MALZEMELER1 paket Kalem (Penne) makarna
3 yumurta
1 su bardagi lor/beyaz peynir
1 su bardagi kasar peyniri, rendelenmis
1 su bardagi sut
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kekik
1 cay kasigi pul biber (istege bagli)
½ su bardagi maydanoz, ince dogranmis (istege bagli)
1 tatli kasigi tuz
YAPILIŞIKalem makarnayi paketin uzerindeki talimatlara gore tuzlu suda yaklasik 8-10 dakika haslayin.
Suyunu suzun ve soguk su altindan gecirin.
Genis bir kasede yumurtalari cirpin.
Kasar peynirin yarisini ( ½ su bardagi) en sonunda uzerine koymak uzere ayirin.
Geri kalan butun malzemeleri cirptiginiz yumurta ile karistirin.
Bu karisimi haslanmis makarnaya ilave edin.
Nazikce harmanlayin ve yaglanmis borcam ya da firin tepsisine bosaltin.
Ayirdiginiz kasar peyniri uzerine serpin.
Onceden isitilmis 200 C (400 F) firinda uzeri kizarana dek yaklasik 30-40 dakika pisirin.
Sicak servis yapin.AFIYET OLSUN