• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

• Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Otomobil Karşılaştırmaları ve Otomobil Tavsiyeleri »
  • 70000 TL'ye kadar otomatik araba

70000 TL'ye kadar otomatik araba

demir · 14 · 6371
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1   Aşağı git

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı demir

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Abdullah Demir
  • Marka: Opel
  • Model: Corsa
  • Model Yılı: 2012
  • Yakıt Tipi: Benzin
70000 TL'ye kadar otomatik araba
: 02 Ağustos 2015, 23:33
Merhaba,

Önceden iki kişiydik. Opel Corsa bize yetiyordu. Ancak çocuğumuz olduktan sonra aracımızı büyütmek istedik. Eşim sadece otomatik kullanabiliyor. Bir tane oğlumuz var. İŞte onun arabası, eşyaları falan derken... Aracı genelde şehir içinde kullanıyoruz. İşte sened bir kez günüy bir kez de kendi memleketime gitmek için ortalama gidiş dönüş 2000 km yapabiliriz. bu nedenle çok km yapmayacağımız için dizel düşünmedik. 2015 in ilk 6 ayında 2000 km yaptı araç. Genelde böyle... Tatilde de araçla gideceğiz. Çünkü uçakla gitmek yerine arabayı düşünüyoruz. Hem geze geze hem daha çocuktan dolayı, hem de gittiğimiz yerde araca da ihtiyacımız olacak.

Bu nedenle 70.000 tl ye kadar. tabi.. bir kaç bin yukarı olabilir :)))

araç tavsiyesi soracaktım..

Bizim aklımızda Ford Focus var. 1.6 benzin otomatik vites.. Bu aracı titanum mi alsak yoksa style otomatik yeter mi?

Yoksa Corola, Jetta seçeneklerine mi baksak ??

Siz ne dersiniz???

Çevrimdışı demir

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Ynt: 70000 TL'ye kadar otomatik araba
Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2015, 00:03
arkadaş orada civic ve jetta arasında kaldığı için jetta dedim..

şu an benim gidişat Focus görünüyor

Çevrimdışı User19

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +45/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Mustafa N. Can
  • Marka: Hyundai
  • Model: Accent Milenyum
  • Model Yılı: 2003
Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2015, 00:15
Benzinlide kesin karar kıldıysanız Jetta'ya bakmayın... Turbo motorlarla uğraşmanın manası yok. Corolla bana göre tipsiz bir kasa, yoksa motoru felan iyidir.
C-max B-max gibi araçlar için ne düşünüyorsunuz? Aile için biçilmiş kaftan sanki bu araçlar... Çocuklarla da rahat olacaktır bütçeniz de el veriyor... İyi olmaz mı?
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap
Merhaba,

Önceden iki kişiydik. Opel Corsa bize yetiyordu. Ancak çocuğumuz olduktan sonra aracımızı büyütmek istedik. Eşim sadece otomatik kullanabiliyor. Bir tane oğlumuz var. İŞte onun arabası, eşyaları falan derken... Aracı genelde şehir içinde kullanıyoruz. İşte sened bir kez günüy bir kez de kendi memleketime gitmek için ortalama gidiş dönüş 2000 km yapabiliriz. bu nedenle çok km yapmayacağımız için dizel düşünmedik. 2015 in ilk 6 ayında 2000 km yaptı araç. Genelde böyle... Tatilde de araçla gideceğiz. Çünkü uçakla gitmek yerine arabayı düşünüyoruz. Hem geze geze hem daha çocuktan dolayı, hem de gittiğimiz yerde araca da ihtiyacımız olacak.

Bizim aklımızda Ford Focus var. 1.6 benzin otomatik vites.. Bu aracı titanum mi alsak yoksa style otomatik yeter mi?

Siz ne dersiniz???

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2015, 00:57
Allah bağışlasın. Focus iyi arabadır. Donanımlarını bilmiyorum ama ben 1.6 dizel manüel titanium kullandım donanım seviyesi yeterliydi. Bunlara ek olarak corolla ve jetta passatta iyidir. Aynı şekilde astralarda.  Burda önemli olan sizin istedikleriniz. Japon alman olsun yada ne biliyim yakıt tüketimi yedek parça konfor yada genelini işinde barındıran bi model. Octavia ya ne dersiniz ? Bagajda üzerine tanımam.

Sahibinden daha akıllı Zenfone5 ile gönderdi.

