Bugun uyandigimda gozumun onunde sutlac kaseleri ucusuyordu...
Ve hemen mutfaga daldim. Iftara kadar ancak soguyup kendine gelebilecegini tahmin ettigim sutlac icin.
Uzun zamandr denemeyi istedigim fakat bir turlu yapmadgim damla sakizli tarifden denemek istedim..
Damla sakiizm olmadigi icin google dan arastirdim bildiginiz falim sakiziylada yapildigini gorunce oldukcasevindim
Malzemelermiz:
Bir litre sut
Bir cay bardagi pirinc
Iki yemek kasigi pirinc unu (burda pirinc unu olmadigindan mikserle un haline getirdim pirinci )
Bir bucuk bardak seker.. (nutella bardaklari iyidir olcu olarak.. tabi damak zevkine gore azaltip cogaltabilirsiniz sekeri.)
Yapilisi:
Pirinci suyunu cekene kadar pisirin.
Ustune sutu ekleyin.
Kaynamasina yakin, bir tasin icine yarim bardak suyla karistirdiginiz pirinc ununa ilik sutten ekleyip karistirin. Ve bu karisimi tencereye bosaltin..
Sekerimizide katip on dakikaya yakin kaynatin.. tum bunlari yaparken tencerenin dibine tutmamasi icin tahta kasikla islem boyunca karistirin..
Ve altini kapatip ister birer kisilik kaselere ister buyuk cam bir kaseye dokun.. sogudukdan sonra buz dolabina koyun.. arzuya gore ustune tarcin findik ceviz vs. Ekleyebilirsiniz..
Ve en zor yani...Iftarda buz gibi sutlac yemenin hayaliyle vakit oldurmeye calisin .
Afiyet seker,ve loplop et olsun
(Vanilyada katiyorum arzu eden seven varsa vanilya cok yakisiyor. Ve unuttugum bir sey daha. Iki tane falim sakizini minik parcalara ayirip sutun icine katin. Sut kaynadiginda tamamen eriyecektir..)