Tarifimiz 3 tepsi çıkıyor, ölçüleri kısarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Malzemeleri :8 su bardak un
3 su bardak ılık süt
3 yumurta (1 tanesinin sarısı uzerine)
3 silme yemek kasık şeker
1.5 tatlı kaşık tuz
1 paket maya
3 çeyrek zeytinyagi veya sıvıyağ
Hazırlanması:İlk olarak yoğurma kabına unun 7 su bardağını dökelim (onemli) ortasini havuz gibi açın, unu elerken mayayi da unla eleyelim. Havuz kısmına süt haric tüm malzemeleri koyup karıştıralım Sütü ise ufak ufak ekleyelim. Hamur size cok civik gelebilir ama hamuru tek elle olabildigince katkayarak yogurmayı sürdürelim.
Daha sonra kalan 1 su bardagi unuda ufak ufak ekleyerek yoğuralım. Kıvamı ele çok az yapışan bir hamur olarak kalacak. Hamur mayalanınca daha koyulaşıyor. Ne kadar guzel yoğurup özdeşleşirse o kadar başarılı güzel oluyor.
Hamuru sıcak bir yerde 2 katına çıkana kadar mayalandırıp arasına peynir koyarak 175 derecelik fırında pisirielim.
Lezzetin Sırrı : Hamurumuza şekil verip tepsiye dizelim ardından da muhakkak tepside 15 dakika süre ile bekletelim ki iyice mayalansın ve sonmesine izin vermeden yumurta fircasini hafif hafif degdirerek sarisini surun. Bu kadar Afiyetler Olsun.