Hafta sonu ailecek araç testine çıktık. Haftaya bir kaç test daha yapacağız...
Geçen hafta Ford Focus otomatik dizel araç kullandık.
Bu hafta Corolla yı test ettik. Advance 1,6 otomatik...
Araç gerçekten içi mekan bakımından çok geniş. Ayrıca arka tarafta şanzıman bloğunun bulunmaması çok geniş bir alan oluşturmuş.
Konsolun ön dizaynı gerçekten çok hoş. Eşimin çok hoşuna gitti. Ancak benim o kadar değil. Ben daha sportif iç kabinleri seviyorum.
Ancak bir aile arabasına göre yine de çok ciddiduruyor diyemem. Elinizin değdiği yerlerdeki materyaller kaliteli. Ancak kapı kollarının üzerindeki yumuşak süngerli kaplama elinizle az oynatınca kımıldaması çıkacak hissi veriyor.
Ben ilk kez Corolla ya bindim. Otomatik araçtaki şanzımanan değişme şekli dsg ve powershift lere göre kolay değişik görünmüyor. Bir neden düz yapmadıklarına aklım takıldı.
yokuş destek sistemini de çok kullanışlı bulmadım. Yokuşta frene basılı iken.. Biraz daha zorlayarak freni itinci yokuş destek sistemi devreye giriyor ve 3 saniye aracı tutuyor. Sonrasında araç arkaya kayabiliyor. Burası hoşuma gitmedi.
Yokuştan geri kalkarken yokuş destek sistemi çalışıyor.
Engebeli ve hendeklerin olduğu yolda sarsıntıları kabin içinde çok hissettim.
Arka görüş kamerası var park sensörü yok. Park sensörünü serviste 400 - 500 TL 'ye taktırabiliyormuşsunuz.
Bagaj genişliği de çok iyiydi..
İStediğim bazı özellikler ve yol tutuş ve yol sarsıntılarının araç içinde çok hissedilmemesini istediğim için
Focus'daki ısrarımız sürecek gibi.
Ancak geniş araç konusu eşimi aklında iken. Belki bir Jetta 1,4 DSG Comfortline denemeyi düşünüyoruz. Deneyimlerimi yazacağım..
iyi günler...
NOT: ARKADAŞLAR buradaki görüşlerimi bir fikir olması ve ayrıca sizden de bir şeyler öğrenmek adına yazıyorum. Hiç bir aracı kötülemek ya da yukarı çıkarmak işime gelmez. Hiç biri bana para vermiyor

)