Malzemeler
2 adet tavuk but,
3 adet orta boy havuç
2 adet patates,
1 adet pırasa,
1 adet soğan,
1 cay bardağı tel şehriye,
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Su
Tavuğu tuzlu suda haşlayın. Birazcık haşlanınca havuçları yuvarlak daire şeklinde doğrayalım ve dahilerisine atalım. Tavuk tamamiyle haşlandığı an tencereden butlarımızı çıkartın ve kemiklerinden teker teker ayıralım. Ardından sebzelerimizin hepsini tenceremize atıyoruz. Sebzeler yumuşadığı vakit şehriyemizi üzerine ekleyelim. Şehriyeler tam anlamıyla piştiği vakit tavuk parçalarımzı tekrardan çorbamıza katalım. Karabiber ekleyelim ve 5 dakika bu biçimde kaynattıktan nihayetra çorbamızı sıcak bir biçimde servis yapalım. İsteyenler üzerine limon suyuda ekleyebilir. Afiyet bal şeker olsun.
Kaynak: Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir.
Kayıt Ol yada
Giriş Yap