çekerim ;)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
resim atında ekrana ekmek bandıralım  :D
afiyet olsun başkanım


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Eyvallah. Yakın olsak sana da ikram ederdim :) Kargoda kötü olur. Hava sıcak. Bu taraflara gelecek olursan erkenden haber ver :)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
:) Fotoğraf çekmedim. Yapınca çekerim ;)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
resim atında ekrana ekmek bandıralım  :D
afiyet olsun başkanım


Çevrimdışı Y.E.P.

  • Yeni Üye
  • *
    • İleti: 0
    • Puan +373/-7
    • Cinsiyet:Bay
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
onunda çözümü var . pişirmeden soslu vaziyette pişirme poşetine koyum ağzını sıkıca bağla ve kargoya ver. Hamit adanadan teslim aldığında nar gibi kızarmış tavuk elinde olmuş olur..  :barbeku:

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Eyvallah. Yakın olsak sana da ikram ederdim :) Kargoda kötü olur. Hava sıcak. Bu taraflara gelecek olursan erkenden haber ver :)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
:) Fotoğraf çekmedim. Yapınca çekerim ;)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
resim atında ekrana ekmek bandıralım  :D
afiyet olsun başkanım


Çevrimdışı FO-Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 58,684
    • Puan +615/-17
    • Cinsiyet:Bay
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
hahhahahha :D olabilir :D nede olsa sıcaklık 60 dereceyi geçiyor :D

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
onunda çözümü var . pişirmeden soslu vaziyette pişirme poşetine koyum ağzını sıkıca bağla ve kargoya ver. Hamit adanadan teslim aldığında nar gibi kızarmış tavuk elinde olmuş olur..  :barbeku:

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Eyvallah. Yakın olsak sana da ikram ederdim :) Kargoda kötü olur. Hava sıcak. Bu taraflara gelecek olursan erkenden haber ver :)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
:) Fotoğraf çekmedim. Yapınca çekerim ;)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Kayıt Ol yada Giriş Yap
resim atında ekrana ekmek bandıralım  :D
afiyet olsun başkanım



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33