Forum Otomobil, Otomobil Forumu
Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı => Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler => Konuyu başlatan: vondas - 26 Haziran 2015, 20:44
-
Merhaba, herkese iyi forumlar. Arabam ile ilgili bir sıkıntım var ve yardımlarınızı bekliyorum, aynı modele sahip diğer araç sahiplerine de yardımcı olacaktır.
Aracım 2014, opel corsa 1.2 benzinli manuel.
Tork kaç bilmiyorum ancak aynı modelin ilanlarında 115 nm tork yazmakta. Sıkıntım şu:
Araç yokuş yukarı çıkarken aşırı zorlanıyor ve hız düşürüyor. Örneğin otobanda 3. vitese geçirmezsem yokuşu resmen çıkamıyorum. ( çok dik değil normal bir yokuş ) Ayrıca araba aşırı benzin tüketmekteydi. ( km başına 40-42 kuruş, şuanki benzin fiyatı ile şehir içi ) ben de tüp taktırdım. Tüp performansı değiştirmedi ancak yakıt tasarrufu olarak bizi rahat ettirdi.
Yani toparlayacak olursam araç hem çok yakıyor, hem de torku çok düşük. Hızlanamıyor. Yokuş çıkamıyor resmen. Yakıt olarak artık kafam rahat, ancak tork için yapabileceğim bir şey var mı? Neler yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
1. çözüm olarak tekerleği küçültmek söylendi. Ayrıca arabayı satmayı da düşünmüyorum. Performans haricinde konfor, yol tutuşu ve teknoloji olarak çok memnunum.
Ek: Arabada turbo olmadığı için yazılım da attıramıyoruz. Şimdiden teşekkürler.
-
Araç kaç km'de?
-
Araç kaç km'de?
Araç 7000 km. Sıfır sayılır yani, aldığımızdan beri böyle..
-
Beygir, ağırlık, aktarma organları (debriyaj & şanzuvan) bakım vs.. bunlarda performans etkiler..
-
Araç kaç km'de?
Araç 7000 km. Sıfır sayılır yani, aldığımızdan beri böyle..
Rodajı nasıl yaptınız? Rodaja gerek yok diyenlere bakmayın. Rodaj yapıldı mı? Yapılmadı mı?
-
Beygir, ağırlık, aktarma organları, bakım vs.. bunlarda performans etkiler..
Beygir 70 civarı ve ağırlık 1100 kg olması gerekiyor. Ruhsat şuan yanımda değil ancak küsüratları var sadece bu sayılardan farklı olarak.
Arabalar hakkında bilgim aşırı yüksek değil açıkçası, o yüzden foruma gelip sizlere sormak istedim. Çözüm olarak neler yapabilirim?
-
Araç kaç km'de?
Araç 7000 km. Sıfır sayılır yani, aldığımızdan beri böyle..
Rodajı nasıl yaptınız? Rodaja gerek yok diyenlere bakmayın. Rodaj yapıldı mı? Yapılmadı mı?
Rodaj olarak kendim max. hıza çıkabildiğim ( yokuş aşağı ) 180 km gördüm ve aldığım ilk gün ve bir kaç kere daha bunu yaptım. Ayrıca yüksek devir de kullanarak arabayı açmayı denedim, motordan performans pek görmeyince biraz zorladım yani.
-
Yapacak bir şey yok sanırım.. Tekerleği küçültmek nasıl olur fikri olan var mı?
-
Bir de arabaya turbo taktırsam nasıl olur?
-
Tekerleri küçültme derim ve turbo masraflı olmasın ?
-
Yapacak bir şey yok sanırım.. Tekerleği küçültmek nasıl olur fikri olan var mı?
Anladım, rodaj tamam diyorsan, şunu söylermisin, lpg yi garantili mi taktirdin? Yani arabanin garantisi devam ediyormu?
Zenfone5 ile Tapatalk kullanarak gönderildi.
-
Kardeş, tanışma mesajını tanışma konusuna açarsan iyi olur, seni kisaca taniyalim.
Şimdi, arabanın garantisi devam ediyorsa, yetkili servise götürüp silindir kompresyon testi ve performans testi yaptır. En güvenilir sonuç böyle ortaya çıkar. Kullanım tarzıda önemli, yakıt tüketimini etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Şayet motorda sıkıntı varsa bunu garanti kapsamından faydalanarak yaptırmaya çalışın.
Zenfone5 ile Tapatalk kullanarak gönderildi.