Otomobil Terimleri Sözlüğü
https://www.otomobilsozlugu.com

Çevrimdışı demir

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2015, 07:02
Benzinlide kesin karar kıldıysanız Jetta'ya bakmayın... Turbo motorlarla uğraşmanın manası yok. Corolla bana göre tipsiz bir kasa, yoksa motoru felan iyidir.
C-max B-max gibi araçlar için ne düşünüyorsunuz? Aile için biçilmiş kaftan sanki bu araçlar... Çocuklarla da rahat olacaktır bütçeniz de el veriyor... İyi olmaz mı?
Merhaba,

Siz ne dersiniz???

yanıtınız için çok teşekkür ederim...

çok iyi yakaladınız..

Aslında Ford a öyle yakınlaştık. C MAX'i çok istiyorduk.

TÜYAP Otofuarından  C Max ve Bmax'e baktık. Orada C Max'i çok beğenmiştik.

Bmax'in ölçülerinin corsa'dan daha büyük olmadığını gördük. Yani tavanı biraz yüksek ve bagajda öyle..
Ancak C-Max gerçekten geniş aile için çok iyi bir araç. ancak onda da otomatik deyince Trend'de 79000 e, Titanium'da 85000'e çıkıyor. Titanum paketinde cam tavan, falan da derseniz 90000 i buluyor. Araba evet çok iyi.. bagaj kapağının elini doluyken açılmasından arka tarnafta çocuklar için iyi bir yaşam alanı oluşturması ...vb. çok iyi. ANcak biz o rakama çıkmak istemedik.

Eşimle aynı markanın sedan arabası focus'a yöneldik. durum böyle gelişti. şimdilik bizde de 1 bebek var. Hani 2-3 çocuk olunca ki.. O zaman sanırım ya C Max.. Ya da o rakama (titanium otomatik ve cam tavanlı 90000)  bir Kuga ya da Tiguen olur gibi... :)

Çevrimdışı demir

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2015, 07:28
Allah bağışlasın. Focus iyi arabadır. Donanımlarını bilmiyorum ama ben 1.6 dizel manüel titanium kullandım donanım seviyesi yeterliydi. Bunlara ek olarak corolla ve jetta passatta iyidir. Aynı şekilde astralarda.  Burda önemli olan sizin istedikleriniz. Japon alman olsun yada ne biliyim yakıt tüketimi yedek parça konfor yada genelini işinde barındıran bi model. Octavia ya ne dersiniz ? Bagajda üzerine tanımam.

Yanıt için çok teşekkürler...

tabii ki yakıt tüketimi önemli, yedek parça ve servise girdiğinde çıkaracağı masraf ve arıza sıklıkları...  Bu amaçla burada fikirlerinizi almak istedim.

Yani Jetta geniş bir araba. Sonuçta aie olunca genişlik isteniyor. Ancak araç bana çok makam arabası gibi durdu :)  Ancak motor küçük olduğu için daha az bir farkla az yakıyor. ORtalama jetta için 6, focus için 6,3 sanırım..

bir de VW'nin ACT teknolojisini sadece golf ve passat'da kullanması. Bu aracı bana VW'nin kendi ana araç grubunda görmediği gibi geliyor. hani firmanın üzerine düşmediği bir aracı almak duygusal olarak iyi hissettirmiyor. ACT yi okudum. Güzel bir teknoloji ancak hiç bir Jetta'Da yok..  olsa alır olmak değil ancak hani firmanın aracı donatması açısından yaklaşımı çok farklı duruyor. Bunlar kafamı karıştırdı. Bir de Brezilya üretimi iyi değil diyenler ve turbo ile uğraşma diyenler aldı gitti :) Sanırım bunlardan dolayı jetta yı düşünmedik. ama doğru mu yaptık diye düşünmüyor da değilim.

Corolla için buradaki bir arkadaşın yazdığı tam da düşündüklerimi gösterdi. Öncelikle aracın yeni kasasını çok görüyorum. Geniş bir araç. Bir arkadaşımla küçük bir kaza atlattık. Araç corolla idi. Aracın yola çok iyi tutunamadığın gördüm. Bu da bir anlamda emniyet kriteri. Bu nedenle Corolla az bir uzak kaldığımız nokta oldu.

Astra için de yakın bir arkadaşım 2016 'da kasa değiştireceği için düşünmemem konusunda ısrarlıydı. AYrıca yine turbo motor meselesini de başka bir arkadaşım belirtmişti.

