Milföy ile kolay tariflere devam nefis bir lezzet farklı bir alternatif olan milföy hamuru ile tost yapabileceğinizi biliyor muydunuz ? Malzemeler
2 adet kare yaprak milföy hamuru
2 dilim kaşar peyniri işlenmiş et ürünleri (sucuk, salam gibi) ben kullanmadım
Yapılışı
Milföy hamurunu dondurucudan çıkarıp donun çözülmesi için oda sıcaklığında yaklaşık 10 dakika bekletin, donunun çözüldüğüne tamamen emin olduğunuzda hamurun zaten çok yumuşak ve kolayca yamulabilir olduğunu göreceksiniz.
Tost makinesini ısıtın, milföy hamurunu 5 dakika kadar pişirin, kontrol edin, kapağını açtığında milföy hamurunun kabardığını göreceksiniz, kabarıklığı gecene kadar 1-2 dakika daha pişirip, milföy hamurlarını kenara alın,
İçine kullanacağınız sucuk salam gibi ürünler varsa 1-2 dakika tost makinesine dizerek pişirin, milföy hamurlarını tekrar tost makinesine içine koyup şarküteri ürünlerini dizip üzerine kaşar peyniri koyup ikinci yaprağı üzerine kapatın.
sadece kaşarlı veya beyaz peynirli yapacaksanız kaşarı koyup tost gibi pişirebilirsiniz, İlk sıcaklığı hafif geçsin çünkü çok sıcak olabilir, çay yanında dilimleyerek üçgen şekilde veya bütün olarak servis edebilirsiniz,
Püf noktası ; milföy hamuru oldukça yağlı bir hamur olduğundan içine üzerine yağ sürmeyin, Özellikle öğrenciler ve bekarlara vermiş olduğum bu tarifi fazlasıyla detaylı anlattım, umarım hoşnut kalırsınız,