Yahu böyle tatlı ismi mi olur?
Hostes Memesi TatlısıAlıştığımız ilginç tatlılar vardı, dilber dudağı, hanım göbeği, vezir parmağı vs. vs.
İşte bu da
Hostes Memesi Tatlısı(Cehaletimi mazur görün ben ilk kez duyuyorum)
NOT : Tarif alıntıdır
MALZEMELER:
1 Su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 Su bardağı irmik
3 Su bardağı şeker
1 Portakal kabuğu rendesi
4 Su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
1 Küçük kase tane fındık
Tarçın
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve muhallebi pişirir gibi pişirelim. Piştikten sonra içini sudan geçirdiğimiz (kolay çıkması için) Türk kahvesi fincanlarının içine koyalım. Buz dolabında 1-2 saat soğutalım. Soğuyan fincanlarımızı servis tabağımıza ters çevirelim (kolayca çıkıyor). Üzerine tarçın serpip fındık yerleştirelim. Soğukken servis edelim. Afiyet olsun;)