Octavia için de.. Evet düşündük. Station Wagon unu bile düşündük. Bayii aradık. genelde müşterilerin az yakıyor diye 1,2 tercih ettiğini 1,4 TSI DSG nin bulunmadığını söyledi. Ayrıca 1,4 TSI ve DSG 80 bine ulaşıyor ki. O da o seviyelere çıkmak istemediğim bir rakam.  Şimdi DSG bakınca Octavia'da 68 binve 70 binlik 1.2 seçenek var. Ben bun araçla memlekete ve tatile gideceğim ve otobana çıkacağım için.. Hani uzun yol için 1.2 motoru turbo da olsa düşünmedim. Bizim küçük Corsa'da da 1,2
 motor var. Uzun yol deneyimlerimiz hiç iyi olmadı. :(

Yanıt için teşekkürler tekrar...

Çevrimdışı User19

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +45/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Mustafa N. Can
  • Marka: Hyundai
  • Model: Accent Milenyum
  • Model Yılı: 2003
Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2015, 07:44
Focus güzel araç... Alırsanız pişman olmazsınız... Fakat almadan önce Focus'u birde Hyundai Elantra'yı test etmenizi tavsiye ederim. Elantra Focus'dan daha geniş... Bagaj hacmi felan daha iyi. Ama otomatik şanzımanı nasıldır hiç bilgim yok... Hyundai'ye karşı önyargınız yoksa bir bakın. Bizde Fuarda elantra'yı çok beğenmiştik...
Merhaba,

Siz ne dersiniz???

yanıtınız için çok teşekkür ederim...

çok iyi yakaladınız..

Aslında Ford a öyle yakınlaştık. C MAX'i çok istiyorduk.

TÜYAP Otofuarından  C Max ve Bmax'e baktık. Orada C Max'i çok beğenmiştik.

Bmax'in ölçülerinin corsa'dan daha büyük olmadığını gördük. Yani tavanı biraz yüksek ve bagajda öyle..
Ancak C-Max gerçekten geniş aile için çok iyi bir araç. ancak onda da otomatik deyince Trend'de 79000 e, Titanium'da 85000'e çıkıyor. Titanum paketinde cam tavan, falan da derseniz 90000 i buluyor. Araba evet çok iyi.. bagaj kapağının elini doluyken açılmasından arka tarnafta çocuklar için iyi bir yaşam alanı oluşturması ...vb. çok iyi. ANcak biz o rakama çıkmak istemedik.

Eşimle aynı markanın sedan arabası focus'a yöneldik. durum böyle gelişti. şimdilik bizde de 1 bebek var. Hani 2-3 çocuk olunca ki.. O zaman sanırım ya C Max.. Ya da o rakama (titanium otomatik ve cam tavanlı 90000)  bir Kuga ya da Tiguen olur gibi... :)

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2015, 10:41
Doğru diyorsunuz. Octavia pahalı bir araç. Corollada israrcı değilim. Isınamadım bende. Altarnatif olarak sundum.

Otomobil Terimleri Sözlüğü
https://www.otomobilsozlugu.com

Çevrimdışı demir

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2015, 14:45
Doğru diyorsunuz. Octavia pahalı bir araç. Corollada israrcı değilim. Isınamadım bende. Altarnatif olarak sundum.

teşekkür ederim...

Çevrimdışı demir

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #9 : 09 Ağustos 2015, 17:43
Hafta sonu ailecek araç testine çıktık. Haftaya bir kaç test daha yapacağız...

Geçen hafta Ford Focus otomatik dizel araç kullandık.

Bu hafta Corolla yı test ettik. Advance 1,6 otomatik...

Araç gerçekten içi mekan bakımından çok geniş. Ayrıca arka tarafta  şanzıman bloğunun bulunmaması çok geniş bir alan oluşturmuş.

Konsolun ön dizaynı gerçekten çok hoş. Eşimin çok hoşuna gitti. Ancak benim o kadar değil. Ben daha sportif iç kabinleri seviyorum.

Ancak bir aile arabasına göre yine de çok ciddiduruyor diyemem. Elinizin değdiği yerlerdeki materyaller kaliteli. Ancak kapı kollarının üzerindeki yumuşak süngerli kaplama elinizle az oynatınca kımıldaması çıkacak hissi veriyor.

Ben ilk kez Corolla ya bindim. Otomatik araçtaki şanzımanan değişme şekli dsg ve powershift lere göre kolay değişik görünmüyor. Bir neden düz yapmadıklarına aklım takıldı.

yokuş destek sistemini de çok kullanışlı bulmadım. Yokuşta frene basılı iken.. Biraz daha zorlayarak freni itinci yokuş destek sistemi devreye giriyor ve 3 saniye aracı tutuyor. Sonrasında araç arkaya kayabiliyor. Burası hoşuma gitmedi.

