• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

• Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Forumotomobil »
  • Tanışma Bölümü »
  • Selamun Aleyküm Arkadaşlar

Selamun Aleyküm Arkadaşlar

fas34 · 20 · 6223
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1 2   Aşağı git

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Ynt: Selamun Aleyküm Arkadaşlar
Yanıtla #15 : 23 Ekim 2014, 14:53
Malesef bu araç seçimi konusunda forumda birçok yerde farklı farklı konular altında bunu işledik. Malesef bizim milletten aracın özellikleri ve sağlamlığından çok, emmi, dayı vakti zamanında kullanmış. Bende bundan alacağım zihniyetiyle hareket edildiği için, resmen intihar makinelerine dünya kadar paralar dökülmekte. En bariz örneklerden biride bu sanırım.

Peki Nexia'nın 2. el piyasası şu anda nedir? Kaça satılır kaça alınır?

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap
Nede olsa eski toprak. Bugün çok daha vasat ve eski model araçlara dünyanın parası verilip risklerle dolu yolculuklar yaparken, daewoo tercih sebebi olmalı bence. Yalnız bagaj harbiden geniş. Eğer senin arabada simit depo varsa daha da kullanışlı bir bagaja sahiptir eminim

o konuda size kesinlikle katılıyorum. amacım hiçbir aracı kötülemek değil fakat sizin de dediğiniz gibi hiçbir ekstra güvenlik önlemi olmayan araçlar çok daha yüksek fiyata peynir-ekmek gibi satılırken bu tip araçların alıcısı pek olmuyor. evet lpg tankım simit ve çok büyük bir bagaj hacmine sahip bir araç. bu da özellikle çocuklu aileler için (bebek arabası v.s.) kullanım açısından baktığımda ideal bir araç olduğuna inanıyorum. fotoğraflarını yükleyecektim, boyutları büyük olduğu için yükleyemedim ayarlayıp tekrar deneyeceğim.

Çevrimdışı fas34

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +3/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Ferhat Çalışkan
  • Marka: Daewoo
  • Model: Nexia 1.5 GLX 16v
  • Model Yılı: 1997
Yanıtla #16 : 23 Ekim 2014, 15:01
Malesef bu araç seçimi konusunda forumda birçok yerde farklı farklı konular altında bunu işledik. Malesef bizim milletten aracın özellikleri ve sağlamlığından çok, emmi, dayı vakti zamanında kullanmış. Bende bundan alacağım zihniyetiyle hareket edildiği için, resmen intihar makinelerine dünya kadar paralar dökülmekte. En bariz örneklerden biride bu sanırım.

Nede olsa eski toprak. Bugün çok daha vasat ve eski model araçlara dünyanın parası verilip risklerle dolu yolculuklar yaparken, daewoo tercih sebebi olmalı bence. Yalnız bagaj harbiden geniş. Eğer senin arabada simit depo varsa daha da kullanışlı bir bagaja sahiptir eminim

o konuda size kesinlikle katılıyorum. amacım hiçbir aracı kötülemek değil fakat sizin de dediğiniz gibi hiçbir ekstra güvenlik önlemi olmayan araçlar çok daha yüksek fiyata peynir-ekmek gibi satılırken bu tip araçların alıcısı pek olmuyor. evet lpg tankım simit ve çok büyük bir bagaj hacmine sahip bir araç. bu da özellikle çocuklu aileler için (bebek arabası v.s.) kullanım açısından baktığımda ideal bir araç olduğuna inanıyorum. fotoğraflarını yükleyecektim, boyutları büyük olduğu için yükleyemedim ayarlayıp tekrar deneyeceğim.

aynen dediğiniz gibi araç alınırken özelliklerinden çok bilinirliğine bakılıyor. biraz da sıfır alınacağı zaman bilinen tercih edildiğinden ikinci el piyasası da bunun üzerine şekilleniyor.
internet sitelerine baktığınız zaman 6.000-12.000 TL arasında fiyat isteniyor. ben aracı yıllardır tanıdığım birinden aldığım için pek araştırmadım alırken. -bana bu arabayı satar mısın?- diyerek aldım. bu tip arabaları alacakların öncelikle şunu göz önünde bulundurması gerek diye düşünüyorum. - ben bu arabayı satmayacağım.-
daha çok tercih edilen araçlar alındığında bir yatırım aracı olarak görünebilir fakat bu araçlar öyle değildir.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #17 : 23 Ekim 2014, 15:24
Valla şuna güldüm yalan yok "ben bu arabayı satmayacağım" :D yahu bizim millet daha almadan, sende dikkat ettiysen araç tavsiyesi bölümünde, hemen satılır mı diye soruyorlar :D güzel tespit :D

Zaten satma fikri ile araba aldığımızdan, birazda bu durumdan dolayı piyasada odunlaşmış araçlara yöneliyoruz belki de. Buna en iyi marka örneği Renault Toros veya Renault 12'dir :) hala piyasası canlıdır :D sebebi taşa toprağa vur gık demez, elektronik değil eski teknolji olduğu için evin bahçesinde motoru kendin indir :) şimdi Renault konusunu bizim Hüseyin Kuzucu'dan dinle :) Satana kadar göbeği çatladı... Bir daha sıfırına bile binmez. Yani kıstaslar öyle absürt ki, elma ile armutu kıyaslamak gibi.

