Skoda Fabia'anın 1.2L, 3 silindirli motoru revize diye hatırlıyorum. Bir önceki versiyonu yetersiz gelince oynama yapılmıştı sanırım. 2001 modellerinde 54 hp olan motor gücü 2003'ten sonraki 1.2L motorlarda 64 hp'ye yükseltildi.
Araçla ilgili olarak; hantal bir yapıyla karşılaşmayı göze alın. İvmelenmesi oldukça uzun süren ve motor sesini rahatlıkla hissedeceğiniz bir model. 16 veya 17 saniyede 100km hıza ulaşabiliyor. 1.2L'lik motorlar sanıyorum 2007 yılına kadar var.
Fabia I olarak bilinir. 5 kapılı modelidir. 3 silindirli enlemesine pozisyonlu motor. Bagaj hacmi çok küçük, eğer büyük bir aileniz varsa ve uzun seyahatlere çıkıyorsanız 260 litrelik bagajı var. Ama şehir içinde çok ideal bir araç. Uzun yollarda fazla performans beklemeyin sizi üzebilir. Motor 12 valflidir. 3 silindir olduğu için silindir başına 4 sübap, 4x3=12V
Birde bu araçlarda nedendir bilmiyorum, arka frenler kampanalı sistem. Halbuki disk olmasını umut etmişimdir nedense

şehir içinde benzin tüketimi 8 litre / 100 km olarak yakıt tüketir. LPG'de bu rakam illaki düşer ama bunun yerine 4 silindirli en az 1.6L motoru olan bir araç tercih ederseniz sizi pişman etmez kanaatindeyim. Birde Fabia 1 Ton ağırlığında. Şayet alırsanız virajlara girerken 70 km'nin üzerindeki hızlar çok riskli.
Umarım size faydam olmuştur Ahmet bey. İyi günler.