Yokuştan geri kalkarken yokuş destek sistemi çalışıyor.

Engebeli ve hendeklerin olduğu yolda sarsıntıları kabin içinde çok hissettim.

Arka görüş kamerası var park sensörü yok. Park sensörünü serviste 400 - 500 TL 'ye taktırabiliyormuşsunuz.

Bagaj genişliği de çok iyiydi..

İStediğim bazı özellikler ve yol tutuş ve yol sarsıntılarının araç içinde çok hissedilmemesini istediğim için

Focus'daki ısrarımız sürecek gibi.

Ancak geniş araç konusu eşimi aklında iken. Belki bir Jetta 1,4 DSG Comfortline denemeyi düşünüyoruz. Deneyimlerimi yazacağım..

iyi günler...

NOT: ARKADAŞLAR  buradaki görüşlerimi bir fikir olması ve ayrıca sizden de bir şeyler öğrenmek adına yazıyorum. Hiç bir aracı kötülemek ya da yukarı çıkarmak işime gelmez. Hiç biri bana para vermiyor :)))

Çevrimdışı sinan__

• FO-Muhteşem Üye
  • *
    • Puan +44/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Sinan
  • Marka: Renault
  • Model: Megane
  • Model Yılı: 2007
Yanıtla #10 : 09 Ağustos 2015, 19:02
İkinci el düşünürseniz Renault scenic öneririm. Geniş bir aile aracı.
Ömrünün baharında bir Makine Mühendisi.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2015, 10:00
Audi A6 2L
2008 Model

Mercedes-Benz E200 Kompressor Avangarde 2005 Model

BMW 735 iL 2004 Model

Mazda 3 1.5L 2014 Model

Opel insignia 1.6L 2014 Model

Çevrimdışı demir

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #12 : 10 Ağustos 2015, 16:11
çok teşekkür ederim....

Scenic ilk düşündüğüm araçlar arasındaydı. C  -Max , Verso gibi araçlara da baktım. Ancak sıfırını fiyat yüzünden düşünmedim.

Ayrıca tek çocuk olduğu için o kadar büyük aracı çok gerekli görmedim..

Yani 3-4 çocuğa çıkarsak  :ciglik: :ciglik: :D :D :D ozaman ihtiyaç olur.

birde ilnklere baktım.. Yarı otomatik.. Tam olaydı...

Yarı otomatik'le yoşuklarda bayağı sıkıntı yaşamıştık...

öneri linkler ve tavsiyeler için teşekkür ederim...

İkinci el düşünürseniz Renault scenic öneririm. Geniş bir aile aracı.

Çevrimdışı demir

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #13 : 10 Ağustos 2015, 16:15
şimdi vallahi tam bir kişisel tercih..

2008 model Audi taş gibi araba diyesi geliyor insanın.. ANcak dizel araçlarda motor ömrü ne kadar?

Bunu pek bilmiyorum. kafamda 250 bin rakamı var. ANcak yanlış da olabilir.. Audi ya bakıyorum bayağı da kilometresi var. Kaza kaydı var.

2004 model BMW yi de yaştan dolayı bilemedim..

Ancak Mazda 3 gerçekten Focus ile benzer özelliklerde bir araç. Ancak onun yol tutuşu ve şimdi hatırlayamadığım sebeplerden elemiştim.. Belki bir test sürüşü denesem... Dizaynı harıka.. Çok sportif...

Opel insignia için güzel araç... Ama ona da biraz daha bakmam gerek.: Yakıt tüketimi falan..

Bir de ikinci el konusunda.. Nedense.. Satıcı allem eder kallem eder kötü şeyi bana satar korkusu var. O nedenle 0 araca yöneldim. Çok teknik detaylardan anlamıyorum  :-\

Önerileri daha detaylı inceleyeceğim.. Şimdi gün içi kısa baktım..

Çok teşekkür ederim...

Audi A6 2L
2008 Model

Mercedes-Benz E200 Kompressor Avangarde 2005 Model

BMW 735 iL 2004 Model

Mazda 3 1.5L 2014 Model

Opel insignia 1.6L 2014 Model

• Yazdır
Sayfa: 1   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Otomobil Karşılaştırmaları ve Otomobil Tavsiyeleri »
  • 70000 TL'ye kadar otomatik araba

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.208 saniyede 34 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?