1999 model broadway için adam 12.000 - 14.000 TL isteme cesaretine sahip ve ayağını direye direye 14.000 e sayıyor ama 2009 Model Chery Alia Çin malı Abs var, sunroof var, Airbag var, klima var 15.000 TL'ye satamıyor göbeği çatlıyor... Neden? Emmim zamanında yoktu bu araba. Hemde Çin malı. Bir halta yaramaz fikri var.

Yani paraya kıyıp, 99 broadway ile 2009 Chery Alia'yı kafa kafaya vurup test edesi geliyor insanın :D Arada 10 yaş fark var ve hala metal yorgunluğu başlamış bir Broadway'de ısrar eden var... Bunu da anlayamıyor insan.

aynen dediğiniz gibi araç alınırken özelliklerinden çok bilinirliğine bakılıyor. biraz da sıfır alınacağı zaman bilinen tercih edildiğinden ikinci el piyasası da bunun üzerine şekilleniyor.
internet sitelerine baktığınız zaman 6.000-12.000 TL arasında fiyat isteniyor. ben aracı yıllardır tanıdığım birinden aldığım için pek araştırmadım alırken. -bana bu arabayı satar mısın?- diyerek aldım. bu tip arabaları alacakların öncelikle şunu göz önünde bulundurması gerek diye düşünüyorum. - ben bu arabayı satmayacağım.-
daha çok tercih edilen araçlar alındığında bir yatırım aracı olarak görünebilir fakat bu araçlar öyle değildir.

Çevrimdışı fas34

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +3/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Ferhat Çalışkan
  • Marka: Daewoo
  • Model: Nexia 1.5 GLX 16v
  • Model Yılı: 1997
Yanıtla #18 : 23 Ekim 2014, 15:55
Valla şuna güldüm yalan yok "ben bu arabayı satmayacağım" :D yahu bizim millet daha almadan, sende dikkat ettiysen araç tavsiyesi bölümünde, hemen satılır mı diye soruyorlar :D güzel tespit :D

Zaten satma fikri ile araba aldığımızdan, birazda bu durumdan dolayı piyasada odunlaşmış araçlara yöneliyoruz belki de. Buna en iyi marka örneği Renault Toros veya Renault 12'dir :) hala piyasası canlıdır :D sebebi taşa toprağa vur gık demez, elektronik değil eski teknolji olduğu için evin bahçesinde motoru kendin indir :) şimdi Renault konusunu bizim Hüseyin Kuzucu'dan dinle :) Satana kadar göbeği çatladı... Bir daha sıfırına bile binmez. Yani kıstaslar öyle absürt ki, elma ile armutu kıyaslamak gibi.

1999 model broadway için adam 12.000 - 14.000 TL isteme cesaretine sahip ve ayağını direye direye 14.000 e sayıyor ama 2009 Model Chery Alia Çin malı Abs var, sunroof var, Airbag var, klima var 15.000 TL'ye satamıyor göbeği çatlıyor... Neden? Emmim zamanında yoktu bu araba. Hemde Çin malı. Bir halta yaramaz fikri var.

Yani paraya kıyıp, 99 broadway ile 2009 Chery Alia'yı kafa kafaya vurup test edesi geliyor insanın :D Arada 10 yaş fark var ve hala metal yorgunluğu başlamış bir Broadway'de ısrar eden var... Bunu da anlayamıyor insan.

renault'u satarken ben de epey sıkıntı yaşadım araç spring'ti. broadway olsaydı çok daha rahat satılırdı. ülkemizdeki şartlar ne yazık ki böyle. benim o dönem spring'i aldığım fiyata şu an kullandığım aracı alan kişi almıştı arabasını. biraz masraf yapıp yaklaşık iki sene kullandı ve arabayı ben aldım.
şöyle de bir örnek vereyim. bir gün oto pazarına gittim iki araç yanyana duruyordu. birisi 1997 model toyota corolla, bir diğeri 2007 model toyota corona idi ve ikisine de yazılan fiyat 15.000 TL idi.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #19 : 23 Ekim 2014, 16:05
 :siritan: :siritan: :siritan: :siritan: :siritan: :siritan: hahahahhahahahahahh :D :D komedi yahu

• Yazdır
Sayfa: 1 2   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Forumotomobil »
  • Tanışma Bölümü »
  • Selamun Aleyküm Arkadaşlar

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.169 saniyede 